Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: Kokende motor? 18" buitenbanden over?  (gelezen 956 keer)

Offline member

  • *****
  • Berichten: 11187
  • In order to go faster - go slower
Kokende motor? 18" buitenbanden over?
« Gepost op: 18-11-2010, 09:21 »
Koken zonder oven, voor échte mannen. Met een beetje creativiteit zijn er genoeg methoden te bedenken. Koken onder de motorkap, je eigen zonneoven bouwen of slim gebruik maken van ‘afvalwarmte’.

‘Schat, kan jij even boodschappen halen? En o ja, wil je als je terugkomt meteen beginnen met koken?’

Dat zijn de leuke klusjes. Tenminste, als je een beetje verstand hebt van motorkoken. Motorkoken? Ja, koken op je motorblok. Misschien wist je het nog niet, maar er zit een keuken onder je motorkap. Het enige wat je nodig hebt is een rolletje aluminiumfolie.

Lekkere recepten
Het is doodeenvoudig. Iedere man die weet hoe hij zijn motorkap opengaat, kan het. Je legt je kipfiletjes, zalmmootjes, biefstukken, entrecotes op een stuk folie. Strooit zout en peper erover. Voor de liefhebbers van haute cuisine, misschien wat mosterd, een takje rozemarijn en een scheutje witte wijn erbij. Vervolgens vouw je het folie dicht, zoekt een heet plekje onder je motorkap en klaar is onze chef.

Je kookt nu dus tijdens het rijden. Hoe relaxt is dat? De afstanden vragen wat fine-tuning. Dat komt in de meeste gevallen neer op trial and error. Gelukkig zijn er de motorkookboeken, met lekkere recepten met vermelding van het aantal kookkilometers.

Ideaal tijdens de vakantie
Dit soort dingen zijn leuk voor tijdens de vakantie op de camping in Frankrijk. Moet je het gezicht van die Franse snobs achter hun state of the art kampeerkeukens eens zien wanneer jij na een lange rit gewoon je motorkap opent om daar een paar lekkere koteletjes onder vandaan te halen. Hm… misschien toch maar niet aan je vrouw vertellen.

Bekijk dit 5-stappen-filmpje voor overheerlijke hotdogs in chilisaus.

How to cook a hot dog on a car engine

Het ziet er allemaal zo geniaal eenvoudig uit, dat je je bijna gaat afvragen waarom er geen auto’s bestaan met ingebouwde grillplaat.

Zonneoven
Wil je auto niet meer rijden, dan hoef je zeker geen honger te lijden. Van een paar autobanden maak je eenvoudig een zonneoven. En wat heb je aan een paraplu als de zon schijnt?

Er zijn op het internet tal van zonneovens te vinden. Wie graag een professionele opvouwbare oven heeft, moet dit filmpje eens bekijken. Het kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. Wie weinig tijd heeft maakt er een in 30 seconden. En zo maak je een pizzazonneoven.

The solar tyre cooker - Construction

Offline member

  • *****
  • Berichten: 751
  • SCHEU R AKKER
Re: Kokende motor? 18" buitenbanden over?
« Reactie #1 Gepost op: 18-11-2010, 19:18 »
Heb je wel wat zon nodig. Daar hebben we op het moment een chronisch gebrek aan in NL  :(