Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: Motorpak  (gelezen 25732 keer)

Offline member

  • *****
Re: Motorpak
« Reactie #45 Gepost op: 16-02-2018, 20:03 »
Mijn Tip: (Ik doe regelmatig motortours door Azie en Afrika).
JAS: Wat ik erg prettig vind als het erg heet is, is gewoon zo'n motorcross bodyprotector. Kosten onder de €100,- nieuw. Daar draag je dan weinig laagjes onder of over als het erg heet is, of wat meer laagjes als het wat koeler is. Eroverheen draag ik zo'n vissers/leger-vestje (hesje met een heleboel van die zakken) van de legerdump kost €35,00. Je voelt er niks van, dan heb je genoeg zakken om allerlei spul in kwijt te raken en de wind waait overal doorheen. Heerlijk koel, toch een goed beschermd en zakken voor camera, papieren etc. Wanneer het echt koud is of regent, draag ik over dat alles een oude buitensportjas/goretexjas/motorjas. Maatje van de jas is wat groter dan mijn normale maat, zodat ik het over alles (bodyprotector!) heen kan dragen. Liefst een beetje een dunne jas dan kun je hem uitdoen en in je rugzak/bagage proppen wanneer het te warm is/wordt. Ik heb een oude (iets te grote), dunne, goretex jas uit een kringloopwinkel gehaald voor €20,00.
BROEK: Zo'n werkbroek uit de bouw met allerlei verstevigingen en slijtage stukken, met daaronder of eroverheen losse motorcross-kniebeschermers. Die werkbroeken zijn onwijs sterk, zitten lekker en die koop je bij bouw-vak-winkels voor €35,00 tot €65,00. Je hebt ze in heel veel soorten en ze zijn ontzettend sterk. Die kniebeschermers geven veel veiligheid bij vallen. Daarbij heb ik dan een vrij dunne losse regenbroek voor kou of regen.
Ik draag bovenstaande in de woestijn en jungle, van tropisch vochtig tot 50c, maar ik heb het ook gedragen op grote hoogte in de Himalaya's even boven vriespunt. Ook op lange stukken asfalt zit het allemaal prima. Op hoge snelheden wappert het misschien een beetje. Maar op offroadmotoren rij je meestal wat rustiger
Hoeft allemaal niet veel te kosten en ik voel me er al jaren prettig in, onder allerlei warme, natte en soms koude omstandigheden en het is allemaal vrij makkelijk mee te nemen.


Advertenti3: