Coleman feather 442 doet het bij mij nu al 10 jaar op alle benzine uitstekend en dat zonder onderhoud.
Ik kies benzine voor sterkere vlam en meer hitte bij kou, wind en hoogte. Komt ook omdat ik graag winterkampeer.
Ander spul dat ik al tien jaar gebruik en nooit meer weg doe zijn mijn rvs leger messtins:
https://www.motoravonturist.nl/product-reviews/daniel/militaria-messtins/Ik heb ook een silicone pan, ideaal voor het koken van pasta, rijst en aardappelen. Is van bo-camp volgens mij. Iets van 2cm dik geheel ingepakt.
Paar kooktips voor de betere maaltijd:
Vlees en vis is lekkerder als het na het dichtschroeien in de pan nog even kan rusten. Dit doe je in alu folie en na vijf minuten is het echt malser en smaakvoller. In die minuten kan je andere dingen klaarmaken zoals groentes. Dit moet je wel plannen, want ik heb ook lang niet altijd alu folie bij me.
Pasta sauzen zijn doorgaans ook lekker als die hebben kunnen rusten en de temperatuur net ietsje lager is. Daarom maak ik eerste de saus en laat die vervolgens staan terwijl ik de pasta kook. Na het afgieten van de pasta gooi ik de saus erbij en warm ik de boel weer op de flink te roeren. Komt er ook meer lucht doorheen wat de smaak ook beter maakt. Pasta moet wel echt al dente zijn, want het garen gaat met de saus er op natuurlijk door.
Er zijn ook pasta gerechten die je in z’n geheel in een pan klaarmaakt: