Algemeen > Algemeen

Serverupgrade CentOs6 to 7

(1/3) > >>

Ferd:
Heeft iemand hier ervaring mee? Ik lees dat het een behoorlijk grote wijziging is, en ik heb niet de kennis om te overien of ik de server breek en jullie Allroadmaniacs ga slopen :) .
Volgende stap eventueel naar 8 door upgraden, die stap lijkt kleiner te zijn.
Ik kom hier op doordat ik de certificatenclient moet upgraden. Let's Encrypt gaat de V1 afsluiten en ik heb geen idee meer hoe ik die in het verleden heb geïnstalleerd. Ook niet welke client er draait.

Dus, heb je tijd over en zie je het zitten om er mee te helpen? Graag! PM-metje kan deze kant op  8)

Betula:
Ik ben niet alle dagen met Linux bezig, maar voor mijn werk "beheer" ik wel Linux machines. In een verder verleden wel geprogrameerd op HPUX, AIX en zitten rommelen met Ubuntu, CentOs, Red Hat, Fedora.....

Hoe zijn die servers ingericht? Enkel Command line te benaderen of zit daar een GUI op?
Hoe wordt de allroadmaniacs URL gehost? Staat die bij jou hosting partij met een forward naar de server waarop deze software draait? Op het werk maken wij gebruik van een dikke F5 met een ASM profiel en SSL offloading....... zijn allemaal wel wat dingen.

Op mijn werk maken we gebruik van Oracle Linux en heb ik daar Apache op draaien. Weet me wel wat te redden, maar het echte systeem beheer van de machines wordt gedaan....... (patches, toegang etc etc, taken en functies zijn hier gescheiden).

Kortom, ik wil je opzich wel helpen, maar ben dus geen prof en zal ook moeten uitvlooien wat er moet worden gedaan.......... als er een ander is met "echte ervaring" zou mijn voorkeur daar naartoe gaan.

Wat je ook nog zou kunnen doen is een backup maken van de data en dan een schone installatie doen van het OS (en dan bijvoorbeeld ineens naar 8 ).

komkommer:
Kan je makkelijk snapshots maken van de server? Want dan zou je 't makkelijk een keertje kunnen proberen?

jazzy:
Mijn advies zou zijn om eerst eens een tweede servertje neer te zetten, neem aan dat alles virtueel draait, en daar een backup van SMF op terugzetten en die aan de praat te maken op een andere url. Zal doorgaans niet veel meer zijn dan een schone installatie en terugzetten van een backup van de bestanden en de database. Dan heb je in ieder geval weer even fris op het netvlies hoe de boel zit en ook heb je dan een geteste backup/restoreprocedure.


Hoe de upgrade ook gaat, vroeg of laat wil je terug kunnen vallen op een backup. Mijn ervaring met Linux updates is dat je tijdens het proces allerlei vragen over conflicterende configuratiebestanden krijgt waar je dan maar net steeds de juiste keuze moet maken. De laatste keer dat het bij mij brak kon ik het uiteindelijk oplossen, maar anders had ik zeker op een backup teruggevallen.

Ferd:
Hej allen,

@Betula, alvast bedankt voor je aanbod, ik zit zelf een beetje met het zelfde, beetje kennis van maar er gaat erg veel tijd en googlefu in zitten om het voor elkaar te krijgen.

@komkommer, snapshots kunnen wel (transip vps) kost alleen extra :( er worden wel elke 4 uur volledige backups gedraaid, dus die is ook welm makkelijk terug te zetten.

@jazzy en @Betula, ja, heb ik ook aan zitten denken, extra server, opnieuw opzetten. Maar ook dat gaat tijd kosten, en ik zit hier met alleen een 4g verbinding dus even snel wat heen en weer pompen gaat niet.

als ik alleen die acme client kan updaten ben ik er ook wel. Volgens mij wordt CentOS 6 niet meer geupdate, maar dan is de eerste nood even uit de lucht ivm die certificaten

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie