Wijs op Reis > Reis- en Landeninfo

Noorwegen

(1/3) > >>

L@chouff€:
Hoi, heeft iemand tips/tricks/links voor offroad rijden in Noorwegen?


Las ergens dat het helemaal niet mocht maar heb ook wat offroad tracks gezien. Ben wel benieuwd wat nu wel/niet kan.

propje:
Noorwegen is denk ik niet zo bijzonder.Wellicht dat de TET daar loopt?Mijn gevoel zegt dat je meer terecht kan in Zweden.Wil misschien volgend jaar de Tet doen met de auto.Heel veel stukken zijn double track.Dacht ergens gelezen te hebben dat single track eigenlijk voor alles verboden is.Lachen met dit forum het springt in ene naar grote letters.Verwacht geen hardcore off road.Met welke motor ga je?

grandia:
Van de TET Noorwegen pagina

Off-roading in general is forbidden. You are allowed to ride various gravel roads. The condition is that what you are riding must have been engineered for being a road, with top soil and ditches for leading water away. A rule of thumbs is that if the road is passable with a regular car, you are allowed to ride there with a motorcycle.

Schussboelie:
Wij hebben in 2015 (voor er sprake was van de TET) een lus Finland-Noorwegen gedaan.
De (toegankelijke) offroad in Noorwegen ligt inderdaad niet zo dik gezaaid.
Het terrein (steile fjorden) leent zich er vaak ook niet echt toe, al zijn er hier en daar wel mooie pistes[size=78%].[/size]
De oude postweg van Kautakeino naar Alta bijvoorbeeld, maar die ligt helemaal in het noorden.
Er zijn ook wel een paar organisaties actief in zuidoost Noorwegen (tegen Zweden aan) dus daar is er wellicht meer interessants te vinden.

Ferd:
Hier in het noorden bestaat "Off-Road " rijden eigenlijk niet zoals we dat uit NL kennen. Bijna alle wegen buiten de dorpen en van de snelweg af zijn onverhard, in de zin van gravel. Hier mag je naar hartelust rijden :) Als je het goed uitzoekt kan je hele leuke "offroad" achtige weggetjes vinden (in Zweden dan). Ik heb de DRZ-tjes wel plat zien gaan op stukken TET hier in de buurt, mul zand, bepaking en geen vermogen  ;D Van die paden mag je niet af, en Single tracks zijn ook verboden voor gemotoriseerde voertuigen. Men is best zuinig op de natuur, hoewel je dat met de bosbouw niet altijd zou zeggen.

Noorwegen heeft veel minder gravel wegen. Door de ruigheid van het land met de bergen en florden zijn de beschikbare wegen ook essentieel geworden voor de bevolking, en dus geasfalteerd.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie