Algemeen > GPS / Navigatie

GPS

(1/4) > >>

Margrieta:
Harold en ik hebben geen GPS en zitten er over te denken zo'n dingetje 2de hands aan te schaffen voor weinig.
Wat is een goede GPS? Heeft iemand nog zo'n ding te koop?

cornepol:
Garmin GPS V: wordt heel veel gebruikt in off-road toepassingen, en heeft voldoende toepassingen voor wat wij doen. Ook veel 2e hands van de tkoop. Ik weet alleen niet hoe het zit met de trackback van dit apparaat.

Ik heb zelf een garmin III+, die gaat als zo'n 3 jaar mee. Je wilt niet weten wat die allemaal al gezien heeft. De trackback is alleen een probleem: omdat-ie niet zoveel punten kwijt kan, verminderd die het aantal, waardoor er vaak rechte lijnen getrokken worden, waar de oorspronkelijke trac bochtig was....

erwindob:
Bedenk eerst wat jullie willen met een GPS en lees dan op Noppenforum eea even door.
Er is al erg veel over geschreven.

Arthur:
Of de GS club die hebben ook een aparte afdeling voor GPS. Niet zeggen dat je geen BMW meer hebt maar een Jap, :-X  licht nogal gevoelig bij de GS club en ik kan het weten. ;D
Of de Notter geeft ook goede adviezen.

Ferd:
Het is inderdaad zaak dat je even goed bepaald wat je wilt gaan doen met je GPS. Als je er ook wandelend mee terug wilt naar de auto is een handheld natuurlijk beter dan een 2610 of een 276.
Interne batterijen, basiskaart, kleurenscherm, pratende miep, intern geheugen, betrouwbaarheid en vooral niet te vergeten de regelmatige updates (verschilt nogal per merk)

Ik rij rond met een 60C, heb geen problemen met uitval op hobbelpaden (heb hem gemodificeerd). Het enige nadeel wat ik tot nu toe heb ondervonden is dat het geheugen beperkt is als je ook de routegegevens erop wilt hebben. Heel nederland past er dan net niet in. De 76 heeft dubbel  geheugen, ziet er monder robuust uit, en is ets groter. De Quest is ook een optie, ik geloof dat in de laatste firmware ook de tracks goed te gebruiken waren, maar daar kan Minimonster mooi over verhalen ;)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie