Wijs op Reis > Reis- en Landeninfo

Routes/ideën/tips offroadvakantie komende zomer.

(1/5) > >>

Commuter:
Hoi allemaal,
Wij zijn drie gasten van rond de 26 jaar met een KTM 640, KTM 990 en een Suzuki DR800 SR41 (aangepast voor offroad scheuren) en gaan al 4 jaar op rij met zijn drieen op vakantie. We hebben de bekende offroad routes gedaan in de Franse Alpen, de Vibracion roadbook van kust naar kust door de Pyreneeën, Zwitserland, Italie, Oostenrijk, Slovenie. Ik ben ook alleen door heel de Balkan heen gereden naar Roemenie en daarna Oekraine.

Nu zijn we op zoek naar inspiratie voor een volgende bestemming ergens in augustus. We hebben deze zomer helaas wat minder tijd, enkel 2 weken. De laatste vakantie naar de Pyreneeën hebben we gereden met een trailer, deze kunnen we nu eventueel ook weer gerbuiken.

Hier een opsomming met Ideen/wensen:
-Er moeten bestaande routes zijn. Rijden met het (digitaal) roadbook in de Pyreneeën beviel erg goed. We willen een bestemming met veel offroad routes.
-We kunnen dus met trailer, in dat geval niet veel verder dan 1300km.
-Idee was om de TET UK te doen maar we hebben niet zo veel zin in de dure ferries en de deadlines van geboekte tickets.
-Ander idee was Slowakije, maar daar kunnen we geen bestaande roadbooks/routes vinden.
-Optie is ook Zweden geweest, maar de onverharde boswegen daar zijn een beetje saai (ben daar afgelopen zomer geweest met auto).
-Technisch rijden vinden we het leukst maar we hebben geen lichte enduro bikes.
-Ed Ketelaars hadden we gevonden maar dit is denk ik iets te heftig ivm de motoren die we hebben.
-We kamperen zo veel mogelijk wild. Ook in landen waar dit niet mag, maar Duitsland willen we wel vermijden.
-Het moet rond augustus niet al te heet zijn. Spanje was echt te veel van het goede in de zomer. Het moet ook niet te koud zijn want we wassen ons alleen in rivieren/meren.
Het offroad rijden is lijdend in de keuze voor de regio waar we heen gaan. Misschien dat er iemand is met leuke GPX files of roadbooks? Alpen zouden we niet erg vinden om weer naartoe te gaan. Slowakije trekt mij persoonlijk erg, daar zou ik graag routes of info van willen hebben.

Alvast bedankt!
   

propje:
Venetië vandaar met de boot naar igoumenitsa ofzo griekenland.
En dan eerst stukje griekenland doen en daarna Albanië prachtig om geweest te zijn.
Je kan dan terug rijden door voormalig yougoslavie.
Hebbben zelfs nog bruine beer mama met jonkies ontmoet in Kroatië.
Dit was zowel spannend als leuk.

Commuter:
Oeh, dat klinkt fantastisch. Maar dat is misschien iets voor volgend jaar. Dan trekken we daar iets meer tijd voor uit en ben ik ook klaar met mijn studie dus kunnen we buiten de schoolvakantie om. De fout om tijdens augustus naar Croatie en Spanje te gaan hebben we al gemaakt. Dan is het voor het mooie net te warm.

propje:
Of jaar daarop hebben we rondje Roemenië gedaan was ook leuk.
Maar wel pokke eind reizen om er te komen.
Heb toen gevlogen en motor op transport.Commuter:
Fantastisch zeg. Roemenië ben ik ook geweest in m'n uppie. Heb toen 10.000km gedaan in 4 weken. Wel bijna alles op de weg toen. Roemenië is echt een fantastisch gaaf land.
Hoe veel kost zoiets nou, motor op de trein (neem ik aan)? Heb je dat helemaal zelf geregeld of heb je daar bedrijfjes voor?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie