Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: Dakar Nostalgia 79-85  (gelezen 4440 keer)

Offline member

  • *****
  • Berichten: 5359
Re: Dakar Nostalgia 79-85
« Reactie #15 Gepost op: 25-12-2007, 20:53 »
Helemaal mee eens Marcel. En ik snap ok wel waarom het allemaal zo is.

Ik vroeg me alleen af of er nog mensen met hele goede ideeen zijn die een evenement zoals het toen was opnieuw zouden kunnen doen beleven.

HL, met oude motoren was zo'n idee denk ik, en met de steun van de juiste dakarmensen was het een hele goede insteek. Helaasniet gelukt, ik heb daar zelf mijn mening over, maar die discussie is al gevoerd, dus laten we dat niet hier nog eens doen  ;)


Feit is dat de middelen er nu zijn, en dat het dus gewoon niet lukt om iets 'zonder' die middelen te organiseren zonder in een woud van regeltjes en controles te komen. denk aan geen GPS, oude motoren etc.

Je kunt denken aan de rally weer veel zwaarder maken: zodat het voor eenieder een uithoudingsslag wordt (niet zo zeer in km's en hoge snelheden, maar moeilijk terrein, meer zelf de weg zoeken (minder aanwijzingen) etc. Maar we leven in een andere tijd waar dergelijke risico's liever vermeden worden (en andere zonder problemen genomen worden!) Daarbij komt nog eens dat de risico's in de betreffende landen erg groot geworden zijn: Zomaar een beetje door algerije en mali dwalen is er niet meer bij.

Daarom zei ik: ik denk dat het niet meer kan.

Offline member

  • *****
  • Berichten: 857
Re: Dakar Nostalgia 79-85
« Reactie #16 Gepost op: 25-12-2007, 23:39 »
Het moeilijke blijft dat alles al gauw zo gruwelijk veel geld kost. Ik maak het van dichtbij mee bij Heroes Legend.
En de politieke onrust helpt ook niet, zoals je al aangeeft. De jaren 80 waren prima voor dit soort rally's, maar om nu iets nieuws op te starten valt zeker niet mee. Vroeger verdwaalden mensen, vielen er geregeld doden. Dat is nu nog steeds zo in de Dakar, maar daardoor verwachten mensen steeds meer vwb voorzieningen. Als we bij Heroes Legend niet dezelfde faciliteiten hebben als de Dakar, gaan er op zeker een heleboel minder mensen mee. Het groepje avonturiers, dat je hier gelukkig af en toe tegenkomt, is gewoon te klein. Rallyrijden is wat dat aangaat toch een hele dure sport, lang niet voor iedereen weggelegd. En dan kom je automatisch uit in een bepaalde doelgroep. Mensen die in de beginjaren aan de Dakar meereden moesten ook gewoon een zak geld meebrengen...


Over de oude tijden:

Toen Parijs-Dakar nog de Abidzjan rally heette (correct me if I'm wrong) eind jaren 70, was Parijs-Agadez (Niger) een etappe. Daar kregen de deelnemers 4 dagen voor, een lengte van 2300 kilometer. 600 kilometer per dag met materiaal dat daar echt niet op gemaakt was....

Heb in februari een afspraak met de eerste teammanager van het Franse Yamahateam, om allerlei oude Dakarverhalen te horen. Hoe Peugot de rally kocht, hoe de Citroentruck die zogemaamd op een mijn reed was voorzien van extra benzine om illegaal bij te tanken en een ongeluk kreeg waardoor alles de lucht inging, dat soort verhalen. Ga proberen een aantal van die verhalen op papier te krijgen. 8)


Offline member

  • *****
  • Berichten: 1811
Re: Dakar Nostalgia 79-85
« Reactie #17 Gepost op: 26-12-2007, 12:30 »
Transorientale Rally

Parijs-moskou-peking komt weer terug?

Offline member

  • Member
  • *
  • Berichten: 59
Re: Dakar Nostalgia 79-85
« Reactie #18 Gepost op: 31-12-2007, 22:25 »
Hallo jongens

Ik ben bezig met een groepje bijeen te zoeken van zulke oudere motoren en ben in het bezit van een xl 600 lm en het zou mooi zijn iets in die richting te kunnen doen,maar zoals iemand al aanhaalde is het finacieel bijna niet haalbaar om rally's te ondernemen met oude bakjes zeg maar.

Daarom probeer ik een groepje of clubje bijeen te krijgen om samen de oude glorie in ere te houden met wat licht endurowerk,ik bedoel niet het zware werk want daar zijn onze motoren te oud en stilaan te zeldzaam voor.
Wat wel zou kunnen is gaan treffen en rondritten doen waar licht offroad voorkomt tenzij iemand zijne mooie oltimer wil afjakkeren hé.
Ik weet nog niet wat de mogelijkheden zijn maar daar komen we wel achter maar this proberen waard vind ik,er zijn nog mensen die met oudere motoren rijden dus bv..waarom niet alles bij elkaar en ergens als gastoptreden zeg maar wat meerijden in die mate het kan.
Eerste stap is mensen vinden met de zelfde interresse......en dan zien we wel....
PS......de naam dakar nostalgie vind ik wel mooi als naam voor zo een groepje.
Graag reactie over dit idéé..
Groetjes Ronny..