Wijs op Reis > Reis- en Landeninfo

Onverharde wegen in Europa

(1/3) > >>

carnut:
Hallo allen,

Omdat ik graag met een 4x4 auto mooie, niet al te moeilijke routes op onverhard zou rijden ben ik op zoek naar een antwoord op de vraag waar in Europa je met een auto nog toegang hebt tot onverharde wegen/paden. Tot nu toe heb ik de indruk dat de mogelijkheden zeer beperkt zijn, behalve misschien in voormalig Oost-Europa.

Als ik bijvoorbeeld op Wikiloc naar routes in Portugal of Spanje zoek vind ik er flink wat die - afgaande op de foto's - met motorfietsen of quads zijn te rijden, maar voor auto's vind ik zo goed als niets. Ook andere websites, bijvoorbeeld "alpenrouten.de" zijn specifiek op motorrijders gericht.

Wie kan mij op weg helpen hierover informatie te vinden?


Groet,
Frans

Leo:

--- Citaat van: carnut op 26-08-2018, 17:54 --- bijvoorbeeld "alpenrouten.de" zijn specifiek op motorrijders gericht.


--- Einde van citaat ---


Op de assietta kammstrasse en de tunnel de parpaillion kwam ik alles tegen waar "4x4" op de achterklep past.
Zou de site  https://alpenrouten.de/   toch maar eens goed doornemen als basis.

goofys:
Op wikiloc zijn er ook genoeg, mn in Spanje. Alles uitzetten behalve 4x4 is "alle terrein" en quad is "atv". Waar een quad kan rijden kan jij dat ook.
In Engeland kan je ook nog wel greenlanen.

Zoekterm Catalunya 15445 (!!) hits

carnut:
Bedankt voor je reactie Leo. Ik heb net even zitten kijken op alpenrouten.de, en bij de commentaren zie je hier en daar idd ook reacties van autorijders. Mooi ook dat de moeilijkheidsgraad wordt aangegeven. Interessant!
Post Merge: 26-08-2018, 21:46
--- Citaat van: goofys op 26-08-2018, 21:37 ---Op wikiloc zijn er ook genoeg, mn in Spanje. Alles uitzetten behalve 4x4 is "alle terrein" en quad is "atv". Waar een quad kan rijden kan jij dat ook.
In Engeland kan je ook nog wel greenlanen.

--- Einde van citaat ---


Op YouTube heb ik wat filmpjes van greenlaners zitten bekijken. De meeste paden waren zo te zien alleen geschikt voor serieuze terreinauto’s. Maar we zoeken verder, misschien zijn er ook makkelijkere routes.


Op Wikiloc heb ik idd op “atv” gezocht, ik ga “alle terrein” eens bekijken. Dankjewel.

carnut:
Inmiddels ben ik hierover wel wat meer te weten gekomen. In september 2019 heb ik een Suzuki Grand Vitara XL-7 aangeschaft, bouwjaar 2002. Na een grondige grote beurt ben ik er meteen mee naar Spanje geweest, waar ik behoorlijk wat op onverhard heb gereden. In verschillende provincies, o.a. Aragon en La Rioja, zijn er mogelijkheden om legaal op onverharde paden te rijden.

Deze maand, juli 2020, had ik naar de Italiaanse Alpen willen gaan, maar jammer genoeg heeft Het Virus roet in het eten gegooid.

In enkele landen zijn er belangenorganisaties waar informatie te krijgen cq. te vinden is over legale mogelijkheden, zoals Codever (codever.fr) in Frankrijk en Amver (amver-online.com) in Spanje. Enige voorbereiding is wat mij betreft  wel nodig omdat boetes voor illegaal “overlanden” kunnen oplopen tot (tien)duizenden Euro’s.

Daarom zou het nuttig zijn om een overzicht te hebben van dergelijke organisaties in verschillende landen. Mocht iemand daar meer over weten dan houd ik mij graag aanbevolen.


Groet,
Frans

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie