Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: Negatieve publicaties in de pers  (gelezen 135068 keer)

Offline member

  • *****
  • In order to go faster - go slower
Re: Negatieve publicaties in de pers
« Reactie #15 Gepost op: 01-05-2009, 18:44 »
U krijgt 2 bekeuringen van me: geen ID pas én u heeft ook nog eens geen rijbewijs ;D

De meest serieuze overtreding was doorrijden na stopteken.

Dat hebben ze mij ook een keer geprobeerd aan te praten.

Het schemert en ik sta stil voor het stoplicht (rood, dus ik deed niets illegaals daar). Ik kreeg drie keer grootlicht terwijl iemand, bumper aan achterband stond. Ik dacht nog 'wat een aso's!'. Uiteindelijk schreeuwden ze door de microfoon dat ik doof was en aan de kant moest om aangehouden te worden.

1. Sinds wanneer is 3x grootlicht een stopteken? Hoe kan je door zijn dimlicht/grootlicht heenkijken in je spiegels?
2. Sinds wanneer kan je pal achter een motorrijder je matrixbord aandoen en dan verwachten dat hij / zij dat kan lezen?
3. Sinds wanneer moet je schreeuwen in een mobilofoon dat iemand door rood licht moet rijden terwijl je op je matrixbord hebt staan 'stop politie' terwijl je misdadig object al stil stond?

Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat sommige opsporingsambtenaren, zie bovenstaand waargebeurd verhaal, het IQ hebben van een garnaal ;D Bij deze bijzondere opsporingactie heeft dit vast weer meegespeeld :D

Bij mij was overigens mijn achterlicht uitgevallen; er bleek iets van een kei door het snoertje heengegaan te zijn. Dus geen nalatigheid, maar werd uiteraard wel zo behandeld.

Op de politieschool hebben ze een degelijke opleiding gehad en daar hebben ze vast het onderwerp 'discretionaire bevoegdheid' geleerd. Dat wil zeggen dat ze naar eigen inzicht mogen besluiten of iets een berisping of een beboeting waard is.

Je ziet vaak bij dit soort acties dat ze spijkers op laag water zoeken. Omdat we vaak 'sportief' onderweg zijn door slootjes en hemelwater hebben we vaak (kleuren)fotocopiën van onze papieren. Ik zou ook nog wel eens willen weten hoeveel van de aangehouden mensen keurig een fotocopie konden tonen, maar niet de standaard aanbieding kregen om hem over een uurtje op het politieburo even te komen laten zien.

Ik stond een keer vlak voor de snelweg te wachten op het laatste verkeerslicht, voor een rood licht. Motor vrij en handen langszij. Werd ik aangehouden door twee uit de schuifdeuren gesprongen jongemannen, terwijl de bestuurder het nodig vond om mij van achteren aan te rijden. Blijkbaar was ik vluchtgevaarlijk?

Ze hielden me aan voor een onleesbaar, maar niet omgebogen, kentekenplaat. Helaas voor hen was het verse modder en ik had het zelf niet gemerkt. Helm af en netjes handje gegeven en even voorgesteld. Toch bekeuring voor onleesbare plaat. Aanleiding is dus het stereotyp crossspatborden, dus hij zal wel vluchten.

De samenleving verhard, klaagt men, maar helaas is de politie hier vaak zelf aanleiding :-\ Je zult maar een kort lontje hebben!


Advertentie: