Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: Knie Brace  (gelezen 63125 keer)

Offline member

 • *****
 • Berichten: 2268
Knie Brace
« Gepost op: 18-06-2012, 21:38 »
Tot mijn verbazing ontdekte ik dat we nog niet een echt Knie Brace topic hebben op dit forum.
In Albanië heb ik m'n knie een beetje verdraaid en daarom wilde ik me vast gaan oriënteren over dit onderwerp.
Helaas ben ik nog niet zo heel veel tegen gekomen over dit onderwerp op dit forum en daarom maar dit topic gestart.


Als iemand dus iets verstandigs te melden heeft over knie-braces in het algemeen (dat als je been niet verdraaid hij uiteindelijk breekt, ofzo) of gebruikers ervaringen heeft over bepaalde types, of over het aanmeten er van of het vergoed krijgen van de ziektekostenverzekering of over het tweedehands aanschaffen enzo.


Dan kan dat hier dus!
Dusssssss!
Er komt een tijd,
dat iedereen op een Adventure rijdt


Offline member

 • *****
 • Berichten: 1662
Re: Knie Brace
« Reactie #2 Gepost op: 19-06-2012, 08:35 »
Inderdaad genoeg over te vinden met de search-functie, maar een sticky zou misschien niet slecht zijn.


Moest je je knie in de toekomst niet meer willen verdraaien heb ik nog een alpinestars carbon kniebrace in de verkoop trouwens...;-)


Als ik enduro of offroad of allroad rij, ik rij zeker met m'n brace aan: Ik wil kost wat kost m'n knie beschermen en heb geen zin om weer 6 tot 9 maanden te moeten revalideren.


Ik heb al drie braces gehad: Alpinestars B2 carbon, de Asterisk Cell en de CTI op maat gemaakt; De CTI is natuurlijk het best, maar die is op maat gemaakt. De Alpinestars is een goeie tweede, maar die is te klein aangekocht door mezelf en die draag ik dus niet meer. De Asterisk is heel zwaar en zakt af en schuurde m'n scheenbeen open maar sommigen zweren erbij.
Altijd even passen die dingen!
Treebird Boomverzorging
www.bomen-snoeien.be

Offline member

 • *****
 • Berichten: 1309
Re: Knie Brace
« Reactie #3 Gepost op: 19-06-2012, 09:15 »
De nieuwe Asterisk zijn ook van carbon/epoxy en een stuk lichter:
http://www.asterisk.com/buy/protection/ultra-cell-knee-protection-system.html
350 EXC-F --- 790 Adventure R

Offline member

 • *****
 • Berichten: 4144
Re: Knie Brace
« Reactie #4 Gepost op: 19-06-2012, 18:24 »
Die ultracell heb ik. is een groot gevaarte maar tijdens het rijden merk ik er weinig van.
Je moet ze wel met crosslaarzen dragen, denk namelijk dat ze een beetje gaan zakken als je ze zonder laarzen gebruik( denk aan squash ).


IK ben er tevreden mee.

Offline member

 • *****
 • Berichten: 2710
Re: Knie Brace
« Reactie #5 Gepost op: 20-06-2012, 09:05 »
Mijn tips.... Doen!!
Een kruisband afscheuren is echt niet tof!!!! en de revalidatie na de operatie (die ik nog steeds moet doen)is laaaaaang.....
 
Qua braces, koop niks online wat je niet gepast hebt, de juiste pasmaat maakt of de brace onnodig veel in de weg zit en zelfs pijn kan veroorzaken omdat je knie in een onnatuurlijke vorm wordt geduwd.
 
CTI heb ik dus van de dokter gekregen, op maat gemaakt in de US, daarvoor moet je eerst een half uur met je been in een meettoestel liggen, dus gaat denk ik best nauwkeurig. Die brace zit dus echt perfect, en volgt bij elke beweging ook goed mijn benen. Maar goed prive zijn die dingen niet te betalen.
 
Voor de andree knie heb ik dus een Alpinestar B2 carbon gekocht(zoals bthebird eentje te koop heeft) is niet zo comfortabel als de op maat gemaakte CTI, maar doet het goed, zeker voor die prijs.
Nadelen, als je je been doorbuigt, kan je een hand tussen je bovenbeen en de brace stoppen, je broek moet daar maar net op voorzien zijn, hou daar rekening mee. Verder, de lockstand is niet instelbaar en standaard in een best stevige hoek (des te beter om de knie niet de verkeerde kant op te kunnen slaan), bij lange dagen rechtstaan op de stepjes staat er een diepe deuk in mijn scheenbeen. Verder vind ik de snelsluitingen niet top, liever gewoon banden die je door zo'n 'sleufje' haalt zoals CTI, want dat sluit beter aan bij je been en zakt daardoor minder af...
 
Andere braces niet gepast, dus geen mening...
 
Wel wat andere ervaringen...
 
Vergeet die dure halve kousen die je bij die braces kan bestellen, ik vind het maar ellendig, fietsbroekje aan tot halverwege dijbeen, sokken aan tot net onder de knie, dan nog van die kousen die het overgebleven stuk moeten bedekken, resulteerde bij mijn eerste meerdaagse uitstapje naar Andorra vorig jaar al in veel irritatie, omdat die kousen durfde af te zakken en bijvoorbeeld die snelsluitingen op de blote huid net genoeg speling hadden om mijn huid 'vast te pakken'.... blauwe plekken tot gevolg...
 
Ik droeg altijd al graag een fietsbroek onder mijn motorbroek, dus heb voor 15 euro per stuk 2 lange dunne fietsbroeken bij de decathlon gekocht, hoef ik ook geen omvangrijke lange kousen mee mee te sleuren, gewone enkelsokken doen het prima..
Ben je geen fan van zo'n zeem in je broek, dan zou ik een lange hardloopbroek kopen.
Beiden heb je in alle diktes en maten...
 
Verder... Die braces zijn omvangrijk, dus hou er rekening mee dat je broek er overheen past (mijn BMW rally broek die ik altijd graag op vakantie droeg heb ik aan de kant moeten leggen), ook als je je knieen ver doorbuigt, dat er geen grote spanning (zoals sommige braces de bovenkant omhoog komt bij doorbuigen) op de naden komt te staan, broeken met elastiek boven de knieen doen het goed, ik had nu 2 weken lang een KLIM Dakar pant aan, die viel mooi ruim over de braces en had elastiek boven de knieen waardoor vooral de alpinstar barce alle ruimte leek te hebben om omhoog te komen bij zitten, toch is na 2 weken de naad ter hoogte waar de brace omhoog komt losgekomen (kan ook gedeeltelijk door het schuren komen) maar een fijnere broek kan ik nu niet bedenken dus ik denk dat ik daar gewoon een versteviging op naai voor de volgende trip...
Daarnaast, hebben veel braces scharnieren aan de binnenkant van de knieen, als je veel met je knieen tegen de tank steunt, zou de broek het best daar versteviging hebben.
 
Tot slot, zo comfortabel als zonder braces rijden gaat het nooit worden, zet die illusie maar vast uit je hoofd  :-\
(Maar het went gelukkig wel een beetje...)
 

Offline member

 • *****
 • Berichten: 5359
Re: Knie Brace
« Reactie #6 Gepost op: 20-06-2012, 09:40 »
Soortgelijke ervaring van mij:


Ik heb dus mijn knie 1x gesloopt hebt bij een enduro, ongeveer 1 jaar met pijn rond gelopen en toen een kijk-operatie gehad waarbij het een en ander weggehaald is. Daarna was het snel beter, hoewel de kraken in de kapsels nooit echt goed genezen, en na 1 tik weer terug bij af....
Om verdere schade te voorkomen: CTI braces op medisch voorschrift aangemeten gekregen + eigen bijdrage.
Die lijken erg lomp, maar passen precies! Daardoor gaan ze prima onder mijn smalle rallybroek. Bij het rijden heb ik er echt heel weinig/geen last van, of merk ik ze zelfs niet. Bij een rally wil het nog wel eens een beetje op het scheerbeen schuren, omdat ik mijn been te veel overstrek, en de brace dat tegenhoudt (precies waarvoor die bedoel is..)
Grootste nadeel is echter (zoals Roos al vermeldt): Tussen brace en zadel zit een rallybroek, en daar klem je precies je motor -> Rallybroek slijt SNEL stuk !! .
Ik moet zowieso een nieuwe rallybroek hebben: daar stik ik dan denk ik meteen een leren patch op, ter hoogte van het brace scharnier.

Offline member

 • *****
 • Berichten: 3406
Re: Knie Brace
« Reactie #7 Gepost op: 20-06-2012, 10:02 »
Ik heb een paar maanden geleden on-line 2 EVS Vision braces gekocht, want een op maat gemaakte brace is niet te betalen (en krijg ik ook niet meer vergoed). Prima braces, maar eerlijk gezegd hoop ik dat ik ze nooit echt nodig heb. Scarnieren links en rechts, brede stroken klittenband op dij- en scheenbeen, en met een lange fietsbroek geen last van schuurplekken. Afzakken doen ze ook niet.   

Mijn crossbroek pastte natuurlijk niet meer, dus kocht ik een Kenny-broek, die door quadrijders wordt gebruikt. Die broeken zijn wat ruimer (quad rijders zijn altijd van die dikkerds, dat weet iedereen  :-X ), en nog redelijk betaalbaar. Werkt goed.
 
Je beenspieren sterk houden (fietsen enzo) is trouwens ook erg belangrijk.
Nu  - 1999 TT600R 2004 DRZ400S
Niet Meer - 1985 XT350, 1996 TT600E, 1999 TT600R, 1998 WR400F, 2001 TT600R, 1986 TT350, 1977 XT500, 1991 XTZ660, 1996 Honda XR400R

Offline member

 • *****
 • Berichten: 2268
Re: Knie Brace
« Reactie #8 Gepost op: 21-06-2012, 11:12 »
Wat me opvalt aan al die braces is dat ze met een paar bandjes worden vastgezet op je onder en bovenbeen.
Ik gebruik nu Thor kniebeschermers die al wat op een brace lijken..Ze worden op zo'n zelfde manier vastgezet maar gaan na enige tijd behoorlijk irriteren als je ze (te) vast zet.
En dan vooral omdat ik geneigd ben de bandjes aan te trekken zodat de beschermers stevig op hun plek zitten.
Vooral de pees aan de onder-binnenkant van mijn bovenbeen raakt geïrriteerd bij langer gebruik.
Deze spier word telkens als ik ga staan aangespannen en als ik ga zitten weer ontspannen.
Met als gevolg dat de knie beschermer eigenlijk nooit goed vast zit.

Ik vraag me dus af hoe goed je een brace aan je been kunt en moet vastmaken zonder dat deze gaat irriteren.
Of bestaan er ook goede braces met andere bevestigingsmethoden?
Er komt een tijd,
dat iedereen op een Adventure rijdt

Offline member

 • *****
 • Berichten: 1303
Re: Knie Brace
« Reactie #9 Gepost op: 02-07-2012, 20:00 »
wat kostte ze eigenlijk, en waar kun je deze bestellen??
Orange is the color.

Offline member

 • *****
 • Berichten: 2268
Re: Knie Brace
« Reactie #10 Gepost op: 04-07-2012, 23:53 »
Ik heb ze gewoon bij JTX gekocht voor ik dacht iets van €110.
Volgens mij zijn ze als KTM powerpart te koop.
Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, let daar op met de aankoop!
Er komt een tijd,
dat iedereen op een Adventure rijdt

Offline member

 • *****
 • Berichten: 2268
Re: Knie Brace
« Reactie #11 Gepost op: 08-07-2012, 14:57 »
Ik heb hieronder een overzicht gemaakt van een hoop knie braces die ik inmiddels op het www gevonden heb.
Het overzicht is niet compleet maar bevat de meest bekende braces die voor MX gebruikt (kunnen) worden.
Ik zal de komende dagen nog wel wat aanvullingen plaatsen omdat ik toch met een pijnlijke en onwillige knie thuis zit.... :-(
Als je wil stuur dan een PB om aanvullingen en/of verbeteringen te maken.
Dan blijft het overzicht ook overzichtelijk ;-)


Alpinestars Bionic2 Knee Brace     €350 /stuk

Zie ook:http://www.alpinestars.com/moto/protection/b2-carbon-knee-brace-12546.html
Belangrijkste kenmerken:
- hyperextension verstelbaar tussen 0 en 20 graden.
- 4 verschillende maten (M, L, L/XL, XL)
- 750 gram /stuk
- Verkrijgbaarheid in Nederland: Algemeen verkrijgbaar


Gebruikers ervaring / waardering:
http://www.motorcycle-superstore.com/2/6/10/33322/ITEM/Alpinestars-B2-Carbon-Knee-Brace---2012.aspx


Alpinestars Fluid Tech Carbon         €300 / stuk
 
Nieuw voor 2014.
Alpinestars lijkt de ervaringen die ze met de B2 hebben opgedaan te hebben verwerkt in deze nieuwe brace.

Belangrijkste kenmerken:
- Carbon
- 2 maten (S/L  en  XL/2XL)
- Verwisselbare extension stops op 0, 5, 10 en 20 graden)
- Veel lichter dan de Bionic 2 knee brace (de glasfiber versie al 25%, deze is van carbon) 
- Verkrijgbaarheid in Nederland: Algemeen verkrijgbaar.

Nog geen gebruikers ervaringen gevonden op het WWW.
Zelf gepast bij JTX in Cuijk. Daarmee is ook meteen de verkrijgbaarheid in Nederland duidelijk!
Eerste indruk: erg 'smooth' waardoor deze waarschijnlijk erg goed past onder je crossbroek.
Velcro strap banden gaven wel al wat ergernis omdat er wel twee drukknoppen zijn (heel handig) maar die twee zijn niet voldoende om de brace aan/uit te trekken. 
Slechts in twee maten leverbaar (S/L  en XL/2XL)  aanpassen van de maat geschiedt door middel van vulplaatjes.
Bij mij zat de brace erg goed.
Zie eventueel: http://www.motardinn.com/motorsport-materiaal/alpinestars-fluid-tech-carbon-knee-brace-left-anthracite/96847/p?utm_source=google_products&utm_medium=merchant&id_producte=396643&country=nlAlpinestars Fluid Pro                       €400 / set

Ook hiervan nog geen ervaringen gezien op het WWW.
Lijkt het goedkopere versie van de Fluid Tech Carbon.

 
Belangrijkste kenmerken:
- Glasfiber!
- 2 maten (S/L  en  XL/2XL)
- Verwisselbare extension stops op 0, 5, 10 en 20 graden)
- 25% lichter dan Bionic 2 kneebrace
- Verkrijgbaarheid in Nederland: Algemeen verkrijgbaar

Zie eventueel: http://www.motardinn.com/motorsport-materiaal/alpinestars-fluid-pro-knee-brace-set-white/96849/p?utm_source=google_products&utm_medium=merchant&id_producte=396648&country=nl


Astrisk Cell Knee Brace    € 600 / paar   (niet langer meer verkrijgbaar)

Gebruikers ervaring / waardering:
http://www.motorcycle-superstore.com/2/6/10/24344/ITEM/Asterisk-Cell-Knee-Brace.aspx

Belangrijkste kenmerken:
- heeft zijdelingse speling (zie video helemaal onderaan)


Astrisk Cytocell:      € 250 / stuk


Belangrijkste kenmerken:- heeft zijdelingse speling (zie video helemaal onderaan)

Verkrijgbaarheid in Nederland: Nog niet waargenomen (Sept 2013)Astrisk Ultracell Knee Brace:      € 700 / paar

Zie ook: http://www.asterisk.com/buy/protection.html
 en ook:http://www.pulpmx.com/stories/asterisk-ultracell-knee-brace-review

Gebruikers ervaring / waardering:
http://www.motorcycle-superstore.com/2/6/10/42904/ITEM/Asterisk-UltraCell-Knee-Braces.aspx

Nederlandse importeur: http://www.elkaysports.nl/site/nl/sporten?category=99&product=257

Belangrijkste kenmerken:- heeft zijdelingse speling (zie video helemaal onderaan)

Verkrijgbaarheid in nederland: Algemeen verkrijgbaar


CTI Knee Braces

Zie ook: http://www.ossur.nl/Pages/13088

Belangrijkste kenmerken:
- Verschillende uitvoeringen
- Op maat gemaakt
- Bescherming van de knie tegen stenen / takken / stuur etc. is minder dan bij andere braces

Donjoy     €720 per set (aanbieding)    /  €1450
De brace van Antonio Cairoli....

Kenmerken:
- Let goed op de beugels van deze brace, deze zitten anders dan bij de meeste andere.
- Speciale MX uitvoering die niet tegen de tank drukt (zeggen ze).
- 7 verschillende maten!

zie ook:http://www.donjoy.eu/en_US/64032Armor-MX-132518.html#usage


EVS:
EVS heeft een hele reeks van braces, kniebeschermers en overgangsvormen tussen beiden.
Lang niet alle modellen zul je in de Nederlandse MX shops vinden.
EVS wordt in Nederland vertegenwoordigd door Techno Moto Veghel.EVS RS8   €350 / paar
 
Zie ook: http://evs-sports.com/store/product.php?productid=17626

Test van Motorcrossactionmag:http://motocrossactionmag.com/Main/News/MOTOCROSS-ACTION-PRODUCT-TEST-EVS-RS8-KNEE-BRACE-6912.aspx

Gebruikers ervaring / waardering:
http://www.motorcycle-superstore.com/2/6/10/25562/ITEM/EVS-RS-8-Knee-Brace.aspx

EVS RS8 PRO   €480 / paar

Zie ook: http://evs-sports.com/store/product.php?productid=17624

Test van Motorcrossactionmag:   http://motocrossactionmag.com/Reviews/News/MXA-TEAM-TESTED-EVS-RS8-PRO-KNEE-BRACE-8838.aspxEVS RS7   €185 / paar

Zie ook:http://evs-sports.com/store/product.php?productid=17633&cat=260&page=1
Test: http://www.ridermagazine.com/gear/evs-rs7-knee-braces.htm

Belangrijkste kenmerken:


EVS Vision  € 275 / paar

Zie ook: http://evs-sports.com/store/product.php?productid=17632&cat=258&page=1

Belangrijkste kenmerken:
-

EVS Web Knee Brace  € 350 / stuk

Zie ook: http://evs-sports.com/store/product.php?productid=17629&cat=257&page=1

Test PPSMOTO: http://www.ppsmoto.com/tests/motocross-gear-tests/evs-web-knee-brace/

Gebruikers ervaring / waardering:
http://www.motorcycle-superstore.com/4/19/226/1562/ITEM/EVS-Web-Knee-Brace.aspx

Belangrijkste kenmerken:
- verstelbare hyperextension blokjes op 150, 160, 170 graden.


POD 700 Knee Brace   € 425 / stuk


Test: http://motocrossactionmag.com/Reviews/News/MXA-TEAM-TESTED-POD-MX-K700-KNEE-BRACE--5422.aspx

Gebruikers ervaring / waardering:
http://www.motorcycle-superstore.com/2/6/10/23743/ITEM/Pod-MX-K700-Knee-Brace.aspx

Verkrijgbaarheid in Nederland:  Nog nergens gezien (alleen via internet).


POD 300 Knee brace     €265 / stuk


Zie ook: http://www.podmx.com/
 en ook: http://motocrossactionmag.com/Reviews/News/MXA-TEAM-TESTED-POD-MX-K300-KNEE-BRACE-8758.aspx

Verkrijgbaarheid in Nederland:  Nog nergens gezien (alleen via internet).


Troy Lee Designs Catalyst X Knee Brace   € 300 / stuk


Zie ook: https://www.troyleedesigns.com/products.php?cat=101
 en ook: http://motocrossactionmag.com/Main/News/c105334c-17a2-4fac-95dd-dbdfbe8a63d8.aspx

Belangrijkste kenmerken:
- korter dan andere braces
- instelbare hyperextension

Verkrijgbaarheid in Nederland:  Niet verkrijgbaar. Wordt niet door Nederlandse importeur geleverd.
(dus alleen via internet).


UFO Morpho fit
 
Zie ook: http://www.ufoplast.com/en/product-details/mx-enduro/protectors/KB003Verkrijgbaarheid in Nederland:  Nog nergens gezien.


Andere interassante link:http://www.dirtrider.net/drn_tested/kneebraces/index_braces.html

Vergelijking op het web:

MX Knee Brace side by side Astrisk VS CTIEn als laatste:
Er komt een tijd,
dat iedereen op een Adventure rijdt

Offline member

 • *****
 • Berichten: 2397
Re: Knie Brace
« Reactie #12 Gepost op: 08-07-2012, 15:43 »
koopje
maar deze passen mij niet
heb nl klutsknieen

Offline member

 • *****
 • Berichten: 1662
Re: Knie Brace
« Reactie #13 Gepost op: 08-07-2012, 17:00 »
Dat is gek...ik kan de hyperextension van de Alpinestars Carbon braces wél instellen dmv bijgeleverde plastiekjes die dikker al dan niet dunner zijn om de strekafstand te vergroten, verkleinen.


én ze staan nog steeds te koop en hebben al een dikke laag stof vergaard ondertussen.;-)
Treebird Boomverzorging
www.bomen-snoeien.be

Offline member

 • *****
 • Berichten: 2268
Re: Knie Brace
« Reactie #14 Gepost op: 08-07-2012, 17:30 »
Dat is gek...ik kan de hyperextension van de Alpinestars Carbon braces wél instellen dmv bijgeleverde plastiekjes die dikker al dan niet dunner zijn om de strekafstand te vergroten, verkleinen.


én ze staan nog steeds te koop en hebben al een dikke laag stof vergaard ondertussen.;-)
Dan ga ik dat meteen aanpassen!

Voel je vrij om je overige ervaringen met die brace ook met ons te delen!
Er komt een tijd,
dat iedereen op een Adventure rijdt