Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: Ferries naar Marokko  (gelezen 832 keer)

Offline member

  • *****
  • Berichten: 2206
Ferries naar Marokko
« Gepost op: 21-03-2006, 17:45 »
Hier een update van het Ferry-naar-Marokko verhaal. Als het klopt hebben alle deelnemers dit ook als mail ontvangen. Zo niet, laat dat dan hier even weten ;)

=========================UPDATE======================

Heren en dames,

Een korte update over de ferry’s omdat dat ook wel belangrijk is voor de planning van degenen die zelf naar Spanje rijden en voor Ivo en Eric.

Er is op de achtergrond nog het een en ander te doen geweest over de ferry’s. Het blijkt dat de ferry vanuit Malaga tegenwoordig vrijwel dagelijks vaart en daardoor een goed alternatief is voor Almeria. Nadeeltje is dat hij naar Melilla vaart en je dus aan de wal nog door de douane moet, maar verder vooral voordelen: veel goedkoper en geen stuk rijden in Spanje.


Het plan is nu als volgt:

- Woensdag 12 april: aankomst in Malaga. Motoren ophalen, tickets kopen en naar de camping.

- Donderdag 13 april: naar de boot die om 13:00 uur vertrekt en ’s avonds aankomt in Melilla. Hier proberen we nog om in Marokko te komen. Als dat niet lukt overnachten we in Melilla en gaan we vrijdagmorgen vroeg de grens over.

- Vrijdag 14 april: begin van de eerst etappe volgens de routebeschrijving.


Een paar opmerkingen:

- het is misschien mogelijk voor zij die vroeg vliegen om woensdag al de boot te pakken. Als ze dat willen/kunnen moeten ze dat zeker doen en zien we elkaar vrijdag op de eerste etappe. In principe vertrekt de groep echter volgens bovenstaand schema op donderdag met de boot.

- Afhankelijk van hoe snel we de motoren op kunnen halen en tickets kunnen kopen houden we behoorlijk wat tijd over in Malaga. Maar zo heb je mooi de tijd om de laatste afstellingen aan je motor en bagage te doen en nog wat inkopen te doen voor de eerste dagen. En nog een lekker koud biertje te drinken, want die zijn in Marokko wat minder goed verkrijgbaar.

- Doordat de boot donderdag ‘pas’ om 13:00 uur vertrekt is het ‘probleem’ van Ivo en Eric ook opgelost. Wij kopen hun tickets en zorgen dat hun motoren donderdag op het vliegveld zijn. Zij komen rond 10:00 uur aan en kunnen dan gelijk door naar de haven en met de hele groep oversteken.

Voor de terugtocht vertrekt de boot om 23:00 uur uit Melilla. Daarvoor moet je dus nog wel door de douane dus zal je de laatste dag toch redelijk op tijd in Melilla moeten zijn. Voor de korte groep geldt bovendien dat de volgende boot naar Malaga pas 2 dagen later weer gaat, dus mis hem niet.

groet,
Peter
Zit niet meer op de DRZ, soms op de Alp en vaak op de MTB
Maar zit nog wel steeds onder de modder...