Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: Bos-crossers op de voorpagina van de Stentor ( Apeldoornse Courant)  (gelezen 17787 keer)

Offline member

  • Kleiambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2923
Re: Bos-crossers op de voorpagina van de Stentor ( Apeldoornse Courant)
« Reactie #90 Gepost op: 23-01-2009, 23:21 »

timo pas op je woorden.
voordat je het weet heeft een wethouder een gemeentelijke jurist ingeschakeld
om een eis van laster en smaad tegen jou neer te leggen.
rene

En tegen een gemeente win je het niet...die hebben altijd gelijk... :-X

Maar je hebt wel gelijk, in zweden zagen we elanden tijdens een rit...advies was: Motoren laten lopen, maar NIET praten....dan schrikken ze en lopen ze weg.....de natuur heeft zich volledig aangepast.........motoren doen nix....maar die achterlijke idioten ......met een geweer en een groen pakje aan..
Verzonden vanaf mijn windows 98 pc met 56k modem.

Offline member

  • No_Postmerge
  • *****
  • Berichten: 3629
Re: Bos-crossers op de voorpagina van de Stentor ( Apeldoornse Courant)
« Reactie #91 Gepost op: 24-01-2009, 00:02 »
in de stentor op 20 januari  hetzelfde verhaal.

citaat:

Extra controle op
crossen in Drents bos

ASSEN- Staatsbosbeheer, de provincie en de politie in Drenthe trekken ten strijde tegen motorcrossen in de bossen. Volgens Staatsbosbeheer verstoort het lawaai steeds meer de rust van de dieren. Ook komt de veiligheid van wandelaars
steeds vaker in gevaar. Volgens Staatsbosbeheer komen de crossers naar Drenthe omdat elders in het land de regels al zijn aangescherpt. Nu komen er in Drenthe ook regelmatig geheime controles en kunnen mensen overlast melden via een speciaal telefoonnummer.

Heb op het provinciehuis Drenthe iemand gesproken:

Die zei dat het om motorcross motorfietsen gaat, die overal door heen rijden. Waarbij al dan niet een nummerplaat op de fiets geplakt is. Dus zonder kenteken. Dus illegaal.

En niet om de zogehete enduromotorfietsen met een origineel kenteken, waarbij het om andere normen van geluid gaat.
Welke ook voor weggebruik geschikt zijn.
Dus op de toegestane wegen en paden heb je niks te vrezen.
Wanneer je je gedrag hebt aangepast aan de omgeving.


Offline member

  • *****
  • Berichten: 267
Re: Bos-crossers op de voorpagina van de Stentor ( Apeldoornse Courant)
« Reactie #92 Gepost op: 24-01-2009, 00:30 »
Waldbrowser for president,

Helemaal mee eens,meer kan ik er niet van maken.

Offline member

  • *****
  • Berichten: 11367
Re: Bos-crossers op de voorpagina van de Stentor ( Apeldoornse Courant)
« Reactie #93 Gepost op: 24-01-2009, 07:06 »
http://www.mscmill.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=2
maandag, 15 december 2008 14:41
Aanpakken wildcross, eerst iets bieden?

De laatste weken zien wij met lede ogen de artikeltjes dat de politie het wildcrossen wil gaan aanpakken. Bewust schrijven we: met lede ogen. Want het maakt volgens ons (CC De Zandhazen en MSC Mill/Aldendriel) geen indruk. Rijders die in de laatste jaren de keuze al gemaakt hebben om in de bossen te gaan rijden doen dat, wetende dat het niet mag, maar ze willen gewoon rijden.

Hoewel we het wildcrossen niet goed mogen keuren kunnen we er wel heel veel begrip voor opbrengen. Immers, de mogelijkheid om legaal te rijden is het laatste decennium sterk afgenomen. Als we naar onze eigen regio kijken zijn de sluiting van vele banen zoals: Uden, Zeeland, Oventje, Cuyk, St-Anthonis, Oploo en Wanroij. Zo blijft er Mill en Boxmeer over. Deze banen kunnen alleen open blijven door te voldoen aan vergunningen. Deze vergunningen zijn alleen te verkrijgen door veel inspanning en de nodige rapporten die veel geld kosten. Immers voor het kunnen opstellen van dergelijke rapporten moeten ingenieursbureaus ingeschakeld worden. Voor subsidie hoef je als crossclub niet aan te kloppen. Ergens tussen voetbalverenigingen en de harmonie is dat potje meestal leeg.
Dan heb je ook nog eens de gevechten tegen milieuverenigingen. Deze laatste groep staat meteen klaar met protesten tegen banen. Ze hebben er zowat een hobby aan om uit te zoeken hoe ze juridisch de crossbanen dicht kunnen krijgen of zoals in Stevensbeek kunnen houden. Dat moeten wij crossclubbesturen weer zien te voorkomen. Ons hobby gevoel ligt bij de sport en niet bij al die bureaucratische papier rompslomp.
Wij, CC De Zandhazen en MSC Mill/Aldendriel, hebben ons toch eens in de ambtelijke molen begeven om te kijken wat we, samen met onze gemeente (Mill en St Hubert) kunnen bereiken, en als we het zo mogen noemen, ons eerste succesje gehaald. Voor onze gemeente is het wildcrossen een doorn in het oog. Zij hebben naar ons geluisterd en zijn er ook van overtuigd dat je mensen/rijders wel een mogelijkheid moet bieden om hun hobby uit te kunnen voeren. Dus er moet niet alleen opgetreden worden tegen wildcrossers maar gelijktijdig ook iets geboden worden.
Dan kunnen we spreken over een positieve aanpak van wildcrossers.
Samen met onze gemeente en beide bovenstaande crossverenigingen zijn we overeengekomen om een proef te gaan draaien. Deze proef houdt in dat onze baan op zondag morgen open gaat tussen 10:05 en 13:00 van 8 juni 2008 tot 1 februari 2009. Tussentijds zullen er evaluaties plaatsvinden om te zien of het wildcrossen ook echt afneemt. Mocht deze proef slagen, krijgen we vergunning om zondagsmorgens open te blijven.
Wij als bestuur van CC De Zandhazen en MSC Mill/Aldendriel doen dan ook op diverse manieren oproepen vooral aan wildrijders om op de baan te komen rijden of cross-welgezinde gemeentes als Mill te mijden en zo deze proef te doen slagen.

Mocht jij een van de “wildcrossers” zijn dan is dit dus ook een verzoek aan jou. Kom en rij via verharde wegen naar onze baan en knal wat rondjes rond. Neem een bak koffie met een worstenbroodje, klets gezellig over motoren en rijtechniek. Verlaat vervolgens onze gemeente via legale wegen. Het openblijven van onze baan open hangt namelijk van jullie af.

Veel rijplezier: “De Zandhazen en MSC Mill/Aldendriel”
Tel circuit: 0485-452570

Niet overal zijn de gemeenten dom... ;)

Offline member

  • *****
  • Berichten: 929
Re: Bos-crossers op de voorpagina van de Stentor ( Apeldoornse Courant)
« Reactie #94 Gepost op: 27-01-2009, 21:05 »
Citaat
Ik herinnerde me nog iets van jaaaaren geleden, toen alles nog kon:

[url=http://alpha.messageboard.nl/182/viewtopic.php?p=7962&highlight=#7962]http://alpha.messageboard.nl/182/viewtopic.php?p=7962&highlight=#7962[/url]

Johan is hét bewijs dat rondrijden in de natuur op een allroad moet kunnen :D

Hallo iedereen, na lange tijd.
 
Hahaha! Sjesus, da,s lang geleden...best berichtje, hahaha. Ik werkte er net en was dol enthousiast, net mijn rijbewijs en all-road. En ja, soms stiekem dienstjes gedraaid op de DR800, toen kon het nog daar. Mooie, nuttige, leerzame tijd en ...veel lol gehad op de DR.

Hoop gebeurd de afgelopen jaren, en inmiddels werk ik in een ander schap (6000Ha) met een serieuzere opzet. Nee, geen DR 800 meer...maar een Grizzley 660 van de baas....en een 4x4 koekblik.

Ook een hoop wijzer geworden in de afgelopen jaren, met de specialismes verkeerswetgeving, milieu, strafrecht en de bijzondere wetgeving. (....En nog steeds besmet met het all-road virus :D .....)

Trouwens, ik was helemaal vergeten dat ik hier nog een account had :o ....foei!

Ik zit deze ontwikkelingen aardig te volgen, en word er zelf echt een beetje moe van.
1: Groene organisaties die ALLES te werk stellen om ons te weren uit de gebieden, want stel je voor dat 1 druppel olie op de grond valt...of dat er herrie geproduceerd word. Nou sta ik soms bij een shovel, trekker (olielekkage)...of een kettingzaag (hoezo herrie?) te kijken.....ja, gaat niet echt op dat verhaal in mijn ogen.

2: Koekebakkers die echt zonodig, met een teringgang, dwars door het gebied knallen, liefst in groepen. Echt alles aan strond rijden, en andere recreanten de stuipen op het lijf jagen. Schijt aan alles en iedereen...wetgeving, niet voor mij!
Ja, klaar mee!
Verkloten het inderdaad serieus voor de 'nette' rijders onder ons. Die onze prachtige hobby gewoon verpesten, en zorgen dat wij over 1 kam worden geschoren. En op den duur nergens meer terecht kunnen.....
En dan krijg je dit soort zaken op de agenda van het bestuur van zo'n organisatie en de regiopolitie.

Ik ben onlangs benaderd door Jouke over een, in mijn ogen, een heel goed plan!

Ik moet zeggen dat het wildcrossen in het schap aardig onder controle is. Kom soms wel eens een all-road tegen op het ruiterpad....mwah, gesprekje en een prettige dag verder!
Of van die knapies op sm-brommertjes en off-road brommertjes...even babbelen, doorverwijzen naar een legale locatie waar ze wel lekker kunnen stunten, en het zit wel snor.
Maar loop je te kloten, dan heb je een probleem!

Citaat
Inderdaad, dit mag dus ook niet.


Wel mooie motorfietsen trouwens! :D
Ja, da ma nie....maar kan het dan toch wel weer een beetje begrijpen, als het netjes gaat....de verleiding...
Tijd voor een Bilstein achtig iets in nederland. .....ik zag laatst een voorsteltekening van een nieuw gebied, met 4x4 terrein.
Zeg ik nog, is dat ook voor motoren.....gevoelig...

Gegroet allemaal, en ik zal mij binnenkort even voorstellen in het voorsteltopic!


Gr. Johan.


Past: Suzuki T500 "74, Suzuki DR800S "96, Aprilia ETV1000 "02, Honda NX250 "91---Now: Honda XR250R "92, Honda NPS50 "08, KTM 250EXC-F "07, Yamaha XT660Z "09!!

Offline member

  • Kleiambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2923
Re: Bos-crossers op de voorpagina van de Stentor ( Apeldoornse Courant)
« Reactie #95 Gepost op: 27-01-2009, 21:22 »
Afgelopen weekend is er dus bekeurd door BOA's in Drenthe, zoals ik begreep in een gebied achter hekken en borden...ondanks waarschuwingen op diverse fora.......een beetje dom.....en, boswachters lezen ook fora......ze werden gewoon opgewacht met 6 man sterk....
Verzonden vanaf mijn windows 98 pc met 56k modem.

Offline member

  • No_Postmerge
  • *****
  • Berichten: 3629

Offline member

  • *****
  • Berichten: 11367
Re: Bos-crossers op de voorpagina van de Stentor ( Apeldoornse Courant)
« Reactie #97 Gepost op: 27-01-2009, 23:01 »
Aanpak wildcrossers, eerst iets bieden (2)

http://www.motornieuws.nl/2008/07/wildcross_in_mill_lijkt_opgelo.php

Het lijkt te werken, maar is meteen zó uniek, dat het een aanzuigende werking heeft op lieden uit andere provincies :o

Johan, welkom hier!

Post Merge: [time]di 27 jan 2009 23:03:37 GMT-1[/time]
Afgelopen weekend is er dus bekeurd door BOA's in Drenthe, zoals ik begreep in een gebied achter hekken en borden...ondanks waarschuwingen op diverse fora.......een beetje dom.....en, boswachters lezen ook fora......ze werden gewoon opgewacht met 6 man sterk....

Dat was dit krantenknipseltje:

Wildcrossers in Drentse bossen betrapt

Handhavers van de provincie Drenthe en verscheidene andere organisaties hebben het afgelopen weekeinde opgetreden tegen illegale motorrijders in de omgeving van Eext en Gasselte. Tegen vijf zogenoemde off-the-road-rijders is proces-verbaal opgemaakt in verband met het rijden buiten legale paden en op het terrein van derden. Door een intensieve samenwerking tussen handhavers van de politie, marechaussee, Staatsbosbeheer, natuurorganisaties en de provincie ontstaat een steeds duidelijker beeld van de motorrijders die tot deze groep freeriders behoren. Ze verstoren het wild in natuurgebieden, veroorzaken schade aan de natuur en bezorgen wandelaars en mountainbikers overlast. Hebt u klachten over verstoring door wildcrossers op motoren in natuurgebieden, dan kunt u dat melden bij het Centraal Meldpunt Milieuklachten van de provincie Drenthe. Telefoon: 0592 ¿ ** ** ** of www.provincie.drenthe.nl/e-loket/meldpunt

Wij gaan daar overigens met de MS 1000 met een wijde boog omheen op 20 km afstand. Het is ten oosten van Assen, blijkbaar verboden gebied!

Offline member

  • Kleiambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2923
Re: Bos-crossers op de voorpagina van de Stentor ( Apeldoornse Courant)
« Reactie #98 Gepost op: 28-01-2009, 06:41 »
Waar heb je dat gelezen?
Verzonden vanaf mijn windows 98 pc met 56k modem.

Offline member

  • *****
  • Berichten: 1525
Re: Bos-crossers op de voorpagina van de Stentor ( Apeldoornse Courant)
« Reactie #99 Gepost op: 28-01-2009, 07:26 »
Wij gaan daar overigens met de MS 1000 met een wijde boog omheen op 20 km afstand. Het is ten oosten van Assen, blijkbaar verboden gebied!

De MS1000 gaat over legale wegen en paden, zolang je je aan de MS1000 route houdt is er dus niet aan de hand. Als je toch een afgesloten stuk vind is het een kwestie van omrijden en melden aan de organisatie.
Vorig jaar kon je al zien dat net boor de overnachting bij Hengelo overal bordjes met "verboden voor auto's en motoren" stonden. De MS1000 ontweek ook in 2008 alle illegale stukken.
Als je op de legale paden wordt aangehouden is de vraag meestal: waar ga je naar toe? Is dit een georganiseerde rit? (NEE) Waar ben je geweest? OP LEGALE OPENBARE WEGEN! En dan is de discussie meestal voorbij.
KTM 990 Adventure S 2006 / Yamaha WR450F 2006 / Beta 125 REV-3


Offline member

  • *****
  • Berichten: 929
Re: Bos-crossers op de voorpagina van de Stentor ( Apeldoornse Courant)
« Reactie #101 Gepost op: 28-01-2009, 12:12 »
Citaat
   LIEMPDE - Na een korte achtervolging heeft de politie zaterdagmiddag rond    half drie een 21-jarige man uit Veghel aangehouden en zijn motor    inbeslaggenomen. De man reed, samen met een groepje andere crossers, op het    spoor.
 
   Agenten zagen het groepje rijden vanaf de Gemondesestraat. In eerste    instantie lukte het niet om de crossers staande te houden. Maar nadat ze een    korte tijd achter de groep aangereden waren, parallel aan het spoor, zagen    ze dat een van de crossers viel waardoor een ander ingesloten werd. Die    probeerde nog te ontvluchten maar hij werd door de agenten met motor en al    omgeduwd. De rest kon wel wegkomen. De man is zijn motor en zijn rijbewijs    voorlopig kwijt en krijgt een proces-verbaal.

En wat ben je dan?....... >:(
Past: Suzuki T500 "74, Suzuki DR800S "96, Aprilia ETV1000 "02, Honda NX250 "91---Now: Honda XR250R "92, Honda NPS50 "08, KTM 250EXC-F "07, Yamaha XT660Z "09!!

Offline member

  • KTM 690 ER '14
  • Administrator
  • *
  • Berichten: 7115
Re: Bos-crossers op de voorpagina van de Stentor ( Apeldoornse Courant)
« Reactie #102 Gepost op: 28-01-2009, 12:20 »
En wat ben je dan?....... >:(

Een:

Citaat
..........crosser..........

Offline member

  • *****
  • Berichten: 11367
Re: Bos-crossers op de voorpagina van de Stentor ( Apeldoornse Courant)
« Reactie #103 Gepost op: 28-01-2009, 22:41 »
Beoefenaars geluidsport kunnen wensen kenbaar maken
"Veel gemeenten kampen met problemen rond motorcrossterreinen. Het saneren van illegale motorcrossterreinen wordt ter hand genomen door de mogelijkheden te onderzoeken voor het realiseren van een goed gesitueerd laagdrempellig regionaal motorcrossterrein in de omgeving van het vliegveld Volkel. Ook gebruikers van bestaande legale motorcrossterreinen kunnen hier naar toe".

Deze tekst in het reconstructieplan bied een handreiking om naar een oplossing te werken die alle partijen past. De overheid is bereid haar medewerking te geven om tot een goed geoutilleerd oefenterrein te komen. Het streven is een plan te maken waarbij motorsportverenigingen bereid zijn geluid te "exporteren" naar het gebied bij vliegveld Volkel. Uit gesprekken met vertegenwoordigers van de verenigingen is gebleken dat men er bijzonder aan hecht om enkele malen per jaar een wedstrijd te kunnen blijven organiseren. Deze wedstrijden zijn namelijk de kern van het bestaan van deze verenigingen. Met hulp van een groot aantal vrijwilligers uit het dorp waar de vereniging is gevestigd worden deze wedstrijden georganiseerd. Het niet toe staan van enkele wedstrijden op de thuisbasis is de bijl aan de wortels van de verenigingen. En hier is volgens insiders niemand mee gebaat. De verenigingen hebben namenlijk een belangrijke functie om te voorkomen dat het fenomeen wildcrossen zich uitbreid. Door in clubverband te crossen is er meer sociale controle waardoor wildcrossen beperkt wordt. Zouden de verenigingen verdwijnen als gevolg van het niet kunnen of mogen organiseren van enkele wedstrijden dan zal het fenomeen wildcrossen naar verwachting toenemen. Het trainen zou bij voorkeur op het oefenterrein naast de vliegbasis kunnen gebeuren. Door de locatie aantrekkelijk te maken voor de beoefenaars van geluidsport zullen deze gestimuleerd worden van de nieuwe locatie gebruik te maken. Het streekhuis heeft de MON ( Motor Sport Organisatie Nederland) gevraagd een plan op te stellen waar een modern en aantrekkelijk oefenterrein aan moet voldoen. Met moet dan denken aan bijvoorbeeld een modern elektronisch waarschuwingssystemen dat achteropkomende crossers waarschuwt als er een crosser gevallen is. Maar men kan ook denken aan bedrijfruimten voor ondernemers die gespecialiseerde diensten aanbieden aan de beoogde doelgroep. Bijvoorbeeld cursussen motortechniek en cursussen voor aspirant beoefenaars van geluid sport. Kortom zaken die van het nieuwe terrein een unieke locatie maken en die een aanzuigende werking hebben op de beoefenaars van geluidsport. Om de kosten voor de sportbeoefenaars laag te houden, een niet onbelangrijk aspect bij het bepalen van de mate van aantrekkelijkheid, zou men kunnen denken aan het toelaten van economische dragers. Het project kan een voorbeeld worden voor een ontwikkelingsgerichte aanpak. Niet één element is doorslaggevend maar het eindresultaat telt.

Over de nadelen van wildcrossen werd onlangs het volgende artikel in de Gelderlander gepubliceerd.

Hardere aanpak van wildcrossers

Boswachters en politie hebben de handen ineengeslagen om illegale motorcrossers in de regio sneller en directer aan te pakken.

De honderden wildcrossers die volgens boswachter Frank van Kalleveen met hun motoren stelselmatig de regionale bos - en andere natuurgebieden steeds onveiliger maken, worden alsmaar brutaler. "De politie heeft meer mankracht en uren beschikbaar gesteld om de buitengebieden vaker en intensiever te controleren", is de uitleg van Van Kalleveen uit Sint Anthonis. "Crossers die worden gepakt, krijgen nu direct een geldboete aan de broek. Ik heb dat jarenlang niet willen doen. Naar mijn idee had het meer zin om crossers aan te spreken op hun gedrag, ze uitleggen dat scheuren op motoren door bossen echt niet kan. Het helpt niet. Ik deel inmiddels ook boetes uit. Ik voel me geen agent, maar ik heb geen andere keus meer. Een enkele crosser mijdt na een boete de bossen. Alle beetjes helpen in dit geval.". Volgens Van Kalleveen neemt het wildcrossen ernstiger vormen aan. " Niets is meer heilig. Hielden de motorcrossers zich eerder meer in de bosranden op, tegenwoordig jakkeren ze met het grootste gemak over groepskampeerterreinen en speelweiden. Wandelaars en ruiters zijn onderhand nergens meer veilig. Dat geldt niet alleen in de Staatsbossen in Sint Anthonis, maar ook in het Maasheggengebied tussen Oeffelt en Vierlingsbeek, de bossen in Gassel, Mill en Langenboom en landgoed Tongelaar in Mill. De crossers trekken in de bochten de gashendel vaak extra flink open. Juist daar waar het overzicht minimaal is. Het wachten is op ongelukken, die er geheid gaan komen. Paarden slaan nu al regelmatig op hol. Het is niet moeilijk te raden wat er dan allemaal kan gebeuren."Van Kalleveen wil graag overgaan tot een nog hardere aanpak. "In natuurgebied de Maashorst in Uden is een proef gedaan om wildcrossers met zogenaamde spijkerplanken, waardoor de banden lek gaan, tot staan te brengen. Dat had effect. Maar justitie wil dat niet."Dat bevestigt een politiewoordvoerder van het korps Brabant-Noord. "Dat middel is te rigoureus. Crossers hebben daarbij grote kans om letsel op te lopen. Dat is niet de bedoeling." Voor Frank van Kalleveen zijn de grenzen van het wildcrossen al lang overschreden. "Het loopt nu echt de spuigaten uit", verzucht de boswachter die in de Staatsbossen van Sint Anthonis kantoor houdt. "Onlangs hebben we een dassenburcht in Langenboom op het nippertje kunnen redden. De burcht was door crossers bijna volledig vernield. Gelukkig werden we op tijd getipt. Wildcrossers gaan in de bossen zelfs achter de schapen aan. Ongelooflijk. Jarenlang hebben we erover gedaan om een weilandje in Vierlingsbeek dat wij beheren, vrij van distels en brandnetels te houden. Nu groeien daar orchideeën. De laatste tijd ploegt een crosser daar regelmatig de zaak om. Alles wat we weten is dat het een blauwe motor is. Het is moeilijk om crossers op heterdaad te betrappen. Als je ze probeert aan te houden, gaan ze er vaak vandoor. Soms niet. Dan leg je uit waarom dit gecross niet kan. Snappen ze niets van. Dan krijg je te horen dat we hun hobby proberen af te pakken. Van Kalleveen kijkt nergens meer van op. "Pas hield ik bij de bossen in Sint Anthonis zes motorrijders aan. Toen ze hun helm afdeden, bleken het allemaal zestigers te zijn. Ze snapten niet dat ze de bossen niet in mochten. Want ze waren een route aan het rijden die de dwars door de bossen liep. Daar konden ze echt niet van afwijken. En allemaal met off-the-roadmotoren."  :-X

Offline member

  • Kleiambassadeur
  • *****
  • Berichten: 2923
Re: Bos-crossers op de voorpagina van de Stentor ( Apeldoornse Courant)
« Reactie #104 Gepost op: 29-01-2009, 06:56 »
We worden straks gezien als rokers....krijgen we ook een paal waar we omheen mogen rijden. ( Wel binnen de lijnen blijven hoor).
Verzonden vanaf mijn windows 98 pc met 56k modem.