Wijs op Reis > Reis-genoten

Van Nederland naar Zuid Afrika - Reisgenoot gezocht!

(1/2) > >>

Ronaldterh:
Goedemorgen mede motorrijders,[/size]In 2011 heb ik een half jaar afgestudeerd in Kaapstad. Deze stad, maar ook met name het land heeft me sindsdien enorm getrokken. Toen ik weer terug was in Nederland heb ik het plan gemaakt om met de motor vanuit Nederland naar Zuid Afrika te rijden. Na een aantal vakanties terug naar Zuid Afrika (maar ook Namibië, Botswana, Swaziland, Lesotho) is dit plan nu wat concreter geworden. Vorige maand heb ik nog een week offroad gereden in de buurt van Kaapstad (onder andere de Swartbergpas, Die Hel en Baviaanskloof).Ik heb 3 maanden vrij genomen in 2020 (Juni, Juli, Augustus) en wil binnen 9 á 10 weken over zijn in Kaapstad, zodat daar nog tijd is om wat te relaxen.Het idee is om zo licht mogelijk te reizen en onderweg waar mogelijk te kamperen. De route staat nog niet vast, ik ben e.a.a. aan het uitzoeken qua veiligheid in bepaalde landen. Momenteel gaat mijn voorkeur uit naar de westkust (Marokko, Mauritanië, Senegal, Guinee, Ivoorkust, Ghana. Vanuit daar is het even kijken of ik doorrij, of een stuk ga vliegen naar Gabon. Hiermee skip ik de volgende landen: Togo, Benin, Nigeria en Kameroen.


De oostkant lijkt me misschien nog wel beter/mooier. Ik ben nu e.e.a. aan het uitzoeken qua route.In 3 maanden moet dit prima te doen zijn! Alleen rijden heb ik helemaal geen problemen mee, maar gezien de afstand, tijdsduur en route lijkt het me gaaf om dit samen met iemand te doen. Met 2 personen is het gewoon veiliger en leuker reizen, vandaar ook dit bericht!Wat meer informatie over mezelf:Ronald, 29 jaar, woonachtig in het mooie Twente. Ik rij nu 10 jaar motor, heb inmiddels verschillende motoren versleten. Ik rij momenteel op een R1200GS Adventure LC uit 2014. Deze motor vind ik echter te zwaar voor de reis, ik ben van plan een lichtere motor aan te schaffen. Ben nog een beetje aan het twijfelen tussen de KTM 790 Adventure R, Tenere 700 of een KTM 990 Adventure R. De komende maanden ga ik me hier op richten. Ik hou van sightseeing, maar ben zeker niet vies van af en toe flinke afstanden af te leggen. Als het je wat lijkt om dit avontuur samen met me aan te gaan, hoor ik het graag! Groeten,Ronald[/color]

lorie:
Lijkt me een geweldige reis en het is inderdaad ver met aan de west en oostzijde een paar probleemlanden.
Ben je ergens te volgen, heb je een site?


groet Loek


Ronaldterh:

--- Citaat van: lorie op 22-06-2019, 13:58 ---Lijkt me een geweldige reis en het is inderdaad ver met aan de west en oostzijde een paar probleemlanden.
Ben je ergens te volgen, heb je een site?


groet Loek

--- Einde van citaat ---


He Loek,


Ik heb er ook onwijs veel zin in! Ik heb (nog) geen website, maar ga zeker een blog o.i.d. bijhouden!


Groet,
Ronald

TravelmaniacsGert:

Mooi plan man  8)

Wat betreft je motorkeuze, in Afrika zou ik eerder opteren voor low(er) tech dan high tech. Dus liever de T700 of 990 in jouw rijtje.
"Afrika sloopt alles" is een bekende kreet en dan ben je qua storing/reparatie beter af met minder zeg maar.

Rolandsch:
Al iemand gevonden?  Ik wil in sept 2021 naar zuid afrika rijdenmet mijn tenere700.  Ik zoek reisgenoot.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie