AllRoad-Forum > Codever

Afsluitingen, Meldingen, Nederland.

(1/45) > >>

Dutchy:
http://www.stellingwerf.nl/?n_id=107971

NOORDWOLDE – Het zandpad langs het kanaaltje tussen de Hoofdstraat West en de Nieuweweg in Noordwolde is sinds kort voor het gemotoriseerde verkeer gesloten. Een houten slagboom halverwege het pad maakt het auto’s onmogelijk om de sluiproute nog langer te nemen. Met de afsluiting van het pad komt de gemeente tegemoet aan een wens van Plaatselijk Belang De Eendracht.
Die hield een enquête waaruit bleek dat een overgrote meerderheid van de aanwonenden een groot voorstander van afsluiting is. Vooral in de zomermaanden veroorzaakten auto’s enorme stofwolken waardoor de aangrenzende huizen aan de Haenepolle en de Paaskamp geregeld werden gezandstraald. Die ergernis behoort nu tot het verleden. Ruiters, menners en fietsers hebben nog wel doorgang via het pad, dat door veel recreanten die op toeristische accommodaties aan de Elsweg verblijven, wordt gebruikt.


http://maps.google.nl/maps?f=q&source=s_q&hl=nl&geocode=&q=noordwolde&sll=52.887596,6.142774&sspn=0.010008,0.027573&ie=UTF8&ll=52.886716,6.139598&spn=0.005004,0.013787&t=h&z=17

GezwindeSpoed:
Alleen een slagboom of ook een bordje. Ik ben voor slagbomen maar tegen bordjes ;)

Dr_Bean:
iig worden de auto's als stofoverlast gemeld.. en niet motoren: das al heel wat!

En als het een klein tukkie fietspad/voetpad is (met of zonder bordje) mag je altijd afstappen en met de motor aan de hand een stukje lopen he!

komkommer:
Ik vind het toch altijd wel wonderbaarlijk hoe een groep bewoners zoiets gedaan krijgen. Je zou verwachten dat ze wisten dat het zo stoffig was toen ze er kwamen wonen. En je zou toch zeggen dat er nu ook heel veel mensen hinder ondervinden omdat ze om moeten rijden. Ik vind het raar dat de gemeente  er voor zorgt dat de omwonende een meerwaarde op hun huizen krijgen, terwijl de rest van het volk daar niet bij gebaat is. Ik ben altijd erg geïnteresseerd in mogelijke relaties tussen omwonenden en B en W. Zij zijn er toch voor het grote volk, niet alleen voor de paar bewoners van die huizen.

Dutchy:
Zelfs dit soort nieuws haalt de nationale media in belgie.
http://www.nieuws.be/nieuws/Zandpad_doet_geen_stof_meer_opwaaien_6a0f1121.aspx

http://www.eendrachtnoordwolde.nl/html/actueel.htmlNavigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie