Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: Balkan Breslau: 21 juni presentatie route bij 4x4 Service Valkenburg  (gelezen 515 keer)

Offline member

  • *****
  • Berichten: 543
Op 21 juni is de organisatie van de Breslau te gast bij 4x4 Service Valkenburg voor de presentatie van de route van de Balkan Breslau 2013, de 8 daagse wedstrijd in Bulgarije van 14 tot 21 september met 2000 kilometer op roadbook in berggebieden, weidse vlaktes en natuurlijk op het strand van de Zwarte Zee.

De Balkan Breslau is interessant voor mensen die competitie op snelheid zoeken: smalle bergweggetjes, lange paden over uitgestrekte vlaktes met heerlijke bochten, pittige navigatie en 's avonds gezellige bivaks, het zit er allemaal in. Voor de liefhebbers van Trophys en extreme proeven is er ook wat te halen: een apart roadbook met extreme etappes: waar de cross country over de bergpaden naar boven rijdt sta je met de lier in de hand klaar om de dezelfde route in vogelvlucht te rijden.

De wedstrijd gaat van de omgeving van Sofia richting de kust en wisselt drie keer van bivak, met etappes die vanuit de vallei de bergen in en over gaan. “Het is de derde keer dat we deze wedstrijd organiseren en dit jaar tillen we het evenement op een hoger niveau zowel wat competitie als organisatie betreft” aldus Alex Kovatchev, organisator van het evenement. “Afgelopen jaar hebben we al Dakar teams gehad die kwamen testen en trainen en ook dit jaar verwachten we bij de cross country weer een stevige competitie met snelle teams vanuit heel Europa.”

Vanuit Nederland doen onder andere Maurice Ubachs en Alfred van Gelder mee bij de auto's, zijn er vijf Nederlandse motorrijders aangemeld waaronder Bert Lokhorst, snelste Nederlander in de MT Rally en Simon Schimmel, tweede in de Libya Rally in Marokko. Voor Niels Hatzmann en Sasja Ligtenbarg is het na de winst bij de SSVs in de Baja300 de volgende uitdaging.

Op vrijdag 21 juni vanaf 19:30u. maken we het gezellig in de werkplaats van 4x4 Service Valkenburg. Er is een presentatie van de wedstrijd met prachtige videobeelden en foto's en meer informatie over de praktische voorbereiding van de wedstrijd zoals transport en service.
Wil je meer weten over deze wedstrijd of wil je mee maar moet je nog praktische zaken regelen, kom dan naar deze avond!

Hier is een overzicht van de foto's van afgelopen jaar:
https://www.facebook.com/media/set/?set=oa.336995663070091&type=1


Meer informatie over de wedstrijd is ook te vinden op www.rallye-breslau.com.

Laat even weten of je komt, via niels@dutchrallypress.com.


Het adres:
4x4 Service Valkenburg
De Valkenberg 1a
6301 PM Valkenburg a/d Geul
Tel. +31 (0) 43-6016222