Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: Grappe de Grappe de Cyrano 2010  (gelezen 441 keer)

Offline member

  • *****
  • Berichten: 2770
Grappe de Grappe de Cyrano 2010
« Gepost op: 20-02-2010, 20:06 »
Grappe de Cyrano 2010

Tijdens het Paasweekend (2,3 en 4 april) wordt in het departement van de Dordogne de Grappe de Cyrano 2010 gereden. Deze wedstrijd bestaat al 23 jaar en mag zich met trots één van grootste Franse enduroklassiekers noemen.

De organisatie is top, het traject is uitdagend (zeker als het geregend heeft), afwisselend en het loopt dwars door de Perigord, één van de mooiste streken van Frankrijk. Zowel zaterdag als zondag krijg je ongeveer 240 km voorgeschoteld met telkens 5 speciale proeven. Er zijn zo’n 620 deelnemers, onder hen veel Belgen en ook veel grote namen zoals Michael Pichon en Marc Germain maar ook Belgische toppers zoals Jeff Goblet en Wim Vanderheyden.

De streek ligt op ongeveer 900km van Brussel dus deelname of gewoon komen kijken kan je best combineren met een verblijf van enkele dagen. Aangezien het er in de zomer vaak te ‘druk’ is om enduro te rijden door de toeristen, is de lente (en de herfst) het perfecte moment om de streek met de motor te verkennen.

De inschrijvingen voor de wedstrijd zelf zijn al van in januari geopend maar de organisatie laat weten dat ze zeker nog inschrijvingsformulieren aanvaardt! Leuk om te weten is dat buitenlanders altijd voorrang krijgen op de Franse ‘locals’ bij eventuele wachtlijsten.

Neem dus snel een kijkje op de site van de Grappe (www.grappedecyrano.com)  en bezoek ook deze websites van organisaties die de interessante combinatie van endurorit met verblijfplaats aanbieden:

les randonnées des Cauffours : http://cauffoursrandos.free.fr/

en Gites et chambres d’hôtes Bouihems:  http://www.bouilhems.eu/

vragen?  nicovanhaverbeke@hotmail.com