Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: Het grote voorstel topic  (gelezen 286157 keer)

Offline member

 • Moderator
 • *
 • Berichten: 2587
Het grote voorstel topic
« Gepost op: 26-06-2005, 12:43 »
Hoi,

Laten we het voorstellen in 1 topic doen en wel deze. Anders wordt het een beetje een zooitje met allemaal losse topics.

Offline member

 • Moderator
 • *
 • Berichten: 2587
Re: Het grote voorstel topic
« Reactie #1 Gepost op: 26-06-2005, 12:56 »
Laat ik het zelf maar ook eens doen.

Ik ben Ron, 29 en woon in Zoetermeer. Ik rij al 3 jaar op een Africa Twin (1998) en heb er sinds het begin van dit jaar een XT 600 uit 1986 bij, waarmee ik de allroad ritten wil gaan doen. Ik rij al 10 jaar motor, waarvan 6 jaar op sportmotoren is geweest. Dit waren een FZR600 uit 1990, een ZXR750 uit 1993 en een GSX-R600 uit 1998. Daarna overgestapt op de Twin.
Ik heb 3,5 jaar als motorkoerier gewerkt bij defensie op een Moto Guzzi V50 nato III en een BMW R65GS en daar een hoop kilometers gemaakt. Helaas nooit offroad. Ik heb 2 maal een offroad cursus gedaan bij Henk Seppenwoolde en ben 5 dagen wezen offroaden met een 250 in Cyprus, onderleiding van een nederlandsse gids.
De techniek heb ik wel onder de knie alleen de lef nog niet zo. Ik rij meestal samen met mijn broertje Paul die ook op een 1986 XT 600 rond hobbeld. Bij Paul is het precies omgekeerd, wat minder techniek maar gecompenseerd met lef. Dagelijks rijd ie een met gekietelde ZX12R, iets totaal anders maar ook leuk.
Door wat technische tegenvallers hebben we nog niet mee gedaan met ritten maar beide XT's zijn zo goed als klaar.
Naast motorrijden ben ik bezig met ritten maken voor de mini club zuid holland, je weet wel, het autotje. En race ik met radio controlled cars in de schaal 1/6 offroad, 1/10 onroad.

Offline member

 • *****
 • Berichten: 487
Re: Het grote voorstel topic
« Reactie #2 Gepost op: 26-06-2005, 16:14 »
Hoi,

Ik ben Paul, 27 jaar uit berkel en rodenrijs Ik ben in 1997 begonnen met motorrijden met het stappenrijbewijs. Op een yamaha virago 250. Na 2,5 jaar op deze brommer, want dat was het gewoon, ben ik overgestapt op een kawasaki ZX9. Eindelijk een fatsoenlijke motor. Helaas vond iemand anders dat na 6 maanden ook. Zowel mijn motor als de kawa van mijn broer (tikka) waren verdwenen. Van het verzekeringsgeld heb ik een R1 gekocht. Hier heb ik 2,5 jaar op gereden. De R1 heb ik vervangen met een kawasaki ZX12R. Een gloednieuw 2002 model. Binnen een jaar voorzien van een akropovic full race system , K&N filter en powercommander. Goed voor 178 pk op het achterwiel.

Ik heb samen met mijn broer en een collega van hem 2 keer de offroadcursus gedaan bij seppenwoolde en een offroadvakantie in cyrpus zoals ron al vertelde. Hierdoor het offroad virus te pakken gekregen en een XT 600 gekocht. Tijdens een offroad ritje in de buurt schakelde hij ineens slecht en ik heb toen de hele motor uit elkaar gehaald om na te kijken. Bleek er een kop van een boutje in het blok te liggen. gelijk alles in orde gemaakt en ander bodywork erop gedaan. Nu de motor van ron in orde gemaakt en wachten tot de ritten komen. Ik rij met een bus waar beide motoren mooi in passen dus we zijn er klaar voor.

Paul

Offline member

 • Administrator
 • *
 • Berichten: 3254
Re: Het grote voorstel topic
« Reactie #3 Gepost op: 26-06-2005, 20:54 »
Hoi, ik zal effe aanhaken, want ik ben nog maar net binnen hier.

Mijn echte naam is eigenlijk Hans, maar door de GS Club, waar ik ook weleens op het forum kom,  is mijn nickname een eigen leven gaan leiden. Ik kijk dus om als je me Max noemt. Ben bijna 40 en rij een kleine 15 jaar motor. Eerst op sportfietsen, maar in 95 ofzo overgestapt naar allroads. Alleen op asfalt toen trouwens. De zithouding, wegligging (1100GS!!) en de relatieve ongevoeligheid voor de hoeveelheid bagage spreekt me sterk aan bij deze fietsen. Heb oa. een AT, een 1100GS, een XL500, en een DR650SE bereden. Momenteel al weer twee jaar een Zwarte Koe (1100GS dus). Door de GS club is de reis- en allroadkoorts flink aangewakkerd. Dus naast de Alpenpassen en Eiffelbochten ga ik af en toe ook van de weg af. Nog steeds bescheiden, gewoon boeren verbindingsweggetjes, bospaden, dat soort werk. Hier vind ik de 1100GS stiekum eigenlijk een log zwaar loeder, vooral als je bijna stil staat. Eenmaal onderweg gaat het prima. Laatst een dagje les gehad van meneer Seppenwoolde, en zo'n lichte fiets laat je echt vliegen!!

De Zwarte koe gaat met een paar maanden (weken??) het veld ruimen voor een F650 of iets dergelijks. Liefst een BMW. Lijkt voor wat ik wil een mooie mix tussen handelbaarheid en pakezel. Had ook een KTM 640 Adventure kunnen zijn, maar de GS club gaat me heel erg aan mijn hart, dus ik wil graag BMW blijven rijden. Míjn kluppie!

Wat doe je dan hier Max? Wel ehh, er is meer onder de zon dan BMW natuurlijk. Hoe meer gelijkgestemden, hoe beter. Ik ben gek op reizen, reisverhalen,  Dakar en aanverwante rallies, en ook op een beetje onverhard rijden dus. Jullie toch ook?

Offline member

 • *****
 • Berichten: 2418
 • Trial and error. Vooral veel error.
Re: Het grote voorstel topic
« Reactie #4 Gepost op: 26-06-2005, 21:51 »
Nouja, da ik ook maar. Denk overigens dat ik zowat het jongste lid van dit forum ben... Zwerf hier nog niet zo heel erg lang rond, dus nog een compleet verhaaltje lijkt me niet verkeerd.

Zeeuwse Klei, omdat ik op een aantal andere fora ook rondzwerf onder die naam. Maakt gelijk afkomst (vanonder de "rook" van de kerncentrale in Borsele) en voorliefde voor bagger duidelijk, daar kan geen twijfel over bestaan, tevens goed voor een lach als ik me voorstel met die naam.
Mijn eigen naam is Mark, en ik ben momenteel 23 jaar, sleutelaar in hart en nieren. Sinds een dik jaar heb ik mijn rmotorrijbewijs (auto had ik al langer) omdat ik eens een proeflesje motor wilde nemen, maar van het één kwam het nader. Een tijdje zonder motor gedaan, maar dat was niet te houden. Omdat ik altijd op een oude crossbrommer had gereden en door mijn grote bloedhekel aan poetsen ging de voorliefde gelijk al uit naat een off the road.
Voordeel daarvan is dat zelf sleutelen geen probleem is, poetsen niet hoeft en je geen last hebt van een hobbeltje of kuiltje in de weg. Een tijd aan het zoeken geweest (in de hoek XR 600 ea.), maar niets gevonden wat de moeite waard was. Uiteindelijk heb ik een proefritje gemaakt met een Suzuki DR 650 R ("enduro" versie) wat vergeleken met een XR trillingsvrij rijdt. Na een poos denken dat apparaat gekocht en eigenlijk alleen op verharde pad gereden.

Bij Leo heb ik me eens opgegeven voor een roadbookrit (Melderslo) en eens een keer meegereden met de DR Big club op een beginnersritje. Sindsdien ben ik verslaafd. Inmiddels heb ik een paar ritten meegedaan en begin de motor steeds meer te waarderen (al zal er in de toekomst nog wel een KTM komen...). Vorige week de Midsummer 1000 meegereden, geweldig! Inmiddels begin ik enige ervaring te krijgen buiten de verharde paden en begint het alsmaar leuker te worden. Voorla het cluppie offroaders/allroaders vind ik tot nu toe erg gezellig en gemoedelijk (vorig jaar in Melderslo op de camping kennis gemaakt met een aantal van hun) en vandaar dat ik hier op het forum verzeild ben geraakt.
Ik rij vergeleken met de meeste nog maar met een brommertje qua gewicht, maar dat bevalt me eigelijk best zo. Voor de DR zitten er voor straatgebruik ook nog en stel Supermotard wielen aan te komen, zodat ik in het zowat geheel verharde Zeeland ook lekker te keer kan gaan.

Tot dusverre is reizen nog niet gelukt met de motor, voornamelijk door studie en cronisch geldgebrek. Nu ben ik klaar met school en zal daar waarschijnlijk wel verandering in komen...

Offline member

 • starter
 • Berichten: 4
Re: Het grote voorstel topic
« Reactie #5 Gepost op: 28-06-2005, 01:55 »
OK, my turn.
Hoi Klei ! Leuk je ook hier aan te treffen !

Ik ben Peter ofte Easy Pete (omdat ik niets beters kon bedenken). De Easy staat eigenlijk voor het feit dat snelheid bij mij geen prioriteit heeft. Geef mij maar alle hindernissen die net haalbaar zijn, die lange knalstukken doe ik wel op de snelweg  :D
 
Ik rijd onder andere een Alp. Mijn andere fietsjes hebben niks met off-road te maken. Maar voor de fun heb ik een DR600 gestript om er hele gekke dingen mee te kunnen doen. Ik zit er vaak mee op cross-circuits omdat ik verslaafd ben aan springen en zandbochten. Om echt te crossen is ie te zwaar, op onontgonnen terrein is hij Major Fun ! Maar omdat hij geen verlichting meer heeft kan ik er nooit een echte rit mee doen, en dat vind ik echt wel jammer  :'(

Ik droom dus van een lichtgewicht enduro, maar die worden blijkbaar enkel in goud gegoten, gezien de huidige prijzen  :-\

Ik ga graag mee met m'n Alp op ritten, maar enkel als ik weet dat er ook AT's meedoen. Dat is een indicatie voor de haalbaarheid. In een KTM-groepje maak ik namelijk geen kans, tenzij er veel snelwegstukken tussen zitten waar ik kan inhalen  ;)

Zo, da's Easy Pete
Damn ! Wat heb ik zin om in de zandbak te gaan spelen !
Die met de Slijksmoel, dat ben ik !

Offline member

 • *****
 • Berichten: 765
 • KTM 640 adventure
Re: Het grote voorstel topic
« Reactie #6 Gepost op: 02-07-2005, 10:33 »
De volgende,

Ik ben Jan, kom uit Woerden en rijd sind kort (begin dit jaar) een KTM 640 Adventure. Hiervoor heb ik een suzuki en een kawasaki gereden, beide wegmotoren. De Kawa staat nog steeds in de schuur, een zephyr 1100. Maar sinds ik de adventure heb staat de kawa stil, ik weet ook niet waarom...
De adventure heb ik bij onze oosterburen gehaald, zelf ingevoerd etc. Scheelt een hoop in de kosten, maar wat voor mij ook meespeelde is dat je ze hier niet zo vaak tweede hands tegenkom. Off the road ervaring heb ik er nog niet echt mee, af en toe even door de berm ermee. Ik wil er wel meer off road mee gaan rijden, maar heb er tot nu toe nog niet zoveel tijd voor gehad. Ik heb een tijdje geleden wel de off road cursus bij Henk Seppenwolde gevolgd. Ik heb daar veel geleerd, temeer ook omdat dit mijn eerste off road ervaring was.
Ik hoop binnenkort wat meer tijd te hebben om wat off the road ritjes mee te rijden, zoals de hart van brabantrit. In de tussentijd moet ik het doen met al jullie verhalen...


Offline member

 • KTM 690 ER '14
 • Administrator
 • *
 • Berichten: 7108
 • DRIVE IT LIKE YOU STOLE IT!
Re: Het grote voorstel topic
« Reactie #7 Gepost op: 02-07-2005, 11:09 »
Hoi Jan,

Welkom op dit forum, om meteen maar met de deur in huis te vallen: Kom morgen naar Almere, daar kan je het rustig opbouwen, en er is zat expertise voor wat hints en tips.

Offline member

 • *****
 • Berichten: 765
 • KTM 640 adventure
Re: Het grote voorstel topic
« Reactie #8 Gepost op: 02-07-2005, 16:06 »
Bedankt voor de uitnodiging Ferd, maar ik moet helaas werken morgen.
Andere keer hoop ik.


Offline member

 • *****
 • Berichten: 240
 • ZAND, BAGGER EN WATER, DE REST KOMT LATER!
Re: Het grote voorstel topic
« Reactie #9 Gepost op: 02-07-2005, 19:46 »
He Ferd, ga je toch mee? Anders kom je toch wat later ;D


Ik meen mij te herinneren dat we ons al eens hadden voorgesteld, maar omdat ik dat niet meer terug kan vinden:The Twin Brothers,

Tja, een lang verhaal maar het begon allemaal in 1998, toen ze een nieuw onderkomen kregen in Almere. Ze werden met z'n tweetjes afgeleverd bij de dealer en die leverde ze weer af bij ons. En wat bleek, ze hadden oplopende framenummers. Na twee dagen 750 km'ers getuft te hebben, kwamen ze officieel op onze naam te staan. Wat bleek, zelfs de kentekenplaten waren oplopend, als dat geen broertjes zijn!

Sinds we lid zijn bij de TCN krijgen de Twin Brothers meer zand, bagger en water tussen hun (inmiddels) noppen dan ooit. Toen we uiteindelijk ook af en toe met de ritten van deze site (van Ferd) mee begonnen te doen, was het hek van de dam. Werelds, nooit verwacht dat ik dit met mijn Twin kon.

Ik, Carolien, rij al sinds 1995 een AT en met The Twin Brother ben ik pas off road gaan rijden sinds 2001. Het valt niet mee voor een meid om deze "zware" jonge overeind te houden, maar ik doe mijn best.  ::)

Ed rijdt dagelijks heen en weer met woon/werk verkeer op de andere twin brother. Daarnaast kan Ed het niet laten om zijn stoere rakker door het zand te jagen en natuurlijk de beestachtige ritten van deze site en van de TCN club. Wat ik voorzichtig doe, doet Ed twee keer zo hard met zijn Twin. :-X Daar kan ik dus nog heel wat van leren. Vooral op blubberende modderpaden. :P


Offline member

 • *****
 • Berichten: 3378
Re: Het grote voorstel topic
« Reactie #10 Gepost op: 04-07-2005, 09:37 »
Net een paar weken op het forum.

Oossie mijn echte naam André Oost 33 jaar en rijdend op een F650GS dakar.
Rij nu ongeveer 1,5 jaar onverhard. Bevalt me buitengewoon goed. Voordeel van allroad machines is dat er ook nog mee op reis kunt :)

11 juni mijn motor in puin gereden niet total loss, dus dat valt allemaal mee.Zelf er niets vanover gehouden.
Op het moment bezig met een ombouw/verbouw plannetje te maken die binnen budget van schadebedrag valt.
Dus het wordt geen Schalber. Jammer maar helaas.

Op het GS forum is een draadje in de F sectie over mijn Dakar perikelen.

Hoop jullie op de diverse evenementen te begroten.

Offline member

 • *****
 • Berichten: 392
 • Nu even niet...
Re: Het grote voorstel topic
« Reactie #11 Gepost op: 06-07-2005, 14:11 »
Kom hier weer de nodige bekende namen tegen ;D

Mijn naam is Frans en rij op een BMW Funduro voor de bagger en een F650 Dakar voor woon-werk en reizen. Dit jaar in Noorwegen geweest en maar een klein beetje all-road gezien... Volgend jaar een all-road gezelschap voor Noorwegen? ;)

Ik woon in Almere en heb sinds november 2003 mijn RBW en rij nu ruim een jaar zo af en toe in de bagger. Leg per jaar zo'n 20-25K km's af.

Vertoef ook regelmatig op het GS-forum.
Nog steeds een allroad liefhebber... I'll be back...

Offline member

 • KTM 690 ER '14
 • Administrator
 • *
 • Berichten: 7108
 • DRIVE IT LIKE YOU STOLE IT!
Re: Het grote voorstel topic
« Reactie #12 Gepost op: 06-07-2005, 14:37 »
Welkom met z'n allen :) Ik merk dat de laatste tijd veel nicknames op AllroadManiacs het zelfde worden als die op het GS-forum...... Stuurt Roos jullie allemaal door?? Zelf lees ik mee op het GS-forum (rij  namelijk geen BMW en dat vinden sommige mensen een voorwaarde om in te schrijven op het GS-forum :-X) en ben daarom ook wel enigszins op de hoogte van de vele off-road ritten die daar gereden worden :P

Offline member

 • *****
 • Berichten: 1357
Re: Het grote voorstel topic
« Reactie #13 Gepost op: 06-07-2005, 16:47 »
Heej Snarf,

Ik dacht dat jij een Dakar had gekocht om het terrein mee in te gaan?  ;)
Leuk dat je hier ook langshobbelt!
Atic#1007,  TCN#397

Offline member

 • *****
 • Berichten: 392
 • Nu even niet...
Re: Het grote voorstel topic
« Reactie #14 Gepost op: 06-07-2005, 20:28 »
Euh... als ik kijk hoe een fantastisch, makkelijke sleutelfiets die Dakar is :-X  Bagger ik liever met iets anders waar een kras minder erg is ;). Daarnaast heb ik 'm pas een jaar nieuw... maar hij heeft al wat zand en grind gezien. Maar voor woon-werk en reizen is ie ook niet mis! Overzicht en een brandstofverbruik van 1:25  :)
Nog steeds een allroad liefhebber... I'll be back...