Algemeen > GPS / Navigatie

Bergen, navigatie en paden, redding.

(1/4) > >>

Dutchy:
nederlander-gered-nadat-hij-met-motor-over-mountainbikepad-en-skipiste-rijdt--- Citaat ---De 41-jarige Nederlander was vrijdag vertrokken uit Samnaun in het uiterste oosten van Zwitserland. Hij wilde naar het Oostenrijkse Ischgl rijden, net aan de andere kant van de grens. Hemelsbreed liggen die plaatsen ongeveer 10 kilometer van elkaar, maar over de weg is het een rit van ongeveer 80 kilometer, om de bergen heen. Het navigatiesysteem bood echter een route over de bergen aan, en de man besloot die te nemen.

Mountainbikepad
De route ging eerst over een mountainbikepad, tot een hoogte van 2800 meter. Op de grensberg Palinkopf sloeg het weer om. In de mist raakte de man helemaal verdwaald. Met zijn motor reed hij een skipiste op. Zijn wiel gleed weg en hij ging onderuit. De motor raakte zo zwaar beschadigd dat de man niet verder kon. Hij besloot ondanks het slechte weer bij zijn motor te bivakkeren.

Toen de Nederlander zaterdagochtend wakker werd en de nevel nog steeds niet was opgetrokken, sloeg hij alarm. Omdat hij vlak bij een kabelbaan bleek te zijn, konden bergredders hem redelijk snel vinden. Zijn motor is geborgen. Volgens de politie van de deelstaat Tirol was de motorrijder niet gewond, maar was wel duidelijk te zien dat hij aan het eind van zijn Latijn was.
--- Einde van citaat ---

Met welke navigatie reed hij?

Moet haast Openstreetmap database zijn.
Bepalend is het profiel.

Palinkopf kaart

route kaart, brouter, volgens beschrijving.Nieuwsite

Zeblasjoch kaart

Noppy:
Misschien reed hij wel met de TET-app? :-X

ghulst:
Navigatie is natuurlijk een vraag, de kaartinformatie is een vraag en dan ook nog de vraag hoe de instellingen voor de route waren... Wel balen voor hem natuurlijk.

Noppy:
Precies! In NL ruiterpaden aanzetten in OSMand is heel grappig. In het buitenland killing! ;D

Jos van Vliet:
Ik denk dat hij prachtige verhalen te vertellen heeft aan zijn kleinkinderen later

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie