Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: De boswachter als ijsmeester in het natuurgebied?  (gelezen 719 keer)

Offline member

  • No_Postmerge
  • *****
  • Berichten: 3628
De boswachter als ijsmeester in het natuurgebied?
« Gepost op: 15-01-2010, 12:49 »
In het natuurgbied, bonk bonk bonk bonk bonk,


HERPEN - Dat de laagstaande zon deze donderdagmiddag half drie als een fel glinsterende bol over het ijs schijnt deert boswachteer Wil Sommerdijk niet.


Ook niet dat op de zandpaden in natuurgebied Herperduin een dun modderlaagje ligt. Bosbeheerder Sommerdijk met zijn flamboyante hoed fungeert deze weken als ijsmeester. Sinds vorige week woensdag zijn Sommerdijk en zijn mannen met borstelmachines de sneeuw van het ijs aan het vegen. Van het Ganzenven in het hart van het natuurgebied dat door zijn geringe diepte van amper een halve meter altijd als een van de eerste wateren dichtvriest in Oss.

http://www.youtube.com/watch?v=eyqDV6h0wO8#noexternalembed&feature=channel

http://www.brabantsdagblad.nl/laatstenieuws/6088347/Boswachter-Wil-verwacht-goed-ijs.ece

Offline member

  • *****
  • Berichten: 11351
Re: De boswachter als ijsmeester in het natuurgebied?
« Reactie #1 Gepost op: 15-01-2010, 15:31 »
Borstelmachines? In de natuur? 4-takt zonder kat? Lekvrije carters op ons oppervlaktewater? Gechecked of er geen zelfzame vogels wonen op het traject?

Vergunning voor die schaatstocht aangevraagd? Langs alle gemeenteraden en wethouders geweest voor toestemming in 3-voud?

Of gewoon informeel ff lekker snel geregeld? Ik hoop het laatste want van precedenten maken we bij Codegroen graag gebruik! Wij willen ook een tochtje van 200 km!