AllRoad-Forum > All-Road Equipment

velglint?

(1/1)

adriaan:
Ik kreeg vandaag eindelijk mijn velg binnen uit Duitsland. Bij het nakijken viel me op dat hij geen velglint gebruikte maar ducktape twee maal om de velg had gewikkeld. Ziet er goed genoeg uit om de binnenband te beschermen en draait niet zo mee. Ik ga dit ook maar eens proberen. Heeft iemand hier van gehoord?

Ad

Ferd:
Is vrij standaard, het is breder en steviger. Wel minimaal twee keer rond en de betere soort tape gebruiken!

Dr_Bean:

--- Citaat van: Ferdw op 06-12-2004, 21:23 ---Is vrij standaard, het is breder en steviger. Wel minimaal twee keer rond en de betere soort tape gebruiken!

--- Einde van citaat ---

werkt prima, wordt veel gedaan.
Nadeel is misschien hooguir dat er soms water tussen de velg en het tape kruipt en de zaak gaat rotten (omdat je het er nooit afhaalt en schoonmaakt:
Velglint haal ik er altijd effe af, borsteltje over de velg, en weer effe insprayen met vaseline oid. Overtollige eraf vegen (zodat het eigenlijk alleen vettig is en onder de spaaknippels en in de krasjes e.d. zit.)
dan lint er weer op.

Kan je natuurlijk met tape ook wel doen... maarja, dat blijft zo makkelijk zitten he :-)

groet

cornepol:
Yep,

Tape ipv. velglint wordt vooral gedaan om het schuiven van het lint te voorkomen bij lage bandenspanning. Is dus geen probleem, maar kan inderdaad rotzooi onder gaan zitten...

doei,
corné

AfricaBill (William):
Weer wat geleerd ::) Wat een mooi forum is dit toch ;D

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie