Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: Offroad tracks Frankrijk?  (gelezen 11113 keer)

Offline member

  • *****
  • Berichten: 678
Re: Offroad tracks Frankrijk?
« Reactie #15 Gepost op: 23-04-2014, 16:19 »
Gisteren heeft Appie gehoord van een rijder dat in het gebied van de Meusse, de rijders zijn bekeurd en de motoren in beslag zijn genomen. Er zijn heel veel paden met bordjes verboden en zie zijn geplaatst door de gemeente en zijn per gemeente verschillend. Ap is nog bij de politie aan geweest en gehoord  dat de bordjes geplaatst zijn door de gemeente en er toch gereden wordt op deze paden. Ja dan kun je dat verwachten. Ap vindt het jammer dat voor de toekomst ook Frankrijk verboden gaat worden door wild rijden en de goede rijders hier tekort door gedaan worden. Code groen is wel heel erg belangrijk.
 De zondag is heilig voor de Fransen, dan ga zei de bossen in. Ap gaat al jaren niet rijden op zondag. Ook komt hij niet in het gebied van de Meusse ook is hij daar voorheen diverse malen aan gehouden ook door de boeren met een greep. In het gebied van Ad Ketelaars zijn op dit moment nog geen problemen. Ap heeft de paden met bordjes uitgesloten in zijn routes en daarom heeft hij ook de routes gecontroleerd en opnieuw aangepast. Op dit moment zijn er rijders van de Lucht Mobile Brigade. Het weer is vanaf de eerste dag zon, zon, zon. Dit heeft hij in  30 jaar nog nooit meegemaakt. Echt vakantie in de zon met heel veel motorplezier. Jopie(Adm)

Offline member

  • *****
  • Berichten: 472
Re: Offroad tracks Frankrijk?
« Reactie #16 Gepost op: 23-04-2014, 16:22 »
Je moet ook wel weten dat jacht duur is .
Een jager is het hele jaar bezig met voeren snoeien en de beesten naar het zin te brengen .
Hier gaan heel wat €€€€€ in zitten en tijd.
Dan komt de huur nog om te mogen jagen .
Dus als je een leuk stuk grond heb en alle kosten mee neemt kan je ieder jaar een nieuwe Ktm halen .
Dus ik kan het wel begrijpen als er een zuur is als er iedere dag een met een brommer aan het wildcrossen is .
Maar af en toe een keer langs rijden op een motor heeft het wild geen last , maar wandelaars en honden wel :))

Gr. Brutus ( ex groot wild jager)

Offline member

  • Kleiambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2922
Re: Offroad tracks Frankrijk?
« Reactie #17 Gepost op: 23-04-2014, 17:49 »
In de Pyreneeën nooit last gehad van NONO's

Houd me wel altijd aan de verboden..
Verzonden vanaf mijn windows 98 pc met 56k modem.

Offline member

  • Member
  • *
  • Berichten: 39
Re: Offroad tracks Frankrijk?
« Reactie #18 Gepost op: 25-04-2014, 07:39 »


van waar.............. naar waar wil je

Hoi Celsa,

Ik ben op zoek naar mooie stukkies voor de brommer beginnend aan de Pyreneeën, en dat mag zowel west- als oostkant zijn omdat ik al een track heb die van West naar Oost door de Pyreneeën gaat. En vanaf daar richting Eindhoven.

Heb jij nog tracks die al eens door een brommer zijn bezocht, zodat we niet al te veel verbodsbordjes tegen komen?

Offline member

  • *****
  • Berichten: 2261
Eindh. Tilb. dBosch, Pireneos, Cantabria, Albarracin, Boade Senez.

Offline member

  • Member
  • *
  • Berichten: 39
Re: Offroad tracks Frankrijk?
« Reactie #20 Gepost op: 28-04-2014, 21:58 »
Goeie tip Jos,

even nalezen leert dat wandelaars, fietsers, ruiters en brommer-types goed met mekaar overweg kunnen op de GR routes. Een paar jaar geleden heb ik een stuk van de GR 10 gelopen maar destijds geen enkele brommer gezien, maar wel heel veel transport ezeltjes

Op http://www.gr-infos.com/ kun je ze als tracks downloaden zie ik. In combinatie met de MTB tracks op Wikiloc is er vast iets moois van te brouwen van Perpignan, via de Alpen naar Metz. Mapsource, here we come....

Offline member

  • Yamaha XT 660 Z Ténéré
  • *****
  • Berichten: 1531
Re: Offroad tracks Frankrijk?
« Reactie #21 Gepost op: 29-04-2014, 06:55 »
Paul, die GR paden zijn het equivalent van het Pieterpad. Is in hoofdzaak een wandelpad, maar soms kruist het gewone straten. Pas daar mee op. Juist in Frankrijk. Hier zijn ze van de bordjes maar daar gaan ze er van uit dat jij weet / kan weten (ook toeristen) waar je wel en niet mag komen.
Martin Hammega | Anderz makelaar Groningen

Offline member

  • Kleiambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2922
Re: Offroad tracks Frankrijk?
« Reactie #22 Gepost op: 29-04-2014, 07:09 »
Niks aan de hand daar.

Zolang je de dubbelsporen aanhoudt, en let op bordjes waar je pertinent niet in mag omdat bet bv privé terrein is. Meestal aangegeven met een bordje of een ketting.
Verzonden vanaf mijn windows 98 pc met 56k modem.

Offline member

  • Newbie
  • Berichten: 5
Re: Offroad tracks Frankrijk?
« Reactie #23 Gepost op: 10-05-2014, 20:03 »
Rij en gids zelf een kleine tien jaar in Frankrijk, meer bepaald in de Beaujolais streek en de Morvan. Zolang men geen verbodsborden of afsluitingen (ketting, barreel en dergelijke) is er weinig tot niets aan de hand. Blijf op de paden en ga niet "hors piste" zoals de Fransen zeggen. De wetgeving is in die zin aangepast dat men nu terug op de "route non carrosable" mag rijden, wat in het Nederlands wil zeggen de single tracks en onberijdbare offroad paden welke niet toegankelijk zijn voor een doorsnee Renault Kangoo bevoordeeld. Opgelet met single tracks, enkel die op de kaart van het kadaster staan zijn officiële paden. In de Beaujolais doen ze elk jaar door de officiële instantie's van bos en groen een sensibiliserings actie dmv het uitdelen van pamfletten in de bos wegen, dit gebeurt dan meestal op plaatsen waar er geweten is dat er mensen buiten de officiële wegen gaan rijden. Bv zelf klimmen maken in de bossen, deze praktijken zijn op termijn dodelijk voor de enduro. Tijdens de jacht hangt het van de streek af of de jagers moeilijk doen, in de morvan nog nooit een scheve blik gehad van een jager. Zelfs al gereden op het openingsweekend van de jacht. Dit komt omdat daar enkel locals jagen en enduristen niet zien als een bedreiging. anders gesteld is het aan de kant van de Belgische grens, hier jagen voornamelijk wel gestelde Belgen die denken dat dat stuk van de wereld hun privé bezit is. Vandaar ook de vele verboden langs de Frans Belgische grens, gemeenten zwichten voor de druk en het geld van deze heren en dansen dan ook naar hun pijpen. Als men met de locals in de Morvan praat is dat hun grootste schrik, dat ooit de rijke Parisiens en Belgen de jacht komen overnemen van de locale mensen. Dan vrezen ze voor een snel verbod van Offroad verkeer en allerlei andere regels in het voordeel van de rijke jagers. Zeker in de Morvan zien de mensen graag de offroad rijders graag komen, voor velen is dat daar een serieuze bron van inkomsten. Hotels, restaurants, winkels doen er nooit moeilijk als men al eens bemodderd binnenkomt. Zelfs bij het in panne vallen is er altijd wel een helpende plaatselijke inwoner die maar al te graag steun verleend.

Post Merge: 10-05-2014, 20:04