Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: Protestoptocht met crossers in Brussel afgelast  (gelezen 1309 keer)

Offline member

  • *****
  • Berichten: 11352
Protestoptocht met crossers in Brussel afgelast
« Gepost op: 06-11-2009, 06:54 »
Codegroen Vlaanderen heeft in Brussel getracht de aandacht te vestigen op de alsmaar verdwijnende crosscircuits, die door overheidstoedoen gesloten worden.

Politie verbiedt ronkend protest motorcrossers in Brussel
Reeds 0 reacties | reageer zelf

NEEROETEREN/BRUSSEL - De politie verbiedt de deelnemers van de motorcross-mars in Brussel om volgende week vrijdag al rijdend door het centrum van Brussel te trekken.

Zowat alle Belgische motorcrossfederaties en tal van wereldkampioenen en sympathisanten trekken volgende week met een mars door het hartje van Brussel. Met dit protest luiden ze de alarmbel. De nakende sluiting van de omloop in Neeroeteren is volgens hen nefast voor de sport, die nu al kampt met een tekort aan crosslocaties.

Oorspronkelijk zouden de demonstranten met de motor door het centrum trekken, maar de politie heeft de ronkende optocht nu verboden. ‘We betreuren dit', vertelt Kevin Moonen, een van de initiatiefnemers. ‘We moeten dus noodgedwongen terugvallen op een gewone mars, wat uiteraard een streep door onze rekening is. Waarom ze ons dit niet meteen bij de aanvraag konden meedelen, weet ik ook niet.'

‘Het enige wat we gemotoriseerd mogen doen, is de persconferentie aan het startpunt Tour en Taxis. We blijven hiervoor dan ook massaal mensen oproepen om met zoveel mogelijk motoren naar die locatie af te zakken. Daarna zullen er slechts vijftig geselecteerde crossmotoren de baan op mogen en wel te voet. Dit is een manier om onze onvrede over het ‘njet' van de politie te ventileren, en een mogelijkheid om onze zoektocht naar meer circuits duidelijk te maken. Als de scheidsrechter de spelregels wil wijzigen, moeten we noodgedwongen volgen en proberen om er het beste van te maken.'

Ondertussen schaarden tal van Vlaamse bonden zich al achter het initiatief, maar ook de Waalse federaties laten zich niet onbetuigd. Zij steunen de mars en zullen ook aanwezig zijn. Daarnaast tekenen wereldkampioenen als Stefan Everts, Steve Ramon, Joel Smets, Eric Geboers, Harry Everts, Roger Decoster, Sven Breugelmans, Joris Hendrickx, Joel Robert, Georges Jobé en André Malherbe present. Vanuit Limburg vertrekken er alvast enkele volle bussen naar de hoofdstad.

Offline member

  • *****
  • Berichten: 2770
Re: Protestoptocht met crossers in Brussel afgelast
« Reactie #1 Gepost op: 06-11-2009, 19:41 »
Grensland ec vzw zal actief aanwezig zijn met vele leden, en zo deze actie steunen.