Algemeen > Algemeen

Uploaden van foto's

(1/3) > >>

crazybond700:
Hierbij even een kleine omschrijving voor het uploaden van foto's, dit wil nog wel eens niet lukken.

Hieronder in het scherm (als je dus een post maakt) bevind zich een blok:


Klik op Single voor een enkele foto, op multi voor meerdere foto's, de rest van de stappen is eigenlijk gelijk.

Selecteer de foto's, houd rekening met het maximum formaat van de foto's. Bij deze stap gaat het vaak mis. De foto's mogen maximaal 1920x1920 pixels zijn en maximaal 2.5 mb. Veel moderne camera's maken grotere foto's en dienen dus eerst geresized te worden, daarover straks meer.

Na het uploaden staat de foto op de server, echter moet je hem nog wel in je bericht plaatsen! Dit doe je door de code onder ''all BB codes'' te kopieren (ctrl c) en op de gewenste plaats in je tekst te plakken (ctrl v). Dan staan alle plaatjes die je net up geload hebt allemaal achter mekaar. Je kunt ook de losse codes van elk plaatje op een gewenste plek plakken.

Resizen:
In Windows 7 kun je met de rechter muisknop op de foto's klikken, in de map waar deze gelokaliseerd zijn op je harde schijf.
Dan is er een knop resize pictures. Zet de grote op ''Large'' of kleiner, en dan word er een nieuw bestandje aangemaakt met de kleinere foto. Die verkleinde versie uploaden op de bovenstaande manier en dan moet het lukken!


Je kan het programmatje downloaden voor windows https://imageresizer.codeplex.com/
Ook is er nog een filmpje op youtube met een voorbeeld!

www.youtube.com/watch?v=mRu04zt-hnk


Je kunt ook de instellingen van de camera even niet op de grootste stand (hoge kwaliteit) zetten.

albertoosting:
Kijk, das handig ;)

djustmie:
 :-X

Ferd:
Ik ben helaas nog geen duidelijk, goed werken, simpel, build for noobs en gratis script tegen gekomen die het verkleinen automagisch doet voor de digibeten onder ons.

Er is echter wel een goed werkend alternatief: http://Imgur.com

Daar kan je met slepen van je bestand de foto uploaden, en geeft ook meteen de code weer voor het forum (BB_code). Echter moet je ook hier handmatig de code selecteren, kopieren en plakken.... maar dat zal toch niet zo moeilijk zijn??

Kibbe:

--- Citaat van: Ferd op 29-05-2014, 18:48 --- Echter moet je ook hier handmatig de code selecteren, kopieren en plakken.... maar dat zal toch niet zo moeilijk zijn??

--- Einde van citaat ---

Mijn hele beeldscherm zit dan onder de lijm..dus graag een alternatief.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie