Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: Garmin GPSMAP 60 CS valt uit  (gelezen 1972 keer)

Offline member

  • Member
  • *
  • Berichten: 26
Garmin GPSMAP 60 CS valt uit
« Gepost op: 02-04-2006, 22:16 »
Vandaag voor het eerst met m'n GPSMAP 60CS gereden. In het begin ging did heel goed ondanks de belabberde route die ik had gepland ::) .
Na een tijdje, ongeveer 1 uur, viel de gps uit :(. Ik had het eerst niet door maar ik heb het een paar keer geprobeerd en steeds werd het scherm vaag en dan dood :'(.
Is dit een bekend probleem?

wat details: De battery was vol, geen externe voeding. De gps zit vast op het stuur van een Pegaso met een RAM mount. Geen off-road gereden (was al nat en koud genoeg)

Casper

Offline member

  • *****
  • Berichten: 11352
Re: Garmin GPSMAP 60 CS valt uit
« Reactie #1 Gepost op: 02-04-2006, 22:43 »
Yep,

Is bekend. Niet meer met batterijen rijden svp! Gebruik 12V boordspanning; dan is je probleem over.

Indien hij definitief kapot is dan kan je hem opsturen/langsbrengen bij Sailtron in Houten, mits het géén grijsimport is.

Je kunt hem ook inruilen voor een Quest; die heeft een interne accu die vastgesoldeerd zit.

Het verhaal: ondanks dat de maat AA gestandaardiseerd is, is de race om maximaal uithoudingsvermogen door de onderlinge concurrentie dusdanig groot, dat partijen de batterijen een paar mm dikker en zelfs langer maken dan de standaard.

De leveranciers die zich wél aan de maten houden zijn hiervan de dupe, aangezien de lipjes van het batterijcompartiment dan vaak al wat ingebogen zijn. De trillingen van een 1-cylinder maken dan het hele compartiment kapot, wat soms niet eens meer te herstellen is door Sailtron (ik spreek uit ervaring, ik heb er totaal 4 gesloopt).

Suc6,

Noppy

Offline member

  • KTM 690 ER '14
  • Administrator
  • *
  • Berichten: 7114
Re: Garmin GPSMAP 60 CS valt uit
« Reactie #2 Gepost op: 03-04-2006, 07:22 »
Je kan hem gewoon met batterijen blijven riijden, ik heb met een 60C iets van 50ooo km gereden zonder afgebroken batterijlippen, en bij de Cx (die ik nu ook heb) heeft Garmin al een modificatie toegepast.

Op het gpsforum heeft Maarten (hier en daar Transmit) ook zoiets aangegeven. Het lijkt mij meer op een firmwareprobleem, misschien helpt het als je Waas/Egnos uitzet?? Het kan ook zijn dat er een fout ontstaat door de auto-routing en dat de gps daardoor vast loopt.

Daarnaast heb ik niet echt in mijn hoofd wat de temperatuur buiten was, maar hoe kouder het is, hoe sneller je batterijen onder de drempelspanning komen, en dan zijn ze dus gewoon leeg.......

Ik heb met mijn 60Cx nog geen last gehad, ik zou me er niet te druk om maken, even melden bij Garmin support en wie weet is het met een volgende firmware-update verholpen. (Heb je trouwens de nieuwste er al in zitten??)

Offline member

  • Member
  • *
  • Berichten: 26
Re: Garmin GPSMAP 60 CS valt uit
« Reactie #3 Gepost op: 03-04-2006, 19:57 »
Vandaag heb ik een valproef gedaan: +- 30cm op tapijt op de kont en hij gaat uit. Zelfs met een extra rubbertje in het battery vakje om de battery te remmen  :(. Ik vind dat toch wel erg snel voor een rugged apparaat
Dan maar in Notter een kabeltje bestellen.

Casper

Offline member

  • *****
  • Berichten: 11352
Re: Garmin GPSMAP 60 CS valt uit
« Reactie #4 Gepost op: 03-04-2006, 20:26 »
Ik heb er twee gesloopt mét modificatie op de batterijveertjes. Nu weet ik ook waarom zoveel vrouwen liefst een 1-cylinder rijden; die trilt zo lekker :-X

Offline member

  • *****
  • Berichten: 5359
Re: Garmin GPSMAP 60 CS valt uit
« Reactie #5 Gepost op: 04-04-2006, 19:29 »
.... in Houten, mits het géén grijsimport is.

De EEG regels verbieden concurentiebeding tussen verschillende landen. Dus import vanuit een ander land MAG geen invloed op garantie hebben. Als je zwart op wit heb dat ze er niet aan mee willen werken kan je ze voor de rechter halen mits nodig.

mja.. ik weet ... in de praktijk weten ze dat meestal, en treiteren ze je gewoon zolang dat je het vanzelf niet meer wil doen.
grts