Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: Bikershome Off-road Tours to Timbuktu Dogon and Dakar  (gelezen 12945 keer)

Offline member

  • *****
  • Berichten: 2636
Re: Bikershome Off-road Tours to Timbuktu Dogon and Dakar
« Reactie #30 Gepost op: 18-01-2010, 15:21 »
als het goed is zijn nu de nieuwe loketten(meer)in gebruik 8) en moet het sneller gaan

Offline member

  • *****
  • Berichten: 153
Re: Bikershome Off-road Tours to Timbuktu Dogon and Dakar
« Reactie #31 Gepost op: 23-02-2010, 22:49 »
BTT up-date Februari 2010
 
De planning is nog steeds onveranderd om in November 2010 de Bikershome Timbuktu Tour te rijden met 10 motoren en 4x4 support. Ouarzazate Timbuktu Ouarzazate in 21 dagen.
 
Is inmiddels aangepast... 25 dagen met 15 motorrijders en 2 support voertuigen voor 850 euro pp.

Maar… negatieve berichten doen de ronde over reizen door west-afrika. Voor ons allen is het dus van belang om goed op de hoogte te blijven betreffende de politieke ontwikkelingen tot en met September. Wat informatie betreft hebben wij hier zeer goede contacten met de zuidelijke regio’s. In September zal blijken of de reis verantwoord is voor uitvoering. Er is veel animo voor deze trip en als blijkt dat er straks meer dan 10 deelnemers zijn dan wordt ook onze 2de 4x4 volgauto ingezet voor het transport van alle materialen en ieders prive bagage. Tevens is er plaats in de 4x4 service auto’s voor 6p niet-motorrijders die mee willen op dit avontuur. Aan allen die serieus van plan zijn om mee te gaan zou ik bij deze willen vragen een mail te sturen naar mij pbuitelaar@gmail.com
Met daarin:
Naam + leeftijd. Met welke motor je mee rijdt. Beschikbaarheid in de maand Novenber 2010. Motortransport nodig naar Malaga? Motortransport aangeboden naar Malaga?
 
Groeten uit zonnig Ouarzazate,
 
Peter Buitelaar en Zineb Moulouda   
There's no place like home... the desert!

Offline member

  • *****
  • Berichten: 153
Re: Bikershome Off-road Tours to Timbuktu Dogon and Dakar
« Reactie #32 Gepost op: 19-03-2010, 00:02 »
Bikershome Timbuktu Tour (BTT) update march 2010...
 
When the circumstances in West-Africa stay as they are Bikershome starts on 20 November 2010 a monster trip from Ouarzazate to and through the Dogon Valley and a 1 day visit to Timbuktu; 25 days over a distance of 7000km through 3 countries and back. Price is only 850 euro per biker.
 
Nationalities of the group members are English Dutch Irish and Belgian.   Our 2 support 4x4's will escort the group and carry your private luggage. (1 bag max 20kg) Also on board are tools, spare fuel, spare tyres, water and a fridge with beer and coke.
 
For just 34 euro per day the Bikershome crew is close by for assistance when needed... for example after a crash we put the bike on the back of the pick-up and bring the (maybe) injured person to the nearest hospital. As mentioned in previous updates each participant rides his own bike and takes care of his own fuel, visa, vaccinations, food, accommodation.
 
For non-bikers....
There are 4 places available for those who like to join this adventure in one of the support cars.  In this case fuel is included, accommodation and food are not. 1700 euro pp.

At this moment we've had response of 22 interested motor bikers but don't want the group bigger than 15 bikers.
To all who seriously want to join this journey we ask to send your confirmation to pbuitelaar@gmail.com
 

 
Antwoord op vragen; 
 
Rijden we "en-group"?
Qua veiligheid is het beter om bij mekaar in de buurt blijven. Als we te ver gaan opsplitsen (uit elkaar gaan rijden) is het risico dat sommigen in bv dagtraject 10 aan het rijden zijn en anderen al aan traject 11 bezig zijn. Zo heeft 4x4 begeleiding geen zin meer als er motorpech ontstaat of erger; een ongeval gebeurd.

 
What bikes to use on the BTT?
Any bike you find yourself comfortable on, a bike that you can handle. Your own bike.
Many people think because of the fact that the tour goes to Timbuktu they need an off-road rally bike to reach our goal. Not true. Most of the trip goes over normal roads that locals use to reach there villages. On many places we will be even obliged by law to stay on the main road like in the south of Morocco and whole Mauritania.
The initial plan was to do the trip on old and therefore cheap Yamaha XT600's or DRZ's...  Conventional bikes easy to fix and when they get stolen you loose nothing compared with a BMW 1200GSA.

Vaste route?
Als de situatie in betreffende landen duidelijk zou zijn konden we van tevoren een vaste route planen en ons daar aan houden. Maar nu kunnen we op elk ogenblik moeten uitwijken voor ontwikkelingen die we zelf niet in de hand hebben.
Het is dus zaak als groep min of meer bij mekaar in de buurt te blijven rijden. Gezellig toch?

Off-road of asfalt?
De 1500km langs de kust van Marokko moeten we wel asfalt rijden want het is in die gebieden niet toegstaan om landinwaarts te gaan. Mocht men dat toch doen dan is het risico op een landmijn te rijden aanwezig. Ook in Mauretanie is het wijs om de hoofdroute te rijden vanwege de politieke situatie in het land. Mali is dan eindelijk vrij van ellende van dien aard en kunnen we lekker onverharde wegen rijden gewoonweg omdat er weinig asfalt is.
 
Dakar?
Zonder de Rally is Dakar een stad als alle anderen. Daarbij is Dakar een vervuilde stad en doorweven met corruptie. Dakar is daarom geschrapt. Scheelt weer een visum en we hebben des te meer tijd om de Dogon Vallei te boezoeken.
 
Heeft Bikershome deze reis is al eerder gemaakt?
Deze reis is voor ons ook nieuw. Ik heb wel een jaar door west-afrika gereist maar dat was in 1989/1990. Maar alle reizen komen op hetzelfde neer; gewoon voltanken en de weg in de goede richting volgen.
 
Begeleidende motorrijders?
Er zijn er zeker onder ons die zich als voorrijder zullen aandienen.   
 
Motoren sneller dan de 4x4?
Onze 4x4 pick-up rijdt tot 150km/h op de piste... sneller en langer dan menig motorrijder volhoudt. Met dat tempo kunnen we de BTT in 2 weken volbrengen... haha   
 
Eten?
Doen we zoveel mogelijk in restaurantjes langs de weg. En waar dit niet mogelijk is smeren we onze eigen boterham...   
 
Hotels?
We hebben allemaal onze eigen kampeerspullen bij ons dus daar maken we optimaal gebruik van. Hetzij op campings (douche) maar ook in de vrije natuur (strand, naast waterval). Soms zulen we de voorkeur geven aan een hotel maar of we daar qua hygiene iets mee opschieten is de vraag. Dus meestal kamperen we lekker in de open lucht. 
 
Kosten van overnachtingen?
Dat hangt helemaal af van wat we willen als groep. 4 sterrenhotels kosten een boel geld en kamperen in de vrije natuur kost niets en een nacht op een camping zal niet meer kosten dan 5 euro pp.
 
Benzinekosten?
Ouarzazate Mali Ouarzazate is ongeveer 7000km. Een motor verbruikt gemiddeld 1 : 15 = 466 liter.  Dus pak-m-beet 500 euro aan benzinekosten.
 
Vaccinaties?
Stap even naar je plaatselijke gezondheidsdienst en informeer wat je nodig hebt voor Mali en Mauretanie.
 
Motortransport naar Malaga of Ouarzazate?
Er zijn al diverse deelnemers die met de auto + aanhanger met plaats voor 3 motoren naar Malaga of zelfs Ouarzazate willen rijden.
Of kijk anders even op de site van Rob vd Berg
www.motomove.nl

Carnet de passage nodig?
Van betrouwbare bron hebben wij vernomen dat een "carnet de passage" niet nodig is. Aan de grens bekomen we ieder een "laisser passer" en that's it. 
 
Inschrijven? Reserveren?
Een reservering is definitief zodra het tourbedrag op de Bikershome rekening staat. Om zeker te zijn van een plaats in de groep kan overmaken van het tourbedrag nu al. Uiterste datum van inschrijving is op 20 juli, 4 maanden voor aanvang van de tour. Zo is er nog genoeg tijd voor de aanvraag van visa en vaccinaties. Mocht de tour door redenen buiten jouw om niet doorgaan (bv politieke situatie, afgelasting van Bikershome zijde) dan wordt dat 1 maand voor 20-11-2010 bekendgemaakt en krijg je op diezelfde dag je betaling volledig teruggestort op je rekening. 100% Bikershome garantie.
 
Discusieren en ideen uitwisselen over de trip?
Dat kan eenvoudig hier op deze al bestaande post... welkom.
 
Tot zover...   
 
Groeten, Peter

 
There's no place like home... the desert!

Offline member

  • *****
  • Berichten: 301
Re: Bikershome Off-road Tours to Timbuktu Dogon and Dakar
« Reactie #33 Gepost op: 20-03-2010, 20:23 »
Ja Peter,
Wilfried, Dominique en Peter (mezelf) zien het helemaal zitten voor nov. 2010.
plaats vrij trouwens in de camionette tot in Almeria.
Grtn

Offline member

  • *****
  • Berichten: 213
Re: Bikershome Off-road Tours to Timbuktu Dogon and Dakar
« Reactie #34 Gepost op: 22-03-2010, 22:02 »
Ja Peter,
Wilfried, Dominique en Peter (mezelf) zien het helemaal zitten voor nov. 2010.
plaats vrij trouwens in de camionette tot in Almeria.
Grtn

Met wat voor brommers rijden jullie ?
Wij (Jos en ik) hebben ook interesse.
 

Offline member

  • Member
  • *
  • Berichten: 33
Re: Bikershome Off-road Tours to Timbuktu Dogon and Dakar
« Reactie #35 Gepost op: 22-03-2010, 22:43 »

Met wat voor brommers rijden jullie ?
Wij (Jos en ik) hebben ook interesse.

ktmboven (Peter) : DR BIG
Wilfried : KTM 690R
Rone (Dominique) : BMW G650XChallenge
R 1200 GS '08 en G 650 X Challenge '08

Website Afrikareis

Offline member

  • *****
  • Berichten: 153
Re: Bikershome Off-road Tours to Timbuktu Dogon and Dakar
« Reactie #36 Gepost op: 22-03-2010, 23:04 »
Ik kreeg dit toegestuurd van een van de Ierse deelnemers.
Paul Mccan rijdt BMW 1200 GSA:
 
Hi Peter

As I understand it, the 'situation in Mauritania and Mali is reportedly risky (depending on area).
The UK Government advice for Mauritania is currently :
We advise against all travel to the eastern and northern provinces of Mauritania - Tiris Zemmour, Adrar, Tagant, and Hodh el Chargui - due to the continuing high threat from terrorism throughout the country, This includes all areas bordering Mali, Western Sahara and Southern Algeria.

We also advise against all travel to the western provinces of Dakhlet-Nouadhibou and Inchiri, after the kidnapping of three Spanish aid workers in November 2009.  This includes the road from the port of Nouadhibou to Nouakchott - please see our rally racingtravel advice page for further information.

We advise against all but essential travel to the rest of the country.  We believe that terrorists continue to plan attacks.  These could be indiscriminate, including in places frequented by expatriates and foreign travellers.
NZ Govt says:
There is extreme risk to your security in the border areas with Mali, Algeria and Western Sahara due to activities of extremist groups and the risk of banditry and kidnapping. Land mines are also a threat along the border with Western Sahara. We advise against all travel to these areas.
There is high risk to your security throughout the rest of Mauritania and we advise against all tourist and other non-essential travel due to the threat of terrorism.

and for Mali is:

UK FCO says:

We advise against all travel to the provinces of Mali north of the River Niger from Mopti. This includes the provinces of Kidal, Gao, Koulikoro (north of Mourdiah), Ségou (north of Niono), Tombouctou (including the city of Tombouctou (Timbuktu)), areas bordering Mauritania east of Nioro in the Kayes province, and the north of Mopti province (north of the town of Douentza).

There is a high threat from terrorism.  Terrorists have been involved in kidnaps in the region and we believe that further attempts are likely. A group of European tourists were kidnapped in the area of the Mali-Niger border near Menaka on 22 January 2009 and a British national who was part of this group was later murdered. Attacks could be indiscriminate, including in places frequented by expatriates and foreign travellers.

There have been reports of kidnap threats against westerners attending festivals in Mali. You should be aware that the “Festival in the Desert” and “Sahara Nights” festival, which take place in Timbuktu and Essouk (500 kilometres north east of Timbuktu) are in areas of Mali to which we currently advise against all travel.
NZ Govt says:
There is extreme risk to your security in the northern areas of Mali and we advise against all travel north of the line Niono to Timbuktu and north and east of the Niger River from Timbuktu to Gao, Ansongo and Labbezanga. We also advise against all road travel to the north and east of the town of Konna. There is a significant risk from kidnapping and banditry in these areas. The terrorist group Al Qa'ida in the Islamic Maghreb (AQIM) is active in northern Mali and has kidnapped Westerners as recently as January 2009. Landmines also present a hazard in northern Mali.
 
 

The route of the trip planned passes through some of these areas...if not all.  Looks a bit hairy if you believe the notices. What is your view?. Are things calming down a bit? I am up for a little risk taking but would not want to be stupid about it.

Paul

 
Post Merge: di 23 mrt 2010 12:39:45 GMT-1

 
Van Spaanse Miquel, hij was ruim een week geleden op bezoek in Bikershome.

Hi, Peter. I was at your place few days ago; you were out in the desert and Nigel helped me. I arrived safe Dakar but felt also some "bad vibrations" in Mauritania. I left my bike in Dakar and flew back to Spain to keep on working. I am thinking going alone to Timbuktu from Dakar in one month or so, but I do not know if the route is safe enough. As you said, the contolled risk of a crash is part of the adventure, the risk of being kidnaped or killed is a danger.
http://winterbiketrips.blogspot.com/

----------------------------------------------------------------------------------

Ik vroeg Miquel welke grensovergang Mauretanie / Senegal hij had genomen;
 
Hi, Peter. I crossed Diama border. Easy and funny gravel road and easy border to cross. No people walking around trying to steal or get money. But if you host bikers to do the trip give them advice of taking extra fuel to cross Mauritania. I had enough just to arrive the Total fill station which is 215 km north from Nouakchott but when I arrived there was no petrol at all. I put the bike on a truck and got away, but not fun while waiting.
 
Dakar is a shithole,  but it is Dakar. There is a good hotel for bikers (cheap and safe parking): Residence du Jardin de France, Rue D, 4, Point E. About 38 euros.
 
----------------------------------------------------------------------------------------

Een andere Spanjaard die eergisteren op bezoek was in Bikershome vertelde me het volgende...
 
Hij was in Februari op zijn Africa-Twin onderweg naar Dakar. In Mauretanie was het alleen toegestaan de meest westelijke route (de kustweg) te volgen. Landinwaarts is voor buitenlanders nergens toegestaan.
Dus plaatsen als Tidjikja en Nema zijn verboden gebied.
Ook de route Nouakchot Boutilimit Aleg Mbout Kankoso Kayes is volgens deze Spanjaard gesloten.
 
---------------------------------------------------------------------------------------
 
Najim, een van de Nederlandse motorrijders die reageerde.
Hij melde me dat er behalve hij meer mensen zijn die twijfels hebben over de veiligheid in West-Afrika.
 
Mijn antwoord aan hem:

Hoi Najim,   
Ik ben zelf ook een van die mensen die twijfels hebben over of het wel veilig is in West-Afrika. En het is niet alleen mijn eigen leven wat ik op prijs stel maar ik voel me in grote mate ook verantwoordelijk voor "mijn" mensen. Het zou wel erg koppig zijn om te ontkennen dat het onveilig is in West-Afrika... wie het nieuws volgt kan regelmatig lezen dat het er allerminst pluis is. Maar deelnemen aan het verkeer in Europa is ook niet zonder gevaar maar we gaan er altijd van uit "mij zal niets gebeuren".   
En weet je Najim... ik doe dit echt net voor het geld. Zeker niet. Ik verdien makkelijker en veiliger met de tours die ik in Marokko organiseer. Bovendien ben ik dan na 5 dagen weer fijn thuis bij Zineb en Selma... Where life is good.   
Waarom doe ik dit dan?
Tja, avontuur speelt een rol...en ik heb er plezier in om assistentie te bieden aan motorrijders die toch al van plan waren om die kant op te gaan. Mijn 4x4 service aanbod kan net het zetje voor hen zijn om die stap te maken en hun droom te doen uitkomen.   
 
Groeten, Peter
----------------------------------------------------------------------------------------

Heb jij nieuws? Meldt het op dit topic....
 
Peter
There's no place like home... the desert!

Offline member

  • Newbie
  • Berichten: 7
Re: Bikershome Off-road Tours to Timbuktu Dogon and Dakar
« Reactie #37 Gepost op: 23-03-2010, 16:11 »
ben ook kandidaat,ben van de regio Antwerpen
heb een Yamaha Tenere 660
meerijden met de camionette interesseert me wel Peter
rijden Dominique en Wilfried daar ook al met mee ?
ik wacht nog wel even de veiligheidssituatie af

Ja Peter,
Wilfried, Dominique en Peter (mezelf) zien het helemaal zitten voor nov. 2010.
plaats vrij trouwens in de camionette tot in Almeria.
Grtn

Offline member

  • starter
  • Berichten: 3
Re: Bikershome Off-road Tours to Timbuktu Dogon and Dakar
« Reactie #38 Gepost op: 23-03-2010, 19:12 »
Hoi, een aantal van jullie ken ik al.  ;) Ik, Tony en men maat Boni, zijn zo rond 20 november ook in Bikershome en gaan ook richting West-Afrika. Het zou kunnen dat we bij de groep aansluiten (voor de veiligheid) of dat we toch kiezen voor een trager tempo en alleen rijden,  we zien wel. ::)

www.tony-ontheroad.blogspot.com

Offline member

  • *****
  • Berichten: 153
Re: Bikershome Off-road Tours to Timbuktu Dogon and Dakar
« Reactie #39 Gepost op: 23-03-2010, 20:20 »
Hoi Tony,
 
Het zou leuk zijn als jij en Boni aansluiten bij de groep.
 
Je schreef: Het zou kunnen dat we bij de groep aansluiten (voor de veiligheid) of dat we toch kiezen voor een trager tempo en alleen rijden
 
Trager tempo?
Mijn ervaring is dat alleen rijden (of met 2) sneller gaat dan rijden in een groep van 15p.
Gezelliger?
In een groep is vooral tijdens de stops en s'avonds veel leuker dan alleen rijden (of met 2)
Veiligheid?
Kies wat dit betreft ongetwijfelt voor 4x4 support. Bij een ongeval kan een support auto erbij van levensbelang zijn. Zeker in landen waar hulp niet om de hoek klaar staat. (integendeel...)
En ook bij een pechgeval is een pick-up in de buurt best handig... Boni weet er alles van na zijn rivierdoorsteek.
Hij ligt nu lekker op het strand in Agadir, in afwachting van toezending van onderdelen.
 
Zie je hoe dan ook in November... je banden liggen hier klaar.
 
Peter
 
(Tony en Boni rijden allebei Yamaha XT660 Tenere)
 
There's no place like home... the desert!

Offline member

  • Member
  • *
  • Berichten: 72
Re: Bikershome Off-road Tours to Timbuktu Dogon and Dakar
« Reactie #40 Gepost op: 23-03-2010, 22:50 »
Tja,  dat het met Peter en Zineb organisatorisch een goede toer wordt staat voor mij als een paal boven water. Echter de veiligheidssituatie heb je ook vanuit Ouarzazate niet in de hand. Voor mij is het tijdstip wel een praktisch probleem. Voor veel organisaties en ook voor de mijne en dus mijn werk is de aanloop naar de kerstvakantie een drukke periode. Een stuk van de kerstvakantie pakken maakt het wat makkelijker. Gr. Wijnand
BMW 1200 GS, Suzuki DRZ 400S, Suzuki GS550

Offline member

  • *****
  • Berichten: 153
Re: Bikershome Off-road Tours to Timbuktu Dogon and Dakar
« Reactie #41 Gepost op: 24-03-2010, 02:10 »
Laat iedereen die denkt mee te willen nou eens met een datum komen. Die 20 november staat echt niet vast voor mij. Die datum heb ik gewoon geprikt omdat niemand anders met een voorkeur kwam. 
Reageer aub... laat weten waar jouw voorkeur ligt.
 
Peter
There's no place like home... the desert!

Offline member

  • *****
  • Berichten: 301
Re: Bikershome Off-road Tours to Timbuktu Dogon and Dakar
« Reactie #42 Gepost op: 24-03-2010, 12:16 »
Hallo,
Het zal zeker een leuk avontuur worden. In mijn camionette is nog plaats voor 1 moto en 1 man.Ik kan eventueel ook nog een aanhanger voor 2 motoren trekkjen. In Almeria laten we de camionette achter bij kenissen van mij.
Met de datum heb ik wel een probleem. Ik zou graag de eerste week van november al vertrekken in Ouerzazate. Ik heb een maand verlof genomen en gekregen. In december zijn er veel gegadigden voor verlof. Als ik die nu nog moet veranderen wordt het misschien een probleem.Moesten we nu eens op 4,5 of 6 november vertrekken .
Andere meningen ?
grtn
Peter Penson

Offline member

  • Member
  • *
  • Berichten: 33
Re: Bikershome Off-road Tours to Timbuktu Dogon and Dakar
« Reactie #43 Gepost op: 24-03-2010, 12:27 »
Ik denk dat het vanaf nu inderdaad wel van belang is dat er een definitieve vertrekdatum wordt vastgelegd. Ik kan me best voorstellen dat mensen lang vooraf hun verlof dienen aan te vragen en voor anderen zal het dan weer van belang zijn om hun planning te kunnen opmaken.
R 1200 GS '08 en G 650 X Challenge '08

Website Afrikareis

Offline member

  • *****
  • Berichten: 213
Re: Bikershome Off-road Tours to Timbuktu Dogon and Dakar
« Reactie #44 Gepost op: 24-03-2010, 20:31 »
Wij ( Jos & Fred) kunnen van november tot eind februari.