Wijs op Reis > Reis- en Landeninfo

Verzekering verre landen

<< < (2/2)

cornepol:

--- Citaat van: Sanne op 25-06-2008, 20:56 --- Ook moet je rekening houden met een invoer verplichting (passé lassé, hoe schrijf je dat?) en daarvoor kan je een Carnet de Passage aanvragen bij de ANWB,

--- Einde van citaat ---

Laiser passer  ;)

Carnet heb je lang niet overal nodig, dus ff goed informeren voor je gaat: borg kost veel geld en soms moet je toch nog ter plekke betalen als je een land in wilt..

Verzekeringen: in afrika hebben we zo'n beetje alles lokaal gedaan. Als je het aan de grens regelt betaal je de hoofdprijs, maar vaak hadden we een geldige verzekering nodig om überhaupt het land in te kunnen, dus hadden we geen keus. Als ze je doorlaten zonder verzekering is dat nog het makkelijkste, want dan kun je gewoon naar een verzekeringsagent in de eerstvolgende grote stad rijden. Verder heeft een verzekering in 'dat soort landen' weinig te betekenen: als je als westerling een ongeluk krijgt ben je toch de lul, maar wij werden heel vaak gecontroleerd onderwerg of we een geldige verzekering hadden.

StevenD:
Hier in Georgie (ik zit er nu toevallig) heb je geen Carnet nodig, word niet eens geaccepteerd als je hem heb.
Verzekering geef ik zelf niet veel om na in Africa te hebben gezien hoe weinig die waard is. Heb dan ook geen aandacht besteed aan die verzekeringen sinds Djibouty.
Ik denk dat het in Georgie niet eens verplicht is maar zou het niet weten. het is in iig. geen probleem de grens te nemen zonder.

Faithy:
Er zijn speciale verzekeringen voor oa. wereldreizen. De premie is wat hoog volgens mij, maar je bent wel voor ongeveer alles gedekt.

Bij het opzoeken van wat informatie hierover kwam ik op een verzekering die dat aanbiedt, zal als ik thuis ben weer eens opzoeken welke dat ookalweer was.

Volgens mij kon je er komen via wereldreis.pagina.nl  :-\

StevenD:
Kijk maar eens heel goed 'wat' er dan gedekt is... je heb er ook niets aan in Africa. iig. niet om daar de grens mee over te mogen wanneer dat land zijn eigen verzekering verkoopt.

Brombeer:
Brings back old memories haha  ;D

Niet doen. In sommige landen ist verplicht. Ben je idd aan de grens de klos. Zo niet haal je verderop n papiertje. Je bent sowieso altijd t bokkie bij n ongeluk!

Er wordt wel gezegd dat je in dat geval door moet karren (als je dat nog kan) naar n volgend dorp of stad en je daar pas bij de politie melden.. om gerichte volkswoede te voorkomen..

Ik ken iemand die in Thailand n vrouw doodreed... was heel verhaal..

Groetjes.. en mijdt beter ongelukken buiten je groene kaart!  8)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie