Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: Negatieve publicaties in de pers  (gelezen 139876 keer)

Offline member

Re: Negatieve publicaties in de pers
« Reactie #30 Gepost op: 05-05-2009, 13:48 »
Het verbaliseergedrag van sommige opsporingsambtenaren (141 & 142 WvSv) is inderdaad om te huilen. Het zoeken naar een bonnetje om een burger toch een oor aan te naaien (zo noem ik het maar), betreffende zaken die niet relevant zijn met de daadwerkelijke staandehouding van het geconstateerde feit....tsja.

Het helemaal geweldig vinden om een bonnetje te schrijven.....het liefst zo veel mogelijk! En parate kennis en logisch denkvermogen....ho maar. Alleen maar het feitenboekje doorbladeren om te kijken of het mag ja of nee(en dan nog fout zitten), en niet op de hoogte zijn van de actuele & betreffende wetgeving, besluiten, richtlijnen, regelingen, protocollen en jurisprudentie........en dan bakzeil halen bij een bezwaarprocedure ;D ....... Ze zitten er tussen.... :-[
En dan met buitensporige inzet een betrokkene (ik neem even de casus van Noppy en de div. acties tegen wildcrossen) achtervolgen en staandehouden......(nooit gehoord van het proportionaliteits & subsidiariteitsbeginsel zeker...) En maar zoeken en alles uit de kast halen om een betrokkene weer zijn weg te laten vervolgen met een verbaal.
Wat deze lui vaak niet beseffen.....je komt aan iemands portomonee....en de bedragen zijn tegenwoordig niet misselijk. :confused:
Respect verdien je, dat dwing je niet af!

Ik zelf ben ook een groene BOA en ik schaam me soms echt dood voor dit on-professionele gedrag.......wil ik hier nou bij horen of voor aangezien worden? Niet echt.......... :'(
Gelukkig zijn er ook nog opsporingsambt. die wel weten hoe het moet en werkt en die feeling hebben.

Justitie heeft hier ook lucht van....en de eisen & opleidingen voor de (groene)BOA worden steeds zwaarder gelukkig. De kaf van het koren scheiden.
Zware inzet voor zware strafbare feiten, goed! Kleine zaken, klein houden!

Discretionaire bevoegdheid is een middel wat elke opsporingsambtenaar mag toepassen. Struikelblok is hier vaak het opgelegde quotum van hogerhand of een zero tolerance beleid (soms is het nodig) op een aantal overtredingen en/of gedragingen die de spuigaten uitlopen. Maar ook dan mag de opsporingsambt. dit toepassen ondanks wat zijn werkgever oplegt! Zal ie geen vrienden mee maken....maar dat is iets waar zijn werkgeven niet over gaat.....maar justitie. Leid tot heftige discussies soms....uit ervaring... ;)
Pak de doelgroep....diegene die daadwerkelijk 'overlast' veroorzaakt, en niet diegene die uit vergissing of uit ontwetendheid die overtreding begaat. Dat kan veel beter met een goed gesprek afgehandeld worden, bereik je veel meer mee!

Zelf hou ik de discretionaire bevoegdheid, proportionaliteits & subsidiariteitsbeginsel en proffesionaliteit hoog in het vaandel en heb geen opgelegd quotum (gelukkig), en ik moet zeggen dat het werkt. Als je een beetje logisch kan nadenken kom je met de discretionaire bevoegdheid, open en proffesionele beroepshouding heel ver. Maak eens een praatje, verdien je wederzijds ook een hoop mee!Gr. Johan.
Past: Suzuki T500 "74, Suzuki DR800S "96, Aprilia ETV1000 "02, Honda NX250 "91---Now: Honda XR250R "92, Honda NPS50 "08, KTM 250EXC-F "07, Yamaha XT660Z "09!!


Advertenti3: