Algemeen > GPS / Navigatie

Allroadmap.nl - navigeren over onverharde wegen

(1/25) > >>

komkommer:
Vele handen maken een mooie route.

Het grootste probleem dat ik als allroadrijder ervaarde, was het gebrek aan kennis van legale wegen waar ik over mocht rijden. We weten allemaal wel een paar weggetjes in de omgeving, maar het is over het algemeen te weinig om ons echt te kunnen vermaken.

Als iedereen, net als bij wikipedia, een klein beetje informatie aandraagt, dan hebben we met zijn allen een hoop informatie. In die gedachte is http://www.allroadmap.nl ontstaan.

Het is een landelijk, vooralsnog incomplete kaart die iedereen kan aanpassen. Hoe meer data er beschikbaar is, hoe beter de kaart zal werken. Het is een alternatief op de bestaande sites waar alleen routes worden gedeeld. Omdat men minder snel van een route afwijkt, blijft de verkeersdruk op de wegen binnen de route liggen. Hierdoor bestaat er een grote kans op overlast. Dit in tegenstelling tot allroadmap.nl, waar spreiding min of meer wordt aangemoedigd.

Allroadmap voor op de Garmin: Kijk op allroadmap.nl in het tabblad "garmin" voor de laatste versie
 
LET OP: Allroadmap.nl werkt niet in Internet Explorer. Ik raad Firefox of Chrome aan.

grandia:
Ik had er al eens een blik op geworpen, maar echt gebruiksvriendelijk is OSM nog niet (IMO). Even snel een paar wegen toevoegen is me nog niet gelukt. Goede zet dus, die makkelijkere site.

Bakbeest:
dus als ik het goed begrijp zijn de rode groene stippel lijntjes de (openbare) onverharde wegen en is de vraag aan ons om te kijken of je daar mag rijden en dat dan aan te geven in de kaart?

komkommer:

--- Citaat van: Bakbeest op 28-05-2011, 14:23 ---dus als ik het goed begrijp zijn de rode stippel lijntjes de (openbare) onverharde wegen en is de vraag aan ons om te kijken of je daar mag rijden en dat dan aan te geven in de kaart?

--- Einde van citaat ---
Ik hoop dat mensen lekker deze site zullen gebruiken om routes over onverharde wegen te maken. Een gemaakte route kan je ook als .gpx exporteren, waarna je die in je gps kan laden.

Daarbij hoop ik dat als mensen inderdaad routes gaan rijden, dat er wordt teruggekoppeld als er een fout in de kaart zit. Zo kunnen we met ons allen de kaart beter maken.

De groene stippellijnen moeten de legale onverharde wegen voorstellen.

Martijn:
wat een goed initiatief Jouke, hoewel ik niet erg handig ben met dit soort upload dingen ga ik het zeker proberen en ik hoop met jou dat velen dat gaan doen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie