Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: Bankhangen  (gelezen 2381 keer)

Offline member

  • Member
  • *
  • Berichten: 79
Bankhangen
« Gepost op: 05-03-2006, 20:25 »
Als jullie niet werken of rijden kijk je dan wel eens TV?

Als ik niet 1 of ander gewichtig politiek boek heb dan kijk ik deze serie




Dé remake van de klassieke Battlestar Galactia serie uit 1978. Deze remake is begonnen in 2003 met een drie uur durende pilot aflevering. Deze aflevering toont een periode die zich afspeelt 40 jaar na het laatste conflict met de Cylons, een robotras gecreeërd door de mens, welke hierna verdwenen zijn. Althans, tot nu toe. Te zien is hoe de ondergang van de 12 koloniën van de mensheid door de Cylons vergaat en de onvermijdelijke vlucht die de laatste Battlestar die de vloot van de mensheid nog heeft, moet maken. Om te overleven wordt er een koers uitgezet naar de legendarische 13e kolonie: de aarde. Helaas worden ze tijdens hun zoektocht op de hielen gezeten door de Cylons, die de mensheid voor eens en altijd wil vernietigen.


De vloot
Na de aanval op de thuiswerelden door de Cylons konden een aantal mensen dit ontsnappen, enerzijds dat zij nog in de ruimte waren toen de aanval plaatsvond, anderzijds dat ze op het laatste moment nog konden ontsnappen. Elk van de schepen in de vloot beschikt over zijn eigen FTL (Faster Than Light) motor om weg te kunnen springen wanneer onheil dreigt. De vloot bestaat uit burgers in tegenstelling tot de Battlestar Galactica, dat een militair ruimteschip is.


   Commander William Adama

De commandant van de Battlestar Galactica, vader van Lee Adama. Na vele jaren dienst in het Colonial leger heeft hij het roer van een eigen Battlestar verkregen. Een zeer begaafd strateeg en beschouwt zijn eigen bemanning als zijn eigen familie.

   President Laura Roslin

Voorheen minister van Onderwijs, maar als hoogste ambtenaar die overgebleven na de verwoestende Cyclon aanval op de koloniën, is zij aangesteld als President van de vloot. Colonial One is haar schip, tevens lijdt ze aan een ongeneeslijke vorm van kanker.

   Dr. Gaius Baltar

Geniaal, intelligent en zo gek als een deur, dat beschrijft Gaius Baltar het beste. Zijn relatie met Six gaf de Cylons de mogelijkheid om de thuiswereld van de koloniën aan te vallen. Hij heeft vaak contact met Six, die in zijn hoofd zit, wat komische tafeleren voor langslopend personeel zorgt. Tevens vice-president van de vloot.

   Number Six (Cylon)

Rrrrrr.... Een zeer mooie, maar ook zeer gevaarlijke Cylon agente die vaak met Baltar contact heeft. Op de een of andere manier speelt ze informatie door aan Baltar, zodat het lijkt alsof hij geniale beslissingen maakt. Zij is een van de 12 Cylon modellen die geïnfiltreerd zijn in de koloniën.

   Kapitein Lee Adama a.k.a. Apollo

Is de zoon van William Adama en gezagvoerder van de Viper schepen op de Battlestar Galactica. Zijn broer is 3 jaar voor de Cylon aanval omgekomen door een crash met zijn ruimteschip en heeft daar nog veel last van.

   Kara Thrace a.k.a. Starbuck

Een begenadigd piloot, de beste van de vloot en als enige in staat om ook met de vliegtuigen van de Cylons te kunnen vliegen. Zij was de verloofde van de broer van Lee Adama totdat deze verongelukte.

     Sharon Valerii (Cylon)

Een begenadigd Raptor piloot, maar blijkt een Cylon te zijn. Heeft een relatie met the Chief gehad en heeft momenteel een relatie met Helo.

   Luitenant Karl C. Agathon a.k.a. Helo

Is een Raptor co-piloot (Electronic Countermeasures Officer) en werd achtergelaten op Caprica, de hoofdplaneet van de koloniën die de Cylons aanvielen. Later komt hij Sharon tegen, waar hij een relatie mee krijgt.

   Kolonel Saul Tigh a.k.a. XO

Is de Exective Officer op de Battlestar Galactica en een goede vriend van William Adama. Heeft echter een serieus drankprobleem.

CPO Galen Thyrol a.k.a. the Chief

Heeft de leiding over de onderhoudsafdeling op de Battlestar Galactica, heeft tevens een relatie gehad met Sharon.

Doral (Cylon)

Was onderdeel van de staf van Roslin als PR-man, totdat hij werd aangewezen door Baltar als een Cylon vanwege verdacht gedrag.

Leobon Conoy (Cylon)

Wordt aangetroffen op een ruimtestation na de vlucht van de Battlestar Galactica. Hij bleek erg te lijden aan de ionische storm die rondom het station heerste en viel al snel door de mand. Later wordt er nog een model opgepakt en ondervraagd door Starbuck.

   Cylon Centurion

Het oude model Cylon robots die in grote schaal meevochten in de eerste Cylon oorlog. Nu slechts een herinnering en alleen nog maar te vinden in het museum op de Battlestar Galactica.


  Cylon Centurion - nieuw model

Een duidelijke upgrade t.o.v. zijn voorganger. Sterker, duurzamer, beter bewapend en ook nog eens een stuk sneller op zijn voeten zorgt ervoor dat de Centurion een geduchte tegenstander is. Niet alleen kunnen ze snel van wapens verwisselen (van draadachtige klauwen naar automatische kanonnen), ook zijn ze bepantserd, zodat normale kogels weinig tot geen effect op ze hebben.





Offline member

  • Member
  • *
  • Berichten: 79
Re: Bankhangen
« Reactie #1 Gepost op: 05-03-2006, 20:38 »
post 2 voor de rest van de info:




Wat is een science fiction serie zonder een aantal futuristische ruimteschepen? Juist! En ook Battlestar Galactica telt daar genoeg van. Hieronder zie je een lijst met de meest voorkomende ruimteschepen:

Battlestar
Een Battlestar is een enorm ruimteschip met militaire doeleinden. Met dat doel is het schip bewapend met enorme kanonnen om vijandelijk vuur en schepen op afstand te houden of om simpelweg een ander ruimtestation tot pulp te schieten. Voor verdere verdediging bevat elke Battlestar een aantal squadrons Raptors en Vipers. Galactica behoort toe tot deze klasse ruimteschepen en was een van de eerste originele 12 Battlestars die gemaakt werden ten tijde van de eerste Cylon oorlog. Tevens heeft zij de beschikking tot FTL (Faster Than Light) motoren, waardoor het mogelijk is om in een keer in en uit een gevecht weg te springen.




Base Star

Een Base Star is het equivalent van een Battlestar, maar in zowat elk opzicht sterker en beter. Met een enorm arsenaal aan nuclaire wapens en een grote hoeveelheid Cylon Raiders aan boord is slechts een van deze schepen al een vloot op zich.   



Viper Mark VII

Een Viper Mark VII, een eenpersoons ruimteschip, is het nieuwe model van de Viper. Dit model bleek met alle electronica aan boord een zeer gevoelig doelwit voor de Cylons te zijn. De Viper Mark II heeft hier geen last van.   



Cylon Raider

De tegenhanger van de Raider. Het schip is organisch en is enorm duurzaam. Tevens beschikt het over apparatuur om de electronica van vijandelijke schepen uit te schakelen of over te nemen. Het bevat ook over een eigen FTL motor, zodat het in en uit een gevecht kan springen.



Raptor

Het werkpaard van de vloot. Een zeer wendbaar toestel dat tevens over uitstekende communicatiemogelijkheden beschikt. Dankzij sterke scanapparatuur vormt dit schip een uitstekend middel om gegevens van het slagveld te verkrijgen. Tevens kunnen er meerdere personen met dit schip vervoerd worden, wat het een ideaal vervoersmiddel voor een striketeam van mariniers vormt. Tevens beschikt dit ruimteschip over een eigen FTL motor.



Cylon Heavy Raider

Een grotere versie van de Cylon Raiders. Een van deze Heavy Raiders kan een behoorlijk aantal Centurions bevatten en is uitermate sterk. Het doel van deze schepen is om de lading die ze draagt aan boord van een vijandelijk schip te krijgen.

   Helaas geen plaatje.

Colonial One

Het schip van de president. Ondanks dat het geen wapens bevat, vormt dit schip een belangrijk onderdeel van de vloot. Beschikt over een eigen FTL motor.
   




Heb ik je aandacht te pakken? Mooi! Deze zeer mooie serie is momenteel al met het tweede seizoen bezig en het derde seizoen is al aangekondigd. Deze zal in april gaan worden opgenomen, dus we zullen even moeten wachten voor er weer nieuwe afleveringen zullen komen na seizoen twee. Op Veronica wordt op de zaterdagavond Battlestar Galactica uitgezonden vanaf 19.30, maar momenteel zijn ze nog bezig met seizoen één.

Meer informatie kan je hier vinden:

    * De officiële website
   * Battlestar Galactica op IMDB.com
   

Offline member

  • Member
  • *
  • Berichten: 79
Re: Bankhangen
« Reactie #2 Gepost op: 05-03-2006, 20:50 »
Deze2 openingsposts heb ik schaamteloos gekopieerd van Pater (thnx)

Offline member

  • KTM 690 ER '14
  • Administrator
  • *
  • Berichten: 7115
Re: Bankhangen
« Reactie #3 Gepost op: 05-03-2006, 20:51 »
Dit dwaalt wel erg ver van het allroadrijden af...... Of hebben ze daar boven ook discussies over noppen en alu-tandwielen :-\

Offline member

  • Administrator
  • *
  • Berichten: 3255
Re: Bankhangen
« Reactie #4 Gepost op: 05-03-2006, 20:51 »

Offline member

  • Member
  • *
  • Berichten: 79
Re: Bankhangen
« Reactie #5 Gepost op: 05-03-2006, 20:52 »
Dit dwaalt wel erg ver van het allroadrijden af...... Of hebben ze daar boven ook discussies over noppen en alu-tandwielen :-\

Yep

Motorfietsen topic daaro enne Hoe algemeen wil je het precies hebben? Heb er geen moeite mee als je 'm dichtgooit hoor. Ik wilde eens zie 1: wie dit kijkt 2: of dit soort dingen getolereerd worden hiero :)

Offline member

  • KTM 690 ER '14
  • Administrator
  • *
  • Berichten: 7115
Re: Bankhangen
« Reactie #6 Gepost op: 05-03-2006, 20:55 »
Ik denk dat je op een speciaal Battlestar forum meer respons gaat krijgen. Hier zitten we alleen op de bank met de laptop op schoot voor het forum, of in de schuur met polyester te kloten om de gehavende kuipdelen van het Rallyweekend weer op te knappen.............