AllRoad-Forum > Dakar en overige Rally's

Dakar 2021

<< < (17/17)

Dutchy:
Je zou eigenlijk eens een vergelijking moeten hebben, de toprijders en net daaronder die de pace rijden van Laia, diegenen er achter en de achterhoede met Sara Jugla en James Alexander. Hoe vaak ze nu in een stage gevallen zijn. "the flow" en uit de problemen blijven.

De reden om "the flow" op te schroeven tussen de oren?  Een bepaalde flow geeft minder valpartijen.

Hoe vaak men aan de kant moest, want aan de kant is van de track af (track minder stenen, en minder onverwachte in de grond liggende verborgen gevaren)

Crash, Xavier, reed hij daar net een stukje naast de track ( het oogt dat de track net 20 meter er naast lag) nu raakte hij het verborgene, wat de flow onderbrak.

SingleMinded:
Jaaaa... mooi hoor. Fantastisch om te zien, die controle en het schijnbare gemak waarmee door de woestijn surfen!


Prachtig. Als ik aan het ploeteren ben om m'n KTM voelt het heeeeel anders, maar diep van binnen wil ik ook een dakar motorrijder zijn ....

E-Jay:

--- Citaat van: GezwindeSpoed op 22-01-2021, 10:43 ---Nog meer gave beelden, voor mij ook nieuwe en flink wat oeps momentjes

--- Einde van citaat ---
Als je ziet hoe sterk die snelle mannen vertrouwen op hun reflexen in situaties waarin ze eigenlijk amper nog controle hebben verbaast het niets dat er zo veel uitvallers zijn.

mmrizio:

--- Citaat van: Betula op 22-01-2021, 12:39 ---Goh....... wat voel ik me dan een sukkeltje als ik deze beelden zo weer zie. Het lijkt allemaal zo makkelijk te gaan.
Ik ben pas op veel latere leeftijd offroad gaan rijden (na mijn 40ste) en heb verder ook geen MX trainingen gedaan. Daarnaast zit er denk ik toch een stukkie in mijn kop met : "Het doet zeer als je op je bek gaat en hoe harder je rijdt hoe meer auw ......." ::)  Ben op dit vlak dan ook niet competitief ingesteld en geniet van de omgeving en de momenten waarin je je bevind. Tuurlijk vind ik gummen op mijn manier ook wel eens lekker, maar het lijkt ze allemaal zo makkelijk af te gaan. Heb er altijd wel wat respect voor.

--- Einde van citaat ---
Andere jaren zag je op TV ook heel duidelijk de verschillen tussen de toppers en de NL deelnemers die voor het avontuur meereden en voor 'aankomen' gingen.


Tijdens offroadritten zie je de NL Dakar piloten ook nog wel eens rijden. Dan kom je erachter dat die laatste categorie vaak al harder reed dan ikzelf. En dan hebben we het nog niet over 600 km per dag... Respect!

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie