Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: Maatje groter...950 Super Enduro R  (gelezen 21240 keer)

Online member

  • *****
  • KTM 950 Adv / Husqvarna WR360
Re: Maatje groter...950 Super Enduro R
« Reactie #105 Gepost op: 18-08-2017, 12:27 »
Dat is dan wel een beetje vreemd; met warmdraaien word die olie vloeibaarder en dan heb je wel genoeg oliedruk? Lijkt me dan eerder dat er elders wat aan de hand is dan dat de olie de schuldige is. Als je het nog nooit gedaan hebt is bijvoorbeeld de oliedrukregelaar eens onder handen nemen zowiezo geen dom plan. En controleren of je waterpomp niet lekt ook (lamellen papier oliefilter staan dan alle kanten op gegolfd in plaats van dat ze mooi recht zijn). Of dat eenrichtingsklepje in olietank->leiding aansluiting (als de SE die ook heeft) lekt zodat het langer duurt voor er olie aangezogen word. Of...

Los daarvan is het normaal dat de viscositeitsindex van olie verandert gedurende de levensduur. Wat je er als 10W50 inkiepert is na enkele uren al een 10W40, zeker in een motorfiets waar de versnellingsbak met dezelfde olie gesmeerd word.

Ik heb een jaar of wat terug ooit een grotere oliesproeier richting de koppeling gemonteerd vanwege wat ritten met hoog kruipdoorsluipdoor gehalte in Frankrijk en sindsdien ben ik te lui geweest om 'm weer terug te wisselen voor de originele 0,30mm sproeier. Daar merk ik het het eerste aan dat de olie kwa viscositeit achteruit gaat; de koppeling krijgt dan veel meer olie en komt minder goed vrij. Dat gebeurt vrij snel na een oliewissel al.


Advertentie: