Wijs op Reis > Reis-equipment

Slaapzak klein pakformaat

(1/8) > >>

woodie1977:
Word weer kouder, dus plannen voor voorjaar/najaar worden gesmeed. Voor mijn reizen gebruik ik al jaren een synthetische dons slaapzak welke prima is tot -8. Maar het pakformaat tijdens de reis is ondanks goeie compressie zakken nog steeds behoorlijk.
Nu ben ik eigenlijk op zoek naar een kleine slaapzak tot het vriespunt (lig op expedmatje) en die vooral erg klein is in pakformaat. Iemand een goeie tip (uit de praktijk) want nergens staat bijna het pakformaat van die dingen...


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk

didado:
Als je kleiner wilt moet je voor dons gaan en wellicht niet voor een slaapzak maar een 'quilt'. Ik heb een hele fijne Sea To Summit MCIII donze slaapzak die in een stuff sack tot de grootte van een ananas is te comprimeren.

Maar ik ben van de zomer overgestapt op een Cumulus Quilt (Poolse fabrikant) die van hoge kwaliteit is maar bijna de helft goedkoper dan de merknamen die bij de Bevers liggen etc. De Quilt bevalt erg goed en is nog kleiner en lichter dan die dure Sea to Summit. Cumulus verkoopt alleen direct en dat scheelt enorm in prijs.

propje:
Hier ook Cumulus.
Ik ga geen reclame maken maar schrijf graag ergens over als het goed is.
Heb zelf een mysterieuze travellar 700
Eigenlijk meestal te warm.
Maar toch een keer goed schik van gehad in Marokko.
Bij iets van -5 -6
En exped downmatje dat scheelt ook heel veel.
Stop de cumulus in een compressie zak en dan is het een zakje als een driekwart brood tot heel brood
Weet ff niet snel andere vergelijking.blackSP:
Dat is meer een deken, dikke bovenkant, dunne onderkant?

zappa.suzuki:
Dons als het klein en warm moet zijn en volgens mij geeft elke fabrikant het gewicht, de maten en pakvolume aan op hun website, mummy slaapzakken zijn het meest efficiĆ«nt maar hou zelf meer van een rechthoekig model, neem ook de opgegeven temperaturen met een korrel zout, de comfort temperatuur is vaak wat optimistisch  ;)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie