AllRoad-Forum > Technische Vraagbaak

701 - Lucht/brandstof mengsel

(1/2) > >>

Luc:
Hoi,


Ik heb (op mijn 2020 701LR) het originele luchtfilterhuis eraf gehaald en een huisje van Rade Garage geplaatst met het kleine Twin Air filter. De sensor die in het originele huis zat is ook geplaatst in het nieuwe filterhuis. Ik vroeg me af of iemand weet of ik me zorgen moet maken om het lucht/brandstof mengsel.


Volgens mij zegt Rade dat je hieraan niets hoeft te doen. Verder is er motorisch niets veranderd. Ook het hele uitlaatsysteem is origineel. Wat zouden jullie doen? Laten meten en eventueel met power commander verbeteren indien nodig?


Alvast bedankt.
Groeten, Luc

SingleMinded:
Ik heb een paar weken geleden dezelfde mod gedaan op m’n 2010 690. Heb geen aanpassingen aan de fuel mapping gedaan en hij loopt er goed op. Mijn mapping is jaren geleden wel aangepast ivm de Akra demper (zonder katalysator) die er op zit: dat leverde toen wel meer bottom power en een betere gasrespons op.


Kortom; het is niet nodig, maar wel als je optimaal wilt profiteren van de aanpassing die je doet aan inlaat- (luchtfilter) of uitlaat-kant (demper). Dan moet je even de bijbehorende mapping er in zien te krijgen.


N.B. af fabriek zijn motoren vaak arm afgesteld I.v.m. milieu-eisen. Een wat rijker mengsel zorgt meestal voor een beter oppakken/gasrespons.

Luc:
Bedankt voor de reactie! Waar denk je dat je die aangepaste mapping er het beste in kan laten zetten? (Mocht ik er voor kiezen). Ik kan de dealer vragen, maar misschien zijn er bedrijven die zich hierin specialiseren.

Frenkie H:
Misschien kan het intussen bij de dealer maar een half jaar geleden nog niet voor de 2020  het aanpassen van de mapping

Verstuurd vanaf mijn moto g(9) plus met Tapatalk

SingleMinded:
Vraag I.d.d. je dealer. Je kan altijd nog kiezen voor een powercommander oplossing. Heb ik wel eens gehad op een andere motor (MT-03). Iedere motortuner kan daar mee overweg. Maar je kan hem ook zelf monteren en de juiste mapping downloaden en er in laden.


https://powercommander.nl/dynojet-powercommander-pcv-husqvarna-701-sm-2016-2018.html

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie