Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: SIRF en Galileo  (gelezen 587 keer)

Offline member

  • KTM 690 ER '14
  • Administrator
  • *
  • Berichten: 7114
SIRF en Galileo
« Gepost op: 10-02-2008, 17:24 »
Er moeten nog wat satellieten de lucht in, maar gelukkig staan de fabrikanten van de chipsets niet stil met de ontwikkeling:

Citaat
Sirfstar introduceert nieuwe chipset met Galileo-support

Door Dimitri Reijerman, zondag 10 februari 2008 16:13, views: 3.112

Sirfstar komt met een multifunctionele opvolger van de succesvolle Sirfstar III gps-chip. De Sirfprima-chipset ondersteunt niet alleen het toekomstige Galileo-netwerk, maar biedt ook 3d- en videoacceleratie.


De Sirfprima bestaat uit een ARM11-processor, een rekeneenheid voor zowel gps- als Galileo-satellietnavigatie en een dsp. Volgens Sirfstar kan de nieuwe chipset met grote nauwkeurigheid via gps en Galileo tegelijkertijd zijn positie bepalen. Het Europese Galileo-netwerk zou in 2013 globaal actief moeten zijn. De Surfprima is naast zijn navigatietaken in staat om, met behulp van technologie van de firma Imagination Technologies, 3d-graphics en diverse video- en audioformaten hardwarematig te versnellen. De grafische api's OpenGL ES, Direct3Dm en OpenVG worden daarbij ondersteund.

Sirfstar belooft ook dat de InstantFix-functie voor het oppikken van het satellietsignaal sneller is geworden. Binnen vijf seconden zou de nieuwe chipset zijn plaats kunnen bepalen. De nauwkeurigheid is volgens de fabrikant ook vergroot: de Sirfstar III-chip telde nog 20 kanalen, maar de nieuwe kan met 64 overweg. De gevoeligheid van de ontvanger is tevens toegenomen: van -159dBm naar -161dBm.


De Sirfprima zou zowel op Linux als Windows gebaseerde navigatiesystemen ondersteunen. Door de diverse geïntegreerde functies kan de chipset volgens de fabrikant eenvoudiger en goedkoper in multifunctionele handheldapparatuur worden geplaatst. Hierdoor hoopt Sirfstar met name mobieltjesfabrikanten beter te kunnen bedienen. De eerste exemplaren van de Sirfprima moeten in de tweede helft van dit jaar op de markt verschijnen.

Offline member

  • *****
  • Berichten: 5705
Re: SIRF en Galileo
« Reactie #1 Gepost op: 10-02-2008, 20:54 »

De Sirfprima bestaat uit een ARM11-processor

Hee, da's mooi. Kun je onderweg ook je favoriete forum volgen (toch  ::))