Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: iSateliet telefoon  (gelezen 938 keer)

Online member

  • *****
Re: iSateliet telefoon
« Reactie #15 Gepost op: 27-06-2018, 09:26 »
Dat is goede tip Albert over het bereik. Eigenlijk zou je een InReach en een Beacon willen hebben. Nadeel van de Spot en Beacon is dat je niet kan communiceren met de hulpdiensten en dat kan wel met de InReach (mits je natuurlijk niet onder dat dikke bladderdek zit)

Mijn InReach is een keertje per ongeluk afgegaan omdat ik het schuifje voor de SOS knop niet goed had vastgeklikt. Ik kreeg toen op het schermpje de vraag of het een echte noodsituatie was en ik kon dankzij die communicatie zonder gevolgen de SOS annuleren.

De Spots en Beacons worden kennelijk ook flink 'misbruikt' als gevolg van het gebrek aan communicatie mogelijkheden. Zo was er het voorbeeld van een groep vaders in de Grand Canyon die met een Spot tot drie keer de SOS knop hadden ingedrukt omdat het water zo zout smaakte :-)

En het verhaal van de maker van de Mosko Moto tassen die 8 uur lang met een gebroken been in de jungle van Honduras lag. Hij had een Spot en uiteraard de knop ingedrukt maar het feit dat hij geen bevestiging kreeg van ontvangst van SOS leverde hem enorme stress op. Hij werd uiteindelijk door soldaten gevonden.

Elk voordeel heb zijn nadeel :-)

Offline member

  • *
  • toys for boys
Re: iSateliet telefoon
« Reactie #16 Gepost op: 27-06-2018, 13:20 »
Een ResQLinkâ„¢ of PLB  gaat werken, altijd, overal. Dat systeem is zo groot gebouwd, dat het altijd capaciteit over heeft. Het nadeel vindt ik, geen track-trace functie en geen terugkoppeling. Als je op de SOS knop duwt, dan weet je als hij verzonden en dan begint het lange wachten.

Het voordeel van de Garmin inReach vindt ik als je nog even kan kletsen met de hulpdiensten, wat is er aan de hand, kapotte voet. Of je hele poot ligt eraf, bij wijze van. Je kan meer informatie geven.

Hoe dan ook, je wordt gered, ook als je geen informatie geeft. Echter is de PLB ook niet heel goedkoop en kan je alleen maar in nood gebruiken, niet meer, niet minder.

Zie ook dit, soms wordt er een halve vuilnisbelt afgegraven.  :o 
https://www.nu.nl/algemeen/1430161/kustwacht-gealarmeerd-door-weggegooide-noodbakens.html
https://www.pi4raz.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=1861&Itemid=43


hier nog meer achterliggende informatie over noodbakens en registratie. https://www.agentschaptelecom.nl/onderwerpen/marifoons-en-overige-maritieme-communicatieapparatuur/noodradiobakens


Advertentie: