Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: Negatieve publicaties in de pers  (gelezen 135032 keer)

Offline member

 • *****
 • Suzuki DRZ400S,Mitsub Pajero sprt,KTM 990 Adv. S
Re: Negatieve publicaties in de pers
« Reactie #1020 Gepost op: 24-12-2018, 11:06 »
https://www.inmill.nl/paginas/algemeen/10304-acties-tegen-wildcrossen-leiden-tot-staande-houdingen-en-boetes.html

En volgend jaar gaat de baan dicht... ???

Dit is nu Heksenjacht. Er is zelfs een app. Als je de overtredingen ziet zijn dit dus zaken waar je op de weg ook een behoorlijke bekeuring voor krijgt. En wel 16 individuele overtreders dus. Zozo.

Offline member

Re: Negatieve publicaties in de pers
« Reactie #1021 Gepost op: 24-12-2018, 11:16 »https://www.odbn.nl/toezicht-en-handhaving/ssib/ssib/netwerkochtend-ontmoeting-in-het-groen-2017/groene-convenant


https://endpoint896414.azureedge.net/userfiles/www-odbn-nl-nl/43a9d70c-5c8a-41fa-a7cc-78c307583a5f/interventie-arrangement-wildcrossen-noord-brabant-.pdfPolitie en SSIB deelt dus gegevens met de gemeente, zodat in het geval dat je echt op een foute plek gevat wordt je een bestuurlijke boete krijgt. Dat is nieuw volgens mij.

De doelgroep van de motorcrossers is via de zogeheten Tafel van Elf-analyse nader in kaart gebracht. Daarbij zijn de motieven voor niet-naleven onderzocht en beoordeeld wat passende en toegesneden interventies voor het bereiken van naleving zouden zijn. Samengevat leert de analyse dat het grootste deel van de motorcrossers (95%) de regels naleeft of wil naleven. Voor de groep die wil naleven is belangrijk er voor te zorgen dat zij niet afglijden naar niet-naleven.

`Het doel van het integrale handhavingsprogramma wildcrossen is om in 2019 niet meer dan 100 klachten en meldingen wildcrossen bij de Provinciale Milieuklachtenlijn te ontvangen1 . In gebieden die vallen onder de Wet natuurbescherming is de doelstelling dat het aantal klachten en meldingen wildcrossen in 2019 niet meer dan 5 bedraagt2 `

1 Ten opzichte van 2008, 2009 en 2010 is dit een vermindering van het aantal klachten van 75%. In 2015 zijn ruim 100 klachten geregistreerd. Daarmee lijkt de doelstelling van niet meer dan 100 klachten min of meer bereikt. Het vermoeden is echter dat bij de bevolking een soort van klachten moeheid is ontstaan. Door de extra aandacht voor de aanpak van wildcrossen kan de bereidheid om te melden toenemen. 2 In 2015 was het aantal klachten en meldingen wildcrossen in Natura 2000 gebieden: 5. Door de extra aandacht voor het wildcrossen mag het aantal klachten en meldingen niet toenemen.

Wat een kletspraat! Klachten moeheid?? Nederland klaagt meer dan ooit over alles waar maar over geklaagd kan worden! ???
Het valt dus nogal mee allemaal...

https://endpoint896414.azureedge.net/userfiles/www-odbn-nl-nl/39380067-3b6d-4924-be7c-a082a9ed1f8b/bijlage-2-bij-interventie-arrangement-wildcrossen-noord-brabant.pdf


Opzich vind ik dit allemaal prima, alleen laat me dan wel met rust als ik over wat boeren zand weggetjes rij!
De laatste tijd word je nogal snel staande gehouden voor een praatje omdat ze "ZOVEEL" klachten krijgen, terwijl je gewoon op de openbare weg rijdt.
Ride the world!

Offline member

 • *****
 • In order to go faster - go slower
Re: Negatieve publicaties in de pers
« Reactie #1022 Gepost op: 25-12-2018, 13:06 »
Ik geloof dat ik het al eerder gepost heb hier: Provincie Brabant vertoont onbetrouwbaar gedrag. Die Arjan X die daar aan het roer staat is een door de provincie ingehuurde Zzp'er, die er belang bij heeft dat het / zijn kat- en muisspelletje blijft bestaan. Gaat het de goede kant op qua KPI's dan creƫert hij gewoon draagvlak voor het veranderen / ophogen van die KPI's (imagoschade is weer een nieuwe). Beter is om alle pers uit hun koker te wegen tegen dit daglicht; dit is een wedstrijd die wij nooit kunnen winnen, ongeacht of er nou 5%, 10% of maar 1% rotte appels tussen zitten. Ze willen gewoon geen appels!. Gewoon negeren dus, niet in gesprek proberen te gaan.

Verstuurd vanaf mijn CLT-L29 met Tapatalk

Offline member

Re: Negatieve publicaties in de pers
« Reactie #1023 Gepost op: 09-01-2019, 02:01 »
Ja, dat denk ik helaas ook. Het probleem is dat de boa's en politie allemaal een beetje opgestookt worden en dan flauw gaan doen (net zoals bij de brabo...pv binnen <10m van asfalt bij een verstopt bordje bij een jongen die voor ons reed en verder gezeur om niets.

Ik heb ze nog wel een keer een "klacht" mail gestuurd "of het wat minder kan, die heksenjacht", dat ik steeds gecontroleerd wordt met mijn 950 omdat ik iets weg heb van een offroad motor... zelfs op het asfalt (paar keer gebeurt) en dat dan steeds het argument is van de politie "we krijgen zoveel klachten / op zondag zitten we achter je collega's aan"  ??? . Vond dat wel irritant aangezien ik daar tegenwoordig niets meer mee te maken heb.

Nette reactie terug gehad met onder andere dat wanneer men zich aan de regels houd je je geen zorgen hoeft te maken, en dat t speerpunt is om  het buitengebied ook voor motor rijders schoon en veilig gehouden.

Alleen ja, de uitwerking van het project is dus anders. Ondertussen is het een hele specialisatie geworden blijkbaar en worden de gemeentes door deze groep gewezen op mogelijkheden en nemen van bestuursrechtelijke maatregelen (dwangsommen).
Ride the world!

Offline member

Re: Negatieve publicaties in de pers
« Reactie #1024 Gepost op: 11-01-2019, 00:32 »
Als je de laatste Brabo bedoeld dan was ik diegene die de boete kreeg, moet zeggen dat die BOA al wat groepjes gewaarschuwd had en op een gegeven moment had gezegd de volgende krijgt een boete, dat was ik dus, dat was pech en 106 euro weg..Maar stuurde tijdens het schrijven andere weg en ook daarna zonder boetes te schrijven, lag misschien ook aan mijn redelijke houding en het bord was idd moeilijk zichtbaar en leek niet echt op het naast liggende weg te gelden maar hij was wel redelijk.
En die heksenjacht is helaas van deze tijd, we zijn legale parias, zelfde voor mensen op een racefiets, moutainbikers, mensen met een hond en de morokkanen hebben de turken vervangen, tolerant Nederland als het al bestaan heeft verdwijnt en nu wordt het groeps gevoel versterkt door hard te zeuren over andere kleinere groepen.
Laatste rit van Ad Ketelaar kwam ik ook op een pad langs wat weilanden 2 briezende mannen tegen, een daarvan een tokkie met flink wat tanden missend die met een mes dreigde mn voorband door te snijden als ik verder zou rijden, hun paarden zouden in totale paniek zijn door al die motoren die langs kwamen.. moesten en zouden weten wie de rit organiseerde, nummer van Ad geven [ die ze mooi op hun nummer heeft gezet]
toen ik ze er vriendelijk op wees dat ze rustig stonden te grazen keken ze raar naar de paarden die niet deden wat ze verwachten..Ben lief geweest, heb rustig gepraat, heb ze er op gewezen dat ze de door hun opgerichte barricade beter aan het begin van het pad konden zetten dan voorbij hun bedrijf ::) Heb de tokkie met weinig tanden niet nog meer tanden uitgeslagen [ wordt wat ouder, misschien wijzer en zeker grijzer] 
werd nog vriendelijk bedankt door de tokkie toen ik uiteindelijk verder reed ::)
kom wel vaker tijdens ritten uitzinnige totaal onredelijke mensen tegen, stop meestal om de angel er uit te halen, ben groot, breed en straatwijs dus dat lukt me wel maar maak me soms wel zorgen wat er zou gebeuren als ze iemand anders treffen.DR 800, KTM LC4 640 [Adventure] www.drbigclub.nl

Offline member

 • *****
 • NC750X; FE570; 950SE
Re: Negatieve publicaties in de pers
« Reactie #1025 Gepost op: 11-01-2019, 15:14 »
Tja je maakt wat mee als off-roader. Ben laatste omgedraaid toen ik een opa ondersteund door z'n dochter een steen op zag rapen toen ik voorbij kwam. Oke aan het begin van de weg reed ik flink door maar remde flink af voordat ik hun naderde. De dochter gaf me wel gelijk dat die steen niet echt een goed gebaar was. Opa vond dat ik hem zijn rust moest gunnen in de landelijke omgeving......
None of us is as strong as all of us.

Offline member

 • *
 • toys for boys
Re: Negatieve publicaties in de pers
« Reactie #1026 Gepost op: 10-06-2019, 16:18 »
https://www.motornieuws.be/be/nieuws/parket-en-politie-nemen-10-off-road-motoren-in-beslag-in-antwerpse-haven-5736


Reactie die onder het artikel hier op facebook stond.

"Ging idd over passeren van met straatlegale,verzekerde enduros. De boswachters en instanties in kwestie waren alles behalve professioneel !
Dat er ter plaatse 300m verder volop"gecrossed" wordt weet ook elke endurist ,maar werden ongemoeid gelat en omdat dit op een afvalberg was.elke respectvolle endurist weet ook perfect waar de grens ligt van natuurreservaat ,en waar de grijze zone ligt .2 opgepakte enduristen waren zelfs dik voorbij de 60 die op hun gemak aan het toeren waren en van de natuur aan het genieten waren .afpakken die handel zeggen ze dan .wel motos verkopen en btw innen maar niet toelaten te rijden .Nog 1 punt :het is niet omdat er 3crossparcours zijn in heel Belgiƫ dat wij dan als endurist gezegend zijn daar wij graag van punt a naar punt b gaan,en niet uzelf 50 keer tegenkomt op hetzelfde stukje,met alle respect voor de "crossers"die dat wel graag doen ."

Offline member

 • *
 • toys for boys
Re: Negatieve publicaties in de pers
« Reactie #1027 Gepost op: 18-06-2019, 21:17 »

Begrijpt de boswachter wel als er verschil zit tussen motorcrosser en een allroad-rijder?  ???

https://www.destentor.nl/veluwe/boswachter-lennard-jasper-wordt-moedeloos-br-van-illegale-motorcrossers-in-veluwse-bossen~ad4b09c4/

Offline member

Re: Negatieve publicaties in de pers
« Reactie #1028 Gepost op: 19-06-2019, 10:26 »
En dan kom ik iedere werkdag ('s ochtends en 's middags) 2 auto's van Natuurmonumenten tegen op een stuk dat gesloten is voor voertuigen op meer dan 3 wielen.


Terwijl daar helemaal geen natuurgebied, bezoekercentrum of wat dan ook van natuurmonumenten is. Ik denk dat ik ook maar eens een stukje in de krant moet zetten dat deze rallyracers aangepakt moeten worden.  ::)


Ik betwijfel echt of er crossers door het bos op de crossmotor naar de baan in Ermelo komen. Kan het me amper voorstellen.

Offline member

 • *****
 • KTM 950S Adv, KTM 525 EXC rally
Re: Negatieve publicaties in de pers
« Reactie #1029 Gepost op: 19-06-2019, 11:47 »
Begrijpt de boswachter wel als er verschil zit tussen motorcrosser en een allroad-rijder?  ???

https://www.destentor.nl/veluwe/boswachter-lennard-jasper-wordt-moedeloos-br-van-illegale-motorcrossers-in-veluwse-bossen~ad4b09c4/


Nee, natuurlijk niet en dat verschil is er ook niet. De wet maakt dat verschil niet, het ga er alleen om waar je wel en niet mag rijden. En de wet is ook duidelijk over waar je wel en niet zonder kenteken mag rijden (eigenlijk nergens zeg maar).


Dat iemand van natuurmonumenten er dan wel rijd lijkt me helemaal niet raar, ik ga er in dit soort gevallen van uit dat die mensen echt wel weten wat hun werk is en waarom ze daar moeten zijn.

Offline member

Re: Negatieve publicaties in de pers
« Reactie #1030 Gepost op: 19-06-2019, 12:19 »
Dat iemand van natuurmonumenten er dan wel rijd lijkt me helemaal niet raar, ik ga er in dit soort gevallen van uit dat die mensen echt wel weten wat hun werk is en waarom ze daar moeten zijn.


Het mooie is, ze moeten er helemaal niet zijn. (want daar is uiteraard niets mis mee)

Offline member

 • *****
 • In order to go faster - go slower
Re: Negatieve publicaties in de pers
« Reactie #1031 Gepost op: 19-06-2019, 16:34 »

Het mooie is, ze moeten er helemaal niet zijn. (want daar is uiteraard niets mis mee)
Dat is maar de vraag; ze patrouilleren in Brabant ook op elkaars grondgebied via een convenant.

Verstuurd vanaf mijn CLT-L29 met Tapatalk


Offline member

 • *****
Re: Negatieve publicaties in de pers
« Reactie #1032 Gepost op: 19-06-2019, 20:25 »
Zijn die mannen van Natuurmonumenten BAO's? Nog een reden om geen geld meer te geven.

Offline member

Re: Negatieve publicaties in de pers
« Reactie #1033 Gepost op: 20-06-2019, 09:34 »
Dat is maar de vraag; ze patrouilleren in Brabant ook op elkaars grondgebied via een convenant.

Verstuurd vanaf mijn CLT-L29 met Tapatalk


De Gruttoweg en de Wulpweg in Zeewolde zijn niet echt natuurgebieden. Wel een mooie shortcut tussen Nijkerk en Almere en daarom in de spits dicht voor auto's.

Offline member

 • *****
 • KTM 950S Adv, KTM 525 EXC rally
Re: Negatieve publicaties in de pers
« Reactie #1034 Gepost op: 24-06-2019, 15:23 »
Zijn die mannen van Natuurmonumenten BAO's? Nog een reden om geen geld meer te geven.
Ben benieuwd wat dan of meer de reden is. Vind het een mooie organisatie die vee doen voor natuurbehoud en beheer in Nederland, kunnen dus op mijn sympathie en steun rekenen.
Ik rij daarom (vrijwel) nooit in gebieden van Natuurmonumenten.


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro


Advertentie: