Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: Garmin brengt satellietbeelden naar outdoor-gps-systemen  (gelezen 509 keer)

Offline member

  • KTM 690 ER '14
  • Administrator
  • *
  • Berichten: 7114
Citaat van: member
Garmin heeft een dienst gelanceerd voor het downloaden van satellietbeelden en luchtfoto's op zijn outdoor-navigatiesystemen. De beelden kunnen gecombineerd worden met de topografische vectorgraphics van de systemen.

De BirdsEye Satellite and Aerial Imagery is een jaarlijkse abonnementsdienst waarmee luchtfoto's op een select aantal Garmin-navigatiesystemen getoond kunnen worden. Deze luchtfoto's maken het in combinatie met de kaarten mogelijk om gebouwen, wegen, paden en andere landschapskenmerken eenvoudig te herkennen. De maximale resolutie van de satellietbeelden zou een halve meter per pixel bedragen en er kan worden in- en uitgezoomd.

Daarnaast is het mogelijk om vectorgraphics, zoals de berekende route of hoogte-informatie, over de satellietbeelden te projecteren. Zo kunnen bijvoorbeeld rugzaktoeristen aan de hand van icoontjes snel kampeerplaatsen opzoeken, terwijl ook op het gebied van geocaching en de jacht toepassingen te bedenken zijn.

De nieuwe BirdsEye-dienst is beschikbaar voor de Oregon-, Dakota- en Colorado-gps-systemen van Garmin. Om de satellietbeelden op een outdoor-navigatiesysteem te zetten, moet deze verbonden zijn met een pc of Mac met Garmins BaseCamp-applicatie. Daarmee kunnen ook lokaties en routes op de kaart worden aangegeven. De dienst wordt alleen als abonnement voor Garmin-apparaten aangeboden en kost 29,99 dollar per jaar.
Wat gaat dat aan geheugenruimte kosten??

Offline member

  • *****
  • Berichten: 3641
Re: Garmin brengt satellietbeelden naar outdoor-gps-systemen
« Reactie #1 Gepost op: 20-01-2010, 13:27 »
Is dit ook handig als je door een bos rijdt?
"Do not regret growing older. It is a privilege denied to many."
http://www.youtube.com/watch?v=eE_IUPInEuc&feature=youtube_gdata_player

Offline member

  • *****
  • Berichten: 2002
Re: Garmin brengt satellietbeelden naar outdoor-gps-systemen
« Reactie #2 Gepost op: 20-01-2010, 15:30 »
't is voor ons motorrijders helemaal niet handig.

Ik heb een tijdje met OziExplorer op de PDA gereden met als kaartmateriaal o.a. Google Maps hybride (satelliet+wegenkaart dus). Dat werkt voor geen meter; veel te veel detail. Je ziet door de bomen het bos niet meer.

Die beelden zwart-wit met verminderd contrast en de track er blauw/rood/paars/whatever bovenop is al stukken beter, maar dat zul je bij die Garmin wel niet kunnen kiezen.