Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: Nou nou, ook ruiters misdragen zich dus wel eens ...  (gelezen 292 keer)

Offline member

  • *****
  • Berichten: 194
Nou nou, ook ruiters misdragen zich dus wel eens ...
« Gepost op: 31-05-2021, 12:08 »

https://www.ad.nl/amersfoort/boa-omvergereden-door-paard-en-ruiter-in-baarn-politie-start-zoekactie-naar-dader~ab9ac520/


Boa omvergereden door paard en ruiter in Baarn, politie start zoekactie naar dader
In het bos van Lage Vuursche in Baarn is een boa door een paard en ruiter aangevallen. Na de aanvaring sloeg de ruiter op de vlucht.


Esther de Kloe 30-05-21, 16:04 Laatste update: 30-05-21, 16:32
De paardrijder bevond zich op verboden gebied in natuurgebied de Stulp. Toen de handhaver hem daarop staande wilde houden, steigerde het paard. Volgens de boa een bewuste actie van de ruiter. De handhaver kwam hierdoor onder zijn eigen elektrische motor terecht en raakte bij de val gewond aan zijn gezicht.


De ruiter ging er op zijn paard vandoor.


Zoekactie
De politie is een zoekactie gestart, maar vooralsnog is de man onvindbaar. ,,We hebben navraag gedaan bij verschillende maneges en via twitter is zijn signalement verspreid. We willen deze ruiter uiteraard graag spreken", zegt politiewoordvoerder Hilde Bakker. Hoe ernstig de boa gewond raakte weet Bakker niet. ,,Feit is  dat hij nog wel in staat was om aangifte te doen.”


Op Twitter reageert de burgemeester van Baarn op de aanrijding. „Net gesproken met onze boa. Hij is vanmiddag in het bos van Lage Vuursche bewust omver gereden door een ruiter te paard. Volstrekt onacceptabel. Van onze hulpverleners blijf je af.”


Incident met honden
Het is niet de eerste keer dat de groene boa uit de gemeente Baarn te maken krijgt met geweld. Eind vorig jaar zou een inwoner van de gemeente Baarn twee honden tegen hem hebben opgehitst. Die verdachte kon later worden aangehouden op zijn huisadres. Ook toen sprak de Baarnse politiek haar afschuw uit over de zaak. Wethouder Jannelies noemde het incident ‘onaanvaardbaar’ op haar facebookpagina.
Ik heb een KTM 990 Adventure, een Honda XL650V Transalp, een Honda NX250 Dominator, een Cagiva SST350 en een Beta Rev3 270.

Offline member

  • *****
  • Berichten: 1966
  • Riding the Mad Mule
Re: Nou nou, ook ruiters misdragen zich dus wel eens ...
« Reactie #1 Gepost op: 31-05-2021, 13:08 »
Zeker geen kenteken? WILDCROSSER!!
uit het stof zijt gij gekomen, en tot het stof zult gij wederkeren!

Offline member

  • *****
  • Berichten: 4162
  • NC750X; FE570; 950SE
Re: Nou nou, ook ruiters misdragen zich dus wel eens ...
« Reactie #2 Gepost op: 01-06-2021, 07:37 »
Vergeet de open uitlaat niet, te zien aan de hopen strond die hij achterlaat  :-X
None of us is as strong as all of us.