Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: Een week off-road rijden in Marokko op Yamaha TTR600 voor 1350 euro pp!  (gelezen 743 keer)

Offline member

  • *****
  • Berichten: 153
vanaf Juli 2010
     
Yamaha TTR600e Tour
     
7 daags arrangement, 6 overnachtingen, 5 dagen motorrijden, met 4x4 support
Onze TTR Tour is speciaal voor hen die op stevig tempo door de woestijn willen toeren. Geen rally stijl dus maar genoeg tijd nemen om ook links en rechts van de route mooie plaatsen te verkennen. We stoppen bij fossielen vindplaatsen en bezoeken 6000 jaar oude rotsgravures. De route bestaat over het algemeen uit gravel pistes maar ook doorkruisen we vele kilometers zand tracks en 100m hoge duinen waar we allemaal na wat oefening tot bovenop de top rijden.
     
Motoren
Yamaha TT600RE; bekend om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid.
Luchtgekoelde motor, 42pk, zonder gecompliceerde elektronica maar wel lekker handig met elektrische starter. Een GPS op het stuur is je gids. De gedetailleerde route op de display laat je duidelijk zien welke kant we op moeten. Ook de waypoints met bezienswaardigheden hotels en bivakplaatsen staan op het beeldscherm van de GPS aangegeven. Net als tijdens onze KTM tours komen we overal met de TTR maar met minder focus op snelheid en meer aandacht voor het landschap om ons heen. Niettemin zijn snelheden van ruim 100km/h over de pistes prima haalbaar.
     
4x4 support
De hele route wordt begeleidt door onze twee 4x4 support auto’s.
Toyota Landcruiser HZJ80 4.2 diesel en Mahindra Scorpio Pick-up 2.5 TDI
Aan boord bevinden zich: ieders privé bagage, gereedschappen, 160L benzine, olie, water, banden, binnenbanden comperssor en een 12v koelbox. Motoren en 4x4 rijden allemaal dezelfde route en in geval van een lekke band hoef je alleen maar even te wachten op de volgauto. De Bikershome crew verhelpt het probleem in een handomdraai terwijl jij geniet van een koud drankje.
Hulp wordt natuurlijk gewaardeerd.
     
Kies tussen hotelovernachtingen of bivakovernachtingen.
     
Hotel
Eerste en laatste nacht is in het Bikershome. Alle overige nachten verblijven we in hotels, waar mogelijk met zwembad. We zullen arriveren in de vroege namiddag zodat er tijd vrij is voor een verfrissende duik in de pool. Verder vinden we hier al het comfort dat we nodig hebben na een enerverende dag. Warme douches, een smakelijk diner dat wordt geserveerd om 20:00h, drankje aan de bar. Ontbijt is om 8:00h en rond 9:00h zitten we op de motor, klaar voor een nieuwe dag door off-road paradijs.
     
Bivak
Ook bij onze Bivouac Adventure Tours verblijven we de eerste en laatste nacht in het Bikershome. Alle andere nachten kamperen we in de vrije natuur. Onze bivakplekken zijn zorgvuldig gekozen locaties in de woestijn dicht bij een bron of waterput. Twee keer kamperen we nabij oases waar we een verkoelende duik nemen in deze natuurlijke bron. Na een avond rond het kampvuur overnachten we in Decathlon 2-seconds tenten (1 persoon per tent) en voor een goede nachtrust slapen we op comfortabele self-inflating matrassen. Slaapzakken met katoenen lakenhoes houden ons warm tijdens de nacht.
Bivakkeren in de vrije natuur onder een stralende sterrenhemel…. Daar kan geen enkel hotel tegenop!
     
Inclusief 5 dagen motoruur, alle benzine, 6 overnachtingen hotels of bivouacs, diners, ontbijt, lunches, bronwater tijdens de rit, energie repen, 4x4 begeleiding en 2 vliegveld transfers.
     
Niet inclusief vliegticket (ryanair) en drankjes in hotels restaurants en uit de 4x4 freezer.
   
Tours gaan met 3 tot 6 deelnemers
   
Prijs: 1350 euro pp
   
Deze tour meerijden met eigen motor kan ook voor 850 euro pp. Zelfde voorwaarden dus ook inclusief benzine eten en overnachtingen.
There's no place like home... the desert!