Algemeen > GPS / Navigatie

drive mode e- roadbook

(1/2) > >>

patrick2wd:
iemand bekend mee,
nog geen tijd gehad om door te spitten, staat een filmpje op yt, maar met slecht geluid gecombineerd met Oostenrijkse tongval..
https://www.drivemodedashboard.com/


propje:
ik ben hem nu aan het binnenhalen.
Heb na heel veel ergernis osmand van mn telefoon geflikkerd.
Gisteren gingen we ff kijken bij Daktent.nl Baarn
heb het hele terrein van Sherpa rond gereden.
hiermee kan je tracks rijden.
maar niet navigeren
dit programma werkt ook samen met de controller van Carpe iter.

patrick2wd:

--- Citaat van: propje op 15-05-2021, 15:32 ---ik ben hem nu aan het binnenhalen.
Heb na heel veel ergernis osmand van mn telefoon geflikkerd.
Gisteren gingen we ff kijken bij Daktent.nl Baarn
heb het hele terrein van Sherpa rond gereden.
hiermee kan je tracks rijden.
maar niet navigeren
dit programma werkt ook samen met de controller van Carpe iter.

--- Einde van citaat ---
dat Carpenters item carpe iter ding ziet er erg interessant uit..
pero poco caro  €€€

propje:
Ach zeur toch niet zo vent geeft daar kapitalen uit aan een bling bling WR.
Maar een fatsoenlijke investering  in navigatie ho maar. 8)
Je gaat toch zekers wel de midsummer rijden.
Met je yamaha.
Wil hem nu wel eens in het ecggie en aan het werk zien

didado:
Ik heb Drive Mode Dashboard 2 laatst hier ook al gepost. Is een veel belovende app in ontwikkeling. Laatste toevoeging is ODB.

Ik heb de CI tablet met de BT remote. De (gewone) remote en de CI tablethouder zijn top kwaliteit. Ook handig maar je moet niet denken dat je al rijdend heel veel gaat bedienen, zeker niet als het erg hobbelig is. Het in en uitzoomen lukt wel. Het is vooral handig als je wat langzamer rijdt.

Over de tablet heb ik mijn bedenkingen. Heeft een goed helder scherm zoals de Zumo XT en is natuurlijk een stuk groter en draait op Android. Hij is ook goed rugged maar wat al die reviews niet zeggen is dat het scherm bijvoorbeeld niet te bedienen is met handschoenen. Mijn iPhone  en Cat S61 doen dat beter. En ja soms moet je touchen want die remote is niet bedoeld om de tablet of een smartphone helemaal zonder aanraken te bedienen. In locus maps bijvoorbeeld, kan je er mee in- en uitzoomen, over de kaart scrollen en terug naar waar je was. Dat is alles maar wel fijn. Het zelfde geld ongeweer voor OsmAND en alle andere apps.

Ook het kompas is niet best en je betaalt o.a. voor een extra ingebouwde GNSS module met GPS, Beidou, Glonass (dacht ik) en Galileo. Alleen werkt bijvoorbeeld Galileo niet omdat de fabrikant maar niet met de juiste software komt. Dat ligt niet aan die gasten van CI maar aan de fabrikant in China.

Zo zijn er nog een riedel kleine zaken waar ik niet kapot van ben. CI of liever gezegd Thork racing is vrij open over alles. Is allemaal op Adventure Rider te volgen.

Ik heb wel veel vertrouwen in de ontwikkeling van de app DMD2. Wordt door ene John in zijn eentje gedaan maar hij komt soms om de dag met updates. In de Map app van DMD2 zitten een paar kleine, hele goede fatures zoals Look Around die geen enkele andere app zo ver als ik weet heeft. En zijn kaarten theme is briljant. Je ziet meteen duidelijker dan welke app dan ook waar het 'onverharde' ligt.

Het is waarschijnlijk de simpelste app die er is als het gaat om tracks. Het is bijna featureloos en dat is verfrissend.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie