Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: Positieve publikaties in de pers  (gelezen 45719 keer)

Offline member

 • Woestijnrakker
 • *
Re: Positieve publikaties in de pers
« Reactie #30 Gepost op: 22-08-2009, 11:41 »
Word ik nou vergeleken met een heroïnehoer?

Offline member

 • *****
 • In order to go faster - go slower
Re: Positieve publikaties in de pers
« Reactie #31 Gepost op: 22-08-2009, 11:43 »
Word ik nou vergeleken met een heroïnehoer?

Nee hoor, want dat wordt gedoogd :-X

Offline member

 • *****
 • "Vrienden van het onverharde pad"
Re: Positieve publikaties in de pers
« Reactie #32 Gepost op: 22-08-2009, 15:52 »
Concentratie: van wat dan ook, is ook niet goed.
Hierdoor ontstaan meerdere klachten.
Zie meerdere voorbeelden.
Spreiding is de oplossing.
Daarnaast verdraagzaamheid.

Er zijn van die organisaties, die vertonen een a-sociaal gedrag.
De echte "Allroad rijder" is in mijn optiek een sociaal persoon.

Dus hoe meer wegen er open zijn hoe beter.

Bij een zandweg hoort stofvorming, dat is ook cultuurhistorisch. Het is idylisch. Stofvorming, de natuur stelt zich daar op in, het evolueerd.
Een zandweg moet ook stofvormen, dat hoort bij de natuur, vroeger waren het kuddes hoefdieren. Toen de ridders en nu zijn het de gebruikers van zandwegen.

De natuur is grillig, regen hagel onweer, het accepteer deze feiten. En wil je in de natuur zijn, dan moet je ook tegen ontberingen kunnen.

Dus zoek je op een zonnige zondagse zomerdag de natuur op, dan moet je niet zeuren dat het stoft!!!!!!!

Offline member

 • *****
 • "Vrienden van het onverharde pad"
Re: Positieve publikaties in de pers
« Reactie #33 Gepost op: 26-08-2009, 21:59 »
http://www.tctubantia.nl/regio/almelo-buiten/5427718/Wierden-ruimt-overbodige-verkeersborden-op.ece


ENTER/WIERDEN – In de gemeente Wierden is begonnen met het opruimen van overbodige verkeersborden. De eerste borden worden weggehaald in Enter.Wethouder Dirk Velten gaf dinsdag het startschot met het verwijderen van een bord dat aangaf dat in de onverharde Morslaan in Enter de zestig kilometerzone van toepassing is. „Bij zandwegen staat aangegeven dat het om een 60 km-zone gaat. Dat soort borden laten we nu verdwijnen, want die zijn eigenlijk overbodig.”


Het is de bedoeling dat het opruimen van de overbodige borden de komende dagen in Enter plaatsvindt. Daarna is de rest van de gemeente aan de beurt. Dat gebeurt in vijf fasen waarbij het betreffende gebied eerst wordt onderzocht. Na vijf jaar is de hele gemeente Wierden aan de beurt geweest, waarna de cyclus eventueel weer van vooraf aan kan beginnen.


Post Merge: [time]do 27 aug 2009 12:30:03 GMT-1[/time]
http://www.gelderlander.nl/voorpagina/achterhoek/5432722/Gevaarlijke-sleuven-zandweg-dicht-gegooid.ece

http://www.refdag.nl/artikel/1428651/Gevaarlijke+sleuven+in+zandweg.html

HENGELO - De politie heeft woensdagavond enkele sleuven die waren gegraven in de Oude Zelhemseweg - een zandweg - in Hengelo laten dicht gooien door de gemeente. De politie vermoedt dat de sleuven zijn gegraven door iemand die wil dat er minder hard op de zandweg wordt gereden.

Omstanders beweerden volgens de politie dat er ook vorig jaar sleuven waren gegraven. De politie vindt de sleuven vooral in het donker levensgevaarlijk. De sleuven lagen dwars over de zandweg. De politie zoekt getuigen om zo met de sleuvengraver in contact te komen.

Offline member

 • *****
 • In order to go faster - go slower
College: geen zorgen over crossterrein
   

UDEN - Het Udense CDA-raadslid Timmers lijkt zich onnodig zorgen te maken over het regionale crossterrein in Zeeland.

Het college van B en W (burgemeester en wethouders) oordeelde dat de raad niet buitenspel is gezet. Dat is de reactie op Timmers, die kritische vragen stelde omdat er nog een besluit moet worden genomen over de geluidsbelasting van het circuit en het bedrag dat Uden in het terrein wil steken.

B en W melden ook dat ze rekening houden met omwonenden en dat door zo’n circuit de overlast van wildcrossers kan afnemen.

Bron: Omroep Brabant

Offline member

 • *****
 • In order to go faster - go slower
http://alpha.messageboard.nl/182/viewtopic.php?t=10459&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Al jaren klagen wij erover dat Defensie ons beperkt in de mogelijkheden om op hun terreinen te rijden. De enduro in Havelte is daardoor ook de nek omgedraaid.
MAAR DE TIJDEN ZIJN VERANDERD
Defensie wil een aantal munitiedepots ontmantelen, en zoekt daarvoor nog een goede bestemming. Nou die weten wij wel!!!!
Die terreinen zouden een mooie lokatie zijn voor een permanent off road gebied, met bossages eromheen die dienen als een natuurlijke geluidswal. De bunkers zouden dan kunnen dienen als beklimbare heuvels, door sloten en waterpartijen heen; legio mogelijkheden.
Op de site www.ontwikkelingmilitaireterreinen.nl staat aan de rechterkant de mogelijkheid voor het indienen van ideeen voor het depot van nieuw balinge.
Dé mogelijkheid om ons te laten horen, en defensie te laten weten dat wij zitten te springen om geschikte terreinen.

Offline member

 • Kleiambassadeur
 • *****
 • Well-trained reflexes are quicker than luck.
Re: Positieve publikaties in de pers
« Reactie #36 Gepost op: 04-11-2009, 18:13 »
Gewoon zo'n terrein opkopen.. :D
Verzonden vanaf mijn windows 98 pc met 56k modem.


Offline member

Re: Positieve publikaties in de pers
« Reactie #38 Gepost op: 06-11-2009, 14:51 »
Het bos bij Meijel, waar regelmatig cross wedstijden worden houden, is ook van defensie.
"Do not regret growing older. It is a privilege denied to many."
http://www.youtube.com/watch?v=eE_IUPInEuc&feature=youtube_gdata_player

Offline member

 • *****
 • In order to go faster - go slower
http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=0Q2I0R8V

Motorcrossfanaten trekken naar Brussel om sport te redden

Reeds 0 reacties | reageer zelf

NEEROETEREN/BRUSSEL - Naar schatting 1.200 mensen namen gisteren deel aan de mars in Brussel die de motorcross wil redden. Vanuit Neeroeteren vertrokken 142 demonstranten om onder meer de omloop in hun gemeente te behouden.
Langs de kabinetten van Vlaamse ministers Joke Schauvliege (leefmilieu en natuur), Philippe Muyters (sport en ruimtelijke ordening) en minister-president Kris Peeters in Brussel trok gisterenmiddag een stoet van motorcrossers en liefhebbers van de sport. Ze protesteerden tegen de dreigende sluiting van het crossparcours in Neeroeteren. De crosswereld is de wanhoop nabij en wilde via een mars tonen hoeveel mensen 'hun' cross willen redden. De actie kreeg alvast veel respons. 'Het was fantastisch', vertelt een van de krachten achter de actiegroep, Kevin Moonen. Hij vertrok samen met 141 anderen vanuit Neeroeteren met de bus naar onze hoofdstad. 'We hadden vooraf op zo'n 500 mensen gehoopt, maar ik denk dat het er uiteindelijk vier tot vijf keer meer waren. De Limburgse delegatie was het grootste, maar ook uit de rest van het land reisden mensen naar Brussel af.'

Vijftig motoren, aan de hand geleid door recreanten en door ex-wereldkampioenen Stefan Everts en Eric Geboers, gingen de mars voorop richting de kabinetten van de betrokken ministers. 'Minister Schauvliege werd op een motor gezet. Dat gaf heel wat positieve reacties en het hielp mee om een rustige maar duidelijke mars te hebben zonder baldadigheden', zegt Moonen, die zich verkleedde als zwarte piet. 'Op Lijst Dedecker na, kregen we steun van alle politieke partijen. We moeten het levendig houden, niets doen haalt niets uit.'

'Het was een ludieke actie. Samen met Sinterklaas die op een motor van Stefan Everts zat, wilden we duidelijk maken wat we op 6 december willen krijgen', zegt hij. Laurent Delbroek, penningmeester van MC Maasland, behoorde tot de beperkte delegatie die mochten praten met de ministers. 'Zowel Joke Schauvliege als Philippe Muyters erkennen dat er een problematiek bestaat rond de sport en haar terreinen. Muyters beloofde overigens te vergaderen met alle gouverneurs om te polsen wat zij van de kwestie vinden.' Ook de minister-president was bereid te praten. 'Kris Peeters belooft een dossier op de Vlaamse tafel te gooien. Hij vergeleek motorcross met de cyclocross. We hebben in beide sporten tal van kampioenen en voor Vlaanderen praten we dan over de sportieve wereldtop. Er moet iets gedaan worden, uiteraard binnen de wetgeving. Het dossier rond de omloop in Neeroeteren vormt nu de prioriteit.' En wat nu? 'Het is aan ons om de kwestie warm te houden via kleinere acties. Anders dreigt alles weer stil te vallen', besluit Delbroek.

Offline member

 • *****
 • In order to go faster - go slower
Re: Positieve publikaties in de pers
« Reactie #40 Gepost op: 21-11-2009, 09:18 »
Minister praat met provincies over cross

Reeds 0 reacties | reageer zelf

NEEROETEREN - Minister Philippe Muyters (NV-A) zit 26 november met de Vlaamse provincies rond de tafel om te praten over motorcrossterreinen
‘Met deze beslissing vat Muyters de koe bij de horens', zegt Kevin Moonen, een van de sterke drijvende krachten achter de acties voor het openhouden van het crossterrein in Neeroeteren.

‘Uiteraard koesteren wij na deze eerste stap de stille hoop dat er ook effectief iets concreets uit dit overleg zal voortvloeien. De motorcrossers wachten al lang genoeg.'

‘We hopen dat de minister de technologische evolutie van de gemotoriseerde sporten niet uit het oog verliest. Er zijn middelen om overlast te reduceren. Hopelijk beseft de minister dit ook. Alle troeven moeten worden uitgespeeld om de kansen gaaf te houden.'

Voor het terrein in Neeroeteren is er nog een extra probleem: de 60-dagenregeling met betrekking tot het herroepen van de eerder genomen beslissing om over te gaan tot sluiting. ‘Hopelijk wordt Neeroeteren niet het kind van de rekening', besluit Kevin Moonen.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=012ILI0B

Offline member

 • *****
 • In order to go faster - go slower
Re: Positieve publikaties in de pers
« Reactie #41 Gepost op: 26-11-2009, 09:54 »
Laatste ronde tegen vergunning crossbaan
donderdag 26 november 2009 | 07:45 | Laatst bijgewerkt op: donderdag 26 november 2009 | 07:47

Tekstgrootte 
DEN HAAG - De kans dat de Raad van State de nieuwe milieuvergunning voor de motorcrossbaan in Axel alsnog omver kegelt is klein, bleek tijdens een rechtszaak in Den Haag.

De Raad behandelde de laatste bezwaren van de omwonenden A. Rinn-Faas en J. Loonen tegen de gerepareerde milieuvergunning.

In 2007 vernietigde de Raad de vorige door de provincie Zeeland aan Stichting Recreatieve Exploitatie Smitsschorre(RES) verleende vergunning nog, omdat die op een aantal punten te streng was. Voor RES is het belangrijkst dat de nieuwe vergunning meer motorrijders tegelijk op de baan toelaat. In de gesneuvelde vergunning wilde de provincie niet meer dan 25 motorcrossers tegelijk op de baan toelaten. De nieuwe vergunning laat 40 rijders toe. Verder is de RES nu flexibeler in het bepalen van de training- en wedstrijdtijden.

Overigens waren de bezwaarmakers dinsdag om onbekende redenen niet bij de rechtszitting aanwezig. De RES gaat ervan uit dat de Raad van State, die tijdens de zitting nauwelijks vragen had, de vergunning nu geheel goed zal keuren.

Bron: http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-vlaanderen/5862387/Laatste-ronde-tegen-vergunning-crossbaan.ece

Offline member

 • *****
 • In order to go faster - go slower
Re: Positieve publikaties in de pers
« Reactie #42 Gepost op: 03-12-2009, 09:48 »
Lijst Dedecker wil motorcrossers op wei van Rock Werchter
Reeds 0 reacties | reageer zelf

WERCHTER - Provincieraadslid Jo Vanderstraeten (Lijst Dedecker) wil het terrein van Rock Werchter gebruiken als crossterrein. De SP.A vindt dat geen goed idee.

Tijdens de zitting van de provincieraad kwam Jo Vanderstraeten met het idee op de proppen om de weide van Rock Werchter buiten het festivalseizoen te gebruiken als motorcrossterrein. Vanderstraeten haalde het Nederlandse voorbeeld van 'sGravenshage aan. In die gemeente wordt de festivalweide tijdens de winter gebruikt als crossterrein.

‘Het voorstel van Vanderstraeten is te gek om los te lopen', reageert gedeputeerde Karin Jiroflée (SP.A). ‘Er kan geen permanent crossterrein gebouwd worden naast een dorpskern', luidt het. De politica benadrukt dat er een ruimtelijk uitvoeringsplan is opgemaakt voor de omgeving. ‘Er mogen alleen lawaaierige activiteiten tussen 15 mei en 15 september plaatsvinden.'

‘De open ruimte in Vlaams-Brabant is schaars', verdedigt Vanderstraeten zijn voorstel. ‘Het gaat niet op om op verschillende plaatsen een festivalweide, een motorcrossterrein en een weide voor kleiduifschieten in te richten. Die zaken worden best gecombineerd op een locatie.'

Plaatsen waar er gecrosst kan worden, zijn er op dit ogenblik niet voldoende in Vlaanderen. Daarom bekijken de provincie Vlaams-Brabant, op vraag van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA), opnieuw de mogelijkheden van een permanent crossterrein. ‘In openlucht zie ik geen plaats voor een terrein. Misschien kan er gewerkt worden aan een indooroplossing', vraagt Jiroflée zich af.

Het gemeentebestuur van Rotselaar kant zich tegen het voorstel dat LDD lanceerde. Volgens waarnemend burgemeester Dirk Jacobs (CD&V) is de inrichting van een motorcrossterrein op die plaats uitgesloten: ‘De bewoners ondervinden nu al een aantal dagen hinder van de concerten. Bovendien is een tweetal jaar geleden samen met de provincie een ruimtelijk uitvoeringsplan uitgewerkt om enerzijds Rock Werchter te regulariseren en anderzijds het terrein in te richten als landschapspark. Dat is niet verenigbaar met een motorcrossterrein.'


Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=QO2J6G5P

Offline member

 • *****
 • In order to go faster - go slower
,,Help, er zijn geen boswachters meer''
BURGEMEESTERS VREZEN BRAND EN STROPERIJ BIJ GEBREK AAN TOEZICHT

Houtvester Patrick Engels: ,,Geen weekenddiensten meer.''
© LILY LEYS

BEERSE/ RAVELS - Vlaams minister van Leefmilieu Kris Peeters (CD&V) vindt vandaag een boze brief uit Beerse in zijn brievenbus. ,,Wij zijn boos omdat Bos & Groen geen nieuwe boswachters meer in dienst mag nemen'', zegt burgemeester Gust Adriaensen (Inzet) van Beerse, die vreest voor brandstichters, stropers en wildcrossers in de Kempense bossen. door

Patrick Engels, hoofd van de Houtvesterij Turnhout, is een van de weinige overblijvende boswachters in de streek. Engels geeft de burgemeester van Beerse volmondig gelijk. ,,De tijd dat een boswachter kon zitten wachten bij een strop, is al lang voorbij'', zegt hij. ,,We hebben gewoon te weinig personeel. Het tekort aan boswachters is vandaag zo groot dat we zelfs de weekenddiensten hebben afgeschaft.''

Burgervader Adriaensen van Beerse vindt zoiets onaanvaardbaar. Hij beseft immers maar al te goed dat potentiële stropers, sluikstorters en wildcrossers niet onnozel zijn. ,,Zij weten verdraaid goed dat er in het weekend geen controle is in de bossen en maken daar gretig misbruik van'', gelooft de burgemeester.

Om te protesteren tegen de wervingsstop bij Bos & Groen schreef Adriaensen namens het gemeentebestuur van Beerse alvast een brief naar de bevoegde diensten van minister Kris Peeters. Ook plaatste hij het probleem op de agenda van de eerstvolgende conferentie van Kempense burgemeesters.

Rompslomp

Op het overleg zal hij al zeker kunnen rekenen op de steun van zijn ambtscollega Leo Van Nooten (CD&V) van Ravels. ,,Ook wij stuurden de minister eind vorig jaar een brief om onze bezorgdheid te uiten over de onderbezetting bij Bos & Groen'', zegt Van Nooten. ,,Het aantal boswachters daalt voortdurend. Toch krijgen ze almaar meer taken toebedeeld, vooral administratieve rompslomp.''

Ravels is een van de meest bosrijke gemeenten in Vlaanderen.

,,Wij beschikken over een bosgebied van bijna drieduizend hectare'', bevestigt een ambtenaar van de lokale milieudienst.

Bron: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=GRRCH5M1

Is het dan niet een idee indien Nederland een vijftigtal boswachters uitleent aan België? Ik ben in een royale bui, doe maar 500 :D

Post Merge: 18-12-2009, 07:04
Ruimte voor motoren
17-12-2009
In de media wordt steeds meer aandacht besteed aan ‘groen nieuws’ en daarin komen ook regelmatig motorfietsen voor.
Zo kreeg de politie in Drenthe landelijke aandacht toen bekend werd dat zij gebruik gaat maken van elektrische offroad-motoren in natuurgebieden om het wildcrossen tegen te gaan. Op deze wijze hoopt men overtreders op heterdaad te kunnen betrappen.

De KNMV is op een totaal andere, constructieve, wijze bezig om dit probleem aan te pakken. Wij proberen namelijk om crossers en offroad-rijders langs legale weg mogelijkheden te bieden om hun sport/hobby te beoefenen, maar daar moet de overheid dan wel aan meewerken. Die ruimte is aanwezig, o.a. in de vorm van defensieterreinen, maar deze worden niet of nauwelijks beschikbaar gesteld.
Mede op initiatief van de KNMV zijn in november in de Tweede Kamer vragen gesteld over dit onderwerp en naar aanleiding daarvan heeft het CDA begin december een motie ingediend. Hierin verzoekt Raymond Knops de regering onder meer om het bestaande historisch gebruik van defensieterreinen voor motorsport en het verpachten van gronden ten behoeve van recreatie voort te zetten zolang er geen (toenemende) strijdigheid optreedt met belangen van natuur, milieu en andere recreatie.
In de overweging wordt gesteld dat het gebruik van defensieterreinen voor de motorsport, wandelaars, fietsers en andere recreanten voorziet in een maatschappelijke behoefte en bovendien bijdraagt aan het voorkomen van wildcrossen, waardoor kwetsbare natuurgebieden worden ontzien.

Hopelijk wordt dit initiatief in Den Haag gehonoreerd en kunnen we in de toekomst de licentiehouders wat meer ruimte bieden.
Bij het goede ‘groene nieuws’ hoort zeker de tweede plaats van Amel Advokaat in de FIM Ride Green Eco Enduro in Kopenhagen. 

Hans van Loozenoord

Bron: http://www.knmv.nl/columns/ruimte-voor-motoren

Post Merge: 19-12-2009, 07:47
DEN HELDER De provincie Noord-Holland wil dat er een permanent motorcrossterrein komt in Den Helder. Gedeputeerde Laila Driessen gaat zo snel mogelijk met de gemeente in gesprek voor de vestiging van een zogenoemd durfsportcentrum. Dat zei ze maandag tijdens de behandeling van de begroting.Nu zijn er nog twee tijdelijke locaties: in Den Helder bij vliegveld De Kooy en in Middenmeer in de gemeente Wieringermeer. Die tweede locatie komt te vervallen als er in Den Helder permanent gecrosst kan worden.

Geluidsoverlast
De vestiging van een crossterrein is al jaren een heikel punt in de Noordkop. Door geluidsoverlast maken veel omwonenden er bezwaar tegen. De provincie trekt twee ton uit om de geluidsoverlast van het crossterrein bij vliegveld De Kooy te beperken.

De gemeente Den Helder reageert stomverbaasd en voelt zich overvallen omdat de crosslocatie tijdelijk van aard zou zijn. De gemeente wacht met een definitieve reactie tot er overleg met de provincie is geweest.

Bron: http://rtvnh.nl/nieuws/index.asp?newsid=104614

Offline member

 • *****
 • "Vrienden van het onverharde pad"


Advertentie: