AllRoad-Forum > Projecten

yamaha dt50u, oude liefde roest wel helaas..

(1/13) > >>

albertoosting:
Een jaar geleden mijn oude brommertje bij pa uit de schuur gehaald. Na meer dan tien jaar stilstaan is het tijd dat ie onderhanden genomen werdt, anders was het echt vergane glorie.


wat foto's van het ophalen:

Eerst alles maar uit elkaar gehaald. Frame, achterbrug etc. laten poedercoaten.


En toen was het tijd om onderdelen te halen. cilinder, zuiger, kabels.. Moet niet zo moeilijk zijn, maar helaas. Het is een niet nederlandse brommert, dus geen onderdelen te krijgen.


Op bezoek bij mijn vriendin in Suriname tijdens haar stage zag ik heel veel Yamaha brommers en scooters. Ik dacht ook een dt gezien te hebben dus op bezoek bij een grote onderdelen handel. En daar lag ie, in de vitrinekast, volledig in onderdelen.
dus de koffer was wat zwaarder terug in het vliegtuig. nieuwe cilinder, zuiger set, 3 sets ketting/tandwielen (waren maar 6 euro per set), veel luchtfilters, en zo nog wat klein spul.


Vandaag toch eindelijk begonnen met opbouwen.

gaskabel moet vervangen worden, mooie gelegenheid om het oliepompje te bekijken. maar goed ook, want het mechanisme liep niet soepel. goed schoongemaakt en het werkt weer.

zuigertje geplaatst.

blokje in het frame geplaatst. Mooi he, hoe dat gewoon op de werkbank past :D


morgen is de achterbrug aan de beurt.


Zojuist gaskabel en balhoofdlagers besteld via CMSNL. Ze kunnen leveren, maar wat een geld! 156,- euro..

Giel!:
foo-tooo?

patrick2wd:
uniek ook,
ik had er ook een, alleen mijne was "gewoon" luchtgekoeld.. :-\

albertoosting:
Hey patrick. Dan was die van jou een MX uitvoering?

patrick2wd:
pffffffffff..............

ik weet alleen nog dat ie blauw was en dat ik mengsmering ben gaan gebruiken, omdat t motortje (cilinder/ carb, kop) niet heel erg standaard meer waren... (niet aan mn ma vertellen, krijgt ze als nog een rolberoerte)  ;D ;D
en dat mn uitlaat ooit in de fik was gegaan, nadat ik t rubbertje kwijt was geraakt wat daar tussen zat, en er erg blond een doek omheen gedaan had....... ::)

maar mx zou kunnen..

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie