Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: MON start met certificeren motorcross  (gelezen 405 keer)

Offline member

  • Moderator
  • *
  • Berichten: 2587
MON start met certificeren motorcross
« Gepost op: 05-06-2010, 12:05 »
MON start met certificeren motorcross 3-6-2010


 IN 2011 CROSS CERTIFICAAT VERPLICHT!

Cuijk, 3 juni 2010 – Een belangrijk streven voor de MON (Motorsport Organisatie Nederland) is dat de motorsport op een betaalbare en veilige wijze beoefenend kan worden. Certificering van de motorcross is een essentieel onderdeel om de veiligheid van de motorcross te waarborgen.

Het aantal licenties (start- en trainingsbewijzen) bij de MON in motorcross is het afgelopen jaar wederom toegenomen. Het doel van de certificering is om risico’s te verkleinen en de veiligheid van iedereen op de circuits te vergroten. De jeugdcommissie en haar jeugdbegeleiders zijn de initiatiefnemers van het certificaat. Johan Becker, directeur van de MON, staat volledig achter het besluit: “Het Cross Certificaat is een geweldig initiatief van onze jeugdcommissie en sluit aan op onze visie om de georganiseerde motorsport zo veilig mogelijk te beoefenen. Met dit besluit zetten we weer een stap vooruit in het belang voor de toekomst van de motorcross. De MON heeft besloten om het Cross certificaat gratis aan te bieden en met ingang van 2011 verplicht te stellen voor alle motorcrossers.

Voor wie?
De MON streeft ernaar om motorcross voor iedereen toegankelijk te maken waarbij veiligheid voorop staat. Het certificaat is in eerste instantie bedoeld voor nieuwkomers in de motorcross. Voorheen kon iedereen die een motorfiets had een licentie (start- of trainingsbewijs) aanvragen en rijden bij de lokale motorcross vereniging. Maar ook de ervaren crossers dienen vanaf 2011 in het bezit te zijn van het Cross Certificaat.

Certificeren van Cross Certificaat
Inmiddels zijn de eerste certificeerders bij enkele aangesloten MON motorcross verenigingen opgeleid en aangesteld om het certificaat af te nemen bij de licentiehouders binnen hun vereniging. Het initiatief is met veel belangstelling en enthousiasme ontvangen! De komende maanden worden bij alle aangesloten MON motorcross verenigingen certificeerders opgeleid. Het certificaat bestaat uit een theoretisch en praktijk examen waarbij de basisbeginselen van het motorcrossen worden getoetst.

De volgende onderwerpen maken deel uit van het certificaat:
- Basisregels veiligheid
- Gedrag op en rondom het circuit
- Beschermende kleding,bediening en onderhoud van de motorfiets


Offline member

  • *****
  • Berichten: 4144
Re: MON start met certificeren motorcross
« Reactie #1 Gepost op: 05-06-2010, 16:38 »
pffff gelukkig geen miniale tijd die je moet halen op een ronde ::) , anders was het dag brommer op de crossbaan.
 
wel goed vindt ik dit.