Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: Live verslag OER2008  (gelezen 3117 keer)

Offline member

  • *****
  • Berichten: 153
Live verslag OER2008
« Gepost op: 31-05-2008, 22:10 »
dag allemaal,

Een uurtje geleden belde Jeroen om zijn belevenissen van vandaag door te geven. Vanochtend kon er vanaf 8.00 uur gestart worden om de verbinding te rijden naar de start van de proef van vandaag. Deze is om 13.00 uur van start gegaan en viel nog niet mee. Jeroen zat in de 3e of 4e startrij. In eerste instantie was het prachtig weer en was het een pittige navigatieproef. Helaas voor de mannen en vrouwen bleek er een hele moeilijke helling in het parcours te zitten dus toen Jeroen daar aankwam lagen er ietwat slordig zo'n 15 motoren ondersteboven tegen de helling op. Na wat omtrekkende bewegingen om de motoren heen is het hem uiteindelijk toch gelukt om boven te komen zonder te vallen.

In het snelle stuk van de proef heeft hij vaak stuivertje gewisseld met Dr. Bean. Ze zijn allebei goed in het navigeren en kwamen elkaar steeds weer tegen. Helaas maakte Jeroen een foutje en nam hij een verkeerde afslag. Tsja, dat betekende vet de weg kwijt in een bos en shocking klem in de prut.

Inmiddels was het weer omgeslagen en regende, hagelde en onweerde het zo ongeveer tegelijk. Hij heeft ong. 20 minuten verloren in het bos en was hartstikke moe van het graven en prutten. De wegen waren inmiddels door al die neerslag voorzien van een venijnig laagje glijerige prut en hij is er nog twee keer hard vanaf gestuiterd. Gelukkig geen lichamelijk letsel alleen de icometer is stuk. Zijn proef eindigde om 16.00 uur dus hij heeft er echt lang over gedaan. In de stromende regen de verbinding van 65 km. zodat hij echt verkleumd op de camping aankwam. Nou ja, een fijne hete douche doet wonderen en ze liggen gezellig met zijn drieën in een tenthut. Hij klonk opgewekt, was heel enthousiast over de omgeving (ze zijn inmiddels in Slowakije aangeland) en begon weer langzaamaan te wennen aan het rijden. Nog een beetje repareren, roadbook indraaien en andere belangrijke dingen. Uitslagen waren er nog niet, komt later nog wel en anders morgen. Groeten van Jaqueline ;)

Offline member

  • *****
  • Berichten: 4385
Live verslag OER2008
« Reactie #1 Gepost op: 01-06-2008, 09:54 »
Sow, de rally is dus nu al compleet. Leuk om een verslagje te lezen.
None of us is as strong as all of us.

Offline member

  • *****
  • Berichten: 998
Live verslag OER2008
« Reactie #2 Gepost op: 01-06-2008, 12:15 »
Gaaf! deze verhalen horen we graag!

Offline member

  • *****
  • Berichten: 2617
Live verslag OER2008
« Reactie #3 Gepost op: 03-06-2008, 14:58 »
Gaaf! deze verhalen horen we graag!
juist....  :(
en van de andere dagen...
Rijden van A naar B is logisch, naar nergens is veel beter!

Offline member

  • *****
  • Berichten: 153
Live verslag OER2008
« Reactie #4 Gepost op: 03-06-2008, 16:41 »
jajajajaja, de site was twee dagen niet toegankelijk ??? :(, in ieder geval niet voor mij. Vanavond zal ik het weer goedmaken.

Offline member

  • *****
  • Berichten: 998
Live verslag OER2008
« Reactie #5 Gepost op: 03-06-2008, 18:16 »
Héél fijn, ik denk dat ik niet als enige erg nieuwsgierig ben.

Op rallymaniacs.nl valt ook het een en ander te volgen, maar wat ik mij afvroeg is of er ergens nog een foto database is waar foto's worden gezet  ???

En ik was ook wel benieuwd naar de tijden  ::)

Offline member

  • *****
  • Berichten: 871
Live verslag OER2008
« Reactie #6 Gepost op: 03-06-2008, 21:06 »
OER is echt kickuh volgens mij.....
leuk om te lezen, maar toffer om aan mee te doen denk ik.

maar centjes sparen voor volgende editie  :D
Honda V45 Magna-Suzuki Dr800s-Ktm Exc525-Beta300RR

Offline member

  • *****
  • Berichten: 153
Live verslag OER2008
« Reactie #7 Gepost op: 03-06-2008, 21:50 »
zo, eindelijk weer een update over de mannen en vrouwen in het Oostblok. Ik zal proberen de afgelopen twee dagen een beetje samen te vatten en dan apart even het verhaal van vandaag te plaatsen. Op de site van Rallymaniacs vind je de verslagen van Springwitch en ook een aantal foto's.

zondag: rijdag 2
Vanochtend werd ik (wreed) uit mijn slaap gewekt door een SMS-je van Jeroen, gisteren toch nog tiende geworden!!  Ondanks de foute bosafslag viel het dus nog heel erg mee. Ben heel benieuwd hoe zijn tijd geworden was als hij geen foutje gemaakt had…. Meer rijders waren in het bos enigszins verdwaald en het roadbook werd stevig nabesproken gisterenavond. 16 Deelnemers kwamen het bos niet door en zijn via de verharde weg gereden. De motoren waren toch te zwaar, te weinig ervaring enfin, van alles dus. In deze rally geeft dat niet zoveel, het gaat bij de meesten toch vooral om het plezier. Twee motoren waren echt stuk en zijn opgehaald door de bezemwagen, de rijders al eerder in een volgwagen. Daar moest tot diep in de nacht aan gewerkt worden. Huub (slapie) had ook panne en heeft ’s avonds nog telefonisch contact gehad met BMW Duursma om zijn motor weer startklaar te krijgen. Jeroen hoorde hem ’s nachts binnenkomen. Vanmorgen zag hij dattie zo in bed gerold was, met zijn kleren nog aan. Errug moe dus…..

Vanochtend was de proef van de dag een crossproef. De baan waarop dit verreden werd, was enorm groot met veel hoogteverschil en zelfs wat tafelbergjes. Niet te vergelijken met de Nederlandse banen. Van 9.00 tot 10.00 mocht er vrij getraind worden en Jeroen heeft hier gretig gebruik van gemaakt want zoals al eerder gezegd, crossen is toch niet zijn sterkste kant. Omdat hij gisteren tiende geworden was, mocht hij pas in de twee na laatste groep starten (omgekeerde volgorde, de beste het laatst). Hij heeft geen toptijd gereden want er zitten sterke crossers bij maar het ging wel lekker. De baan begon lekker op te drogen na de zware regen van gisteren en er viel goed op te rijden. Daarna stond er een lange rit naar Hongarije op het programma, na de proef nog zo’n 220 kilometers van het echte offroad werk. Wel een hele mooie tocht met lange paden en hele rustige bochten. Veel kleine riviertjes om te doorwaden en een prachtige groene omgeving. Toen hij belde, keek hij uit het hotelraam en daar stonden van de 60 deelnemers zo’n beetje 55 te sleutelen. Door de relatief harde droge ondergrond slijten banden, kettingen en tandwielen toch harder en is vervanging snel noodzakelijk.


Offline member

  • *****
  • Berichten: 153
Live verslag OER2008
« Reactie #8 Gepost op: 03-06-2008, 21:57 »
maandag, rijdag 3
Vandaag was de dag van het bekende engeltje op de bekende schouder. Jeroen begon ons gesprek met deze mededeling dus de schrik sloeg mij al om het hart maar het is allemaal goed afgelopen.

Het was al met al een hele enerverende dag. Vanmorgen zijn ze om 8.00 uur vertrokken vanuit Hongarije richting Roemenië. Een offroad-verbindingsrit aan de hand van het roadbook over mooie zandpaden en –wegen. Ergens halverwege in een bos liep er een herder aan de kant van de weg en hij had een paar honden bij zich. Jeroen reed ongeveer 80km en plotseling schoot een van de honden de weg op. Hij moest flink remmen en slingeren maar de hond bleef van schrik zigzaggen over de weg. Uiteindelijk schoof Jeroen langs de hond en schampte hem gelukkig maar even. Zijn hart zat ergens achter in zijn keel van schrik en ze zijn ook maar even afgestapt om bij te komen.

Daarna ging het verder richting de grens met Roemenië.  De grensovergang konden ze logischerwijs alleen maar nemen over een asfaltweg dus daar was niet zo veel aan. Het stuk voerde over een drukke tweebaansweg, door een grote stad, met veel vrachtverkeer.

Gelukkig zat de kers op de taart vandaag aan het eind van de etappe. Er stonden twee proeven op het programma waarvan de eerste begon bij een stuwmeer. De prachtige route voerde langs het stuwmeer over snelle gravelpaden met veel los grind. Het was een technische proef met veel steile klimmetjes en losse stenen. De navigatie was lastig en ook hier ging het niet helemaal goed. Jeroen en Huub hebben ongeveer 10km omgereden omdat er een bruggetje in het roadbook niet vermeld werd. Veel deelnemers zijn hier de weg kwijt geraakt en hebben soms wel 30km omgereden.
De tweede proef was weer heel technisch, en de navigatie zo mogelijk nog moeilijker. De route deed Jeroen denken aan de paden in Noord-Spanje waar hij vorig jaar was. Een prachtige omgeving, voor zover ze dat kunnen zien. Roemenië is veel mooier dan Hongarije. Daar had hij veel meer het idee dat het nog allemaal op zijn sovjets was. Hij kwam in Roemenië wel veel paardenwagens tegen en iedereen is heel vriendelijk.

Zijn beschermengel had het druk vandaag want in het laatste stuk van de etappe, een verbindingsroute van ong. 40 km ging hij op het niet al te beste asfalt nog een keer lelijk onderuit. Er liggen veel kleine steentjes op waar je dus, als je niet oplet, naar slipt. De motor heeft flinke deuken opgelopen en Jeroen heeft schaafwonden en een flinke bult. Ook dit ging maar weer net goed. Wat de stand betreft; er zijn een lichte en een zware klasse. Voorlopig staat Dirk Jan 1 in de lichte klasse en ik dacht dat Dr. Bean 1 in de zware klasse.

Offline member

  • *****
  • Berichten: 153
Live verslag OER2008
« Reactie #9 Gepost op: 03-06-2008, 22:08 »
haha op deze manier halen we pagina 30 wel in deze OER.

goed, vandaag een hele lange verbindingsetappe op roadbook. Ze zijn vanmorgen weer om 8.00 uur gestart op weg voor een etappe van 450 km. Nou is dat normaal al een hele onderneming maar op de wegen in Roemenië betekent dat dus gewoon zeker 10 uur rijden. Het asfalt, als dat er al is, stamt nog ongeveer uit de tijd van Ceaucescu en er is nooit meer iets aan gedaan dus harder dan 30-40km per uur zit er niet in.

Vanmorgen schatten de mannen het nogal eenvoudig in want ze hebben onderweg getreuzeld. Af en toe stoppen om geld te wisselen en andere belangrijke dingen te doen. Uitgebreid lunchen onderweg en eigenlijk dachten ze dat het toen niet ver meer was. Ha, ijdele hoop. Er was nog ongeveer 200 km te gaan en tot overmaat van ramp namen ze de verkeerde afslag (heb ik toch al eerder gehoord de afgelopen dagen ;D). Dat betekende een typisch geval van smal, smaller, smalst want de tweebaansweg werd een onverharde weg, werd een breed pad en uiteindelijk een geitenpad. Ze hebben uiteindelijk wel twee uur omgereden om weer op het juiste spoor te komen. Ze (Jeroen en Huub) kwamen als laatsten binnen. Gelukkig waren ze niet de enigen want ook de truck van Memotours kwam nu net binnen rijden. Het was geen straf want de omgeving is sprookjesachtig mooi. Prachtige slingerwegen door heuvels en bossen, langs riviertjes en mooie dorpjes.
Om ongeveer half vijf moesten ze nog 190 km rijden. Omdat ze zo laat waren (het is daar één uur later) belandden ze in de avondspits van Roemenië. Dat betekent dus één grote file van paardenkarren, kuddes koeien en paarden over afgebrokkelde asfaltwegen, honden, katten, noem maar op. Jeroen en Huub zaten om een gegeven moment vast in een grote kudde schapen….. Overigens zijn ze de Memotruck gepasseerd terwijl deze ook omzwermd werd door schapen. Vandaar dat die zo laat aankwam.
Er was geen proef vandaag De laatste honderd km had kennelijk heel Roemenië al gegeten want ze zaten allemaal gezellig te keuvelen langs de hoofdweg, tweebaans hoor meer niet, en zwaaiden dat het een lieve lust was. De mannen voelden zich net echte helden. Kleine jongetjes kwamen hun huis uit gestoven als ze weer een motor hoorden aankomen. Ook vandaag weer ternauwernood overstekende honden en katten gemist maar geen noodslippen en -stoppen zoals gisteren.
Nog wat scorenieuws: Jeroen is gisteren als derde geëindigd en staat nu tweede in het alg.klassement voor de lichte motoren. Dirk Jan Franken staat één en Jeroen twee met maar een paar punten verschil. Een aantal hoge klasseerders hadden gisteren een navigatiefout gemaakt en kwamen van de verkeerde kant bij het CP aan het eind van de tweede proef. Dat betekende straftijd en Jeroen had het goed gedaan! Dr. Bean staat nog steeds 1 in de zware klasse. Zal proberen of ik nog meer info over klassering kan krijgen. Tot morgen! Jaqueline ;)

Offline member

  • *****
  • Berichten: 998
Live verslag OER2008
« Reactie #10 Gepost op: 03-06-2008, 23:10 »
Je bent goed bezig!  :) Leuk verteld ook Jaqueline ;)

Offline member

  • *****
  • Berichten: 153
Live verslag OER2008
« Reactie #11 Gepost op: 04-06-2008, 21:00 »
Vandaag niet zo'n hele ingewikkelde dag. Een offroadetappe van ongeveer 150 km in een rondje rond het hotel. De proef aan het eind van de etappe is geneutraliseerd omdat iedereen toch wel heel vermoeid was. Morgen en overmorgen staan er hele lange etappes op het programma dus de krachten moesten even gespaard worden. Ze zitten nl. zo ver naar het oosten dat Jeroen vanmiddag een gezellig welkomsms-je kreeg van de Oekraïnse KPN!! Vanuit het hotel zien ze Oekraïne liggen 8)

Het was een zware nacht voor de orga want een van de rijders was gevallen en had zijn arm uit de kom. Marcel is met hem naar een ziekenhuis gereden waar alles weer op zijn plaats gezet is. Op de terugweg is de auto in het donker van de weg geraakt door een paard en wagen met een enorme boomstam erachter. Ze balanceerden boven een greppel en zijn er vervolgens door datzelfde paard weer uitgetrokken maar toen was het toch wel vier uur voor ze weer terug waren. Tot overmaat van ramp belden twee dames van de tijdwaarneming dat ze de weg kwijt waren en ergens aan de andere kant van de berg stonden. Ze zijn opgehaald en waren rond vijf uur binnen :o ::). Nogal logisch dat er rustig aan gedaan is vandaag.....

Het was wel een heerlijke rit, dwars door een soort heuvelachtig houtvestersgebied met mooie dorpjes. Aan het eind van de etappe mochten ze van beneden naar boven over een skihelling, dat was wel gaaf. Top Speed tv heeft veel opnames gemaakt. Rond half vier waren ze weer terug in het hotel. Rustigjes aan beetje onderhoud en roadbooks gekleurd en ingedraaid. Vanavond vroeg erin want morgenvroeg moet er op tijd gestart worden om de hele trip te halen.

De uitslagen zijn moeilijk te bekomen want elke keer als Jeroen mij die door probeerde te geven, viel de telefoon uit. Ik heb nog meegekregen dat de uitslagen ietwat gecorrigeerd zijn en ze hebben de lichte en zware klasse toch maar door elkaar gehusseld. Het is nu bovenin als volgt: 1 Dirk Jan, 2 Gerben, 3 Rob van Elsen 4 Jeroen van Daele en Fred de Weert; daarna bleef het angstvallig stil aan de telefoon. Het is ook niet zo belangrijk, ze hebben vooral heel veel plezier. Morgen meer, groeten van Jaqueline ;)

Offline member

  • Member
  • *
  • Berichten: 102
Live verslag OER2008
« Reactie #12 Gepost op: 04-06-2008, 23:37 »
Ha Jeroen,

Leuk om dagelijks je verslag te lezen. Zo te zien gaat alles meer dan goed en hebben jullie een wereld tijd.

PS Geniet Jacques nog een beetje?

Offline member

  • *****
  • Berichten: 4385
Live verslag OER2008
« Reactie #13 Gepost op: 05-06-2008, 07:58 »
Morgen meer, groeten van Jaqueline ;)

 :-X Is niet Jeroen maar Jaqueline. Bedankt voor het verslag, op rallymaniac is niks nieuws meer. Waarschijnlijk zijn ze te druk met verloren mensen op te sporen  ;)
None of us is as strong as all of us.

Offline member

  • *****
  • Berichten: 153
Live verslag OER2008
« Reactie #14 Gepost op: 05-06-2008, 13:47 »
geeft nix, zal de volgende keer een eigen profieltje aanmaken. Het gaat niet zo goed met Jacques Vink want dat was degene met de arm uit de kom. Hoor vanavond wel hoe het met hem gaat. Ze zagen allemaal wel een beetje op tegen vandaag en morgen want ze schatten gemiddeld 10-12 uur te moeten rijden.... ::) :P Ben benieuwd! gr. Jaq.