Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: Grens Marokko-Algerije even open  (gelezen 9966 keer)

Offline member

  • KTM 690 ER '14
  • Administrator
  • *
  • Berichten: 7092
  • DRIVE IT LIKE YOU STOLE IT!
Grens Marokko-Algerije even open
« Gepost op: 21-02-2009, 21:01 »
RABAT -  Een internationaal konvooi met hulpgoederen van zeker honderd voertuigen heeft zaterdag vrije doorgang gekregen bij de Marokkaans-Algerijnse grens. De grens is al sinds 1994 gesloten.

Er werd een uitzondering gemaakt voor het hulpkonvooi voor de bewoners van de Gazastrook, dat op weg is vanuit Groot-Brittanniƫ naar de Egyptische grens met de Palestijnse gebieden.

De grens tussen de Noord-Afrikaanse buurlanden ging dicht na een terroristische aanslag in een hotel in Marrakech, waarbij volgens de Marokkaanse autoriteiten Algerije betrokken was. Tussen beide landen waren al langer politieke spanningen. Marokko en Algerije zijn het vooral oneens over de kwestie-Westelijke Sahara. Marokko claimt het gebied, terwijl Algerije de onafhankelijkheidsbeweging steunt.

De grenskwestie is de laatste jaren weer onderwerp van discussie. Een wederzijdse visumplicht werd afgeschaft en Marokko bepleit heropening van de grenzen, maar Algerije houdt tot op heden de grens dicht.

In de loop der jaren staken buitenlandse vertegenwoordigers individueel sporadisch de Marokkaans-Algerijnse grens over. Voor Marokkaans-Algerijnse families in het grensgebied bestaat deze mogelijkheid wettelijk niet. Ook bij de kortstondige opening zaterdag, die ongeveer een uur duurde, werden alleen mensen met een niet-Marokkaans paspoort doorgelaten.

Offline member

  • *****
  • Berichten: 2268
Re: Grens Marokko-Algerije even open
« Reactie #1 Gepost op: 21-02-2009, 21:30 »
Ja ik was ook heel even enthousiast toen ik het hoorde op het nieuws.
Dat ebde snel weg toen bleek dat het alleen voor het konvooi was.

Misschien is er toch nog een klein sprankje hoop.
Als we weten wanneer het volgende konvooi zich meldt dan kunnen we wellicht in het kielzog van dat konvooi mee de grens over.......

En dan komt de vraag of we daar net zo welkom zijn als in b.v. Marokko of Libiƫ.

Voorlopig nog alternatieven genoeg.
Er komt een tijd,
dat iedereen op een Adventure rijdt