Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: Tombouctou nov.2010 bikershome  (gelezen 897 keer)

Offline member

  • *****
  • Berichten: 301
Tombouctou nov.2010 bikershome
« Gepost op: 11-11-2009, 11:43 »
Hallo,
 
zoals in vorige topic aangegeven gaat de rit naar tombouctou dit jaar niet door wegens o.a. veiligheidsreden.
Volgend jaar , nov. 2010 zou hij kunnen doorgaan als Peter van bikershome 10 motorrijders heeft die mee gaan.
Wie durft.
Ik heb eventueel nog 2 plaatsen over in mijn bus . Kosten gedeeld door 3 , moet dit goed meevallen.
We kunnen rijden tot Z.Spanje.Daar de boot naar Marokko en wat pistes rijden tot in Ouarzazate en dan de tour meedoen.
Wie heeft een maandje verlof?
info bij Peter Buitelaar op www.bikershome.net
grtn
Peter Penson
ktmboven
peter.penson@telenet.be

Offline member

  • *****
  • Berichten: 153
Re: Tombouctou nov.2010 bikershome
« Reactie #1 Gepost op: 18-03-2010, 23:59 »
Bikershome Timbuktu Tour (BTT) update march 2010...
 
When the circumstances in West-Africa stay as they are Bikershome starts on 20 November 2010 a monster trip from Ouarzazate to and through the Dogon Valley and a 1 day visit to Timbuktu; 25 days over a distance of 7000km through 3 countries and back. Price is only 850 euro per biker.
 
Nationalities of the group members are English Dutch Irish and Belgian. Our 2 support 4x4's will escort the group and carry your private luggage. (1 bag max 20kg) Also on board are tools, spare fuel, spare tyres, water and a fridge with beer and coke.
 
For just 34 euro per day the Bikershome crew is close by for assistance when needed... for example after a crash we put the bike on the back of the pick-up and bring the (maybe) injured person to the nearest hospital. As mentioned in previous updates each participant rides his own bike and takes care of his own fuel, visa, vaccinations, food, accommodation.
 
For non-bikers....
There are 4 places available for those who like to join this adventure in one of the support cars.  In this case fuel is included, accommodation and food are not. 1700 euro pp. 
 
Till this moment we've had 22 motor bikers responding but there is only place for 15 bikers.
To all who seriously want to join this tour we ask you to send your confirmation to pbuitelaar@gmail.com
 
 
Antwoord op vragen; 
 
Rijden we "en-group"?
Qua veiligheid is het beter om bij mekaar in de buurt blijven. Als we te ver gaan opsplitsen (uit elkaar gaan rijden) is het risico dat sommigen in bv dagtraject 10 aan het rijden zijn en anderen al aan traject 11 bezig zijn. Zo heeft 4x4 begeleiding geen zin meer als er motorpech ontstaat of erger; een ongeval gebeurd.
 
Vaste route?
Als de situatie in betreffende landen duidelijk zou zijn konden we van tevoren een vaste route planen en ons daar aan houden. Maar nu kunnen we op elk ogenblik moeten uitwijken voor ontwikkelingen die we zelf niet in de hand hebben.

Het is dus zaak als groep min of meer bij mekaar in de buurt te blijven rijden. Gezellig toch?

Off-road of asfalt?
De 1500km langs de kust van Marokko moeten we wel asfalt rijden want het is in die gebieden niet toegstaan om landinwaarts te gaan. Mocht men dat toch doen dan is het risico op een landmijn te rijden aanwezig. Ook in Mauretanie is het wijs om de hoofdroute te rijden vanwege de politieke situatie in het land. Mali is dan eindelijk vrij van ellende van dien aard en kunnen we lekker onverharde wegen rijden gewoonweg omdat er weinig asfalt is.
 
Dakar?
Zonder de Rally is Dakar een stad als alle anderen. Daarbij is Dakar een vervuilde stad en doorweven met corruptie. Dakar is daarom geschrapt. Scheelt weer een visum en we hebben des te meer tijd om de Dogon Vallei te boezoeken.
 
Heeft Bikershome deze reis is al eerder gemaakt?
Deze reis is voor ons ook nieuw. Ik heb wel een jaar door west-afrika gereist maar dat was in 1989/1990. Maar alle reizen komen op hetzelfde neer; gewoon voltanken en de weg in de goede richting volgen.
 
Begeleidende motorrijders?
Er zijn er zeker onder ons die zich als voorrijder zullen aandienen.   
 
Motoren sneller dan de 4x4?
Onze 4x4 pick-up rijdt tot 150km/h op de piste... sneller en langer dan menig motorrijder volhoudt. Met dat tempo kunnen we de BTT in 2 weken volbrengen... haha   
 
Eten?
Doen we zoveel mogelijk in restaurantjes langs de weg. En waar dit niet mogelijk is smeren we onze eigen boterham...   
 
Hotels?
We hebben allemaal onze eigen kampeerspullen bij ons dus daar maken we optimaal gebruik van. Hetzij op campings (douche) maar ook in de vrije natuur (strand, naast waterval). Soms zulen we de voorkeur geven aan een hotel maar of we daar qua hygiene iets mee opschieten is de vraag. Dus meestal kamperen we lekker in de open lucht. 
 
Kosten van overnachtingen?
Dat hangt helemaal af van wat we willen als groep. 4 sterrenhotels kosten een boel geld en kamperen in de vrije natuur kost niets en een nacht op een camping zal niet meer kosten dan 5 euro pp.
 
Benzinekosten?
Ouarzazate Mali Ouarzazate is ongeveer 7000km. Een motor verbruikt gemiddeld 1 : 15 = 466 liter.  Dus pak-m-beet 500 euro aan benzinekosten.
 
Vaccinaties?
Stap even naar je plaatselijke gezondheidsdienst en informeer wat je nodig hebt voor Mali en Mauretanie.
 
Motortransport naar Malaga of Ouarzazate?
Er zijn al diverse deelnemers die met de auto + aanhanger met plaats voor 3 motoren naar Malaga of zelfs Ouarzazate willen rijden.
Of kijk anders even op de site van Rob vd Berg
www.motomove.nl

Carnet de passage nodig?
Van betrouwbare bron hebben wij vernomen dat een "carnet de passage" niet nodig is. Aan de grens bekomen we ieder een "laisser passer" en that's it. 
 
Inschrijven? Reserveren?
Een reservering is definitief zodra het tourbedrag op de Bikershome rekening staat. Om zeker te zijn van een plaats in de groep kan overmaken van het tourbedrag nu al. Uiterste datum van inschrijving is op 20 juli, 4 maanden voor aanvang van de tour. Zo is er nog genoeg tijd voor de aanvraag van visa en vaccinaties. Mocht de tour door redenen buiten jouw om niet doorgaan (bv politieke situatie, afgelasting van Bikershome zijde) dan wordt dat 1 maand voor 20-11-2010 bekendgemaakt en krijg je op diezelfde dag je betaling volledig teruggestort op je rekening. 100% Bikershome garantie.
 
Discusieren en ideen uitwisselen over de trip?
Dat kan eenvoudig hier op deze al bestaande post... welkom.
 
Tot zover...   
 
Groeten, Peter
There's no place like home... the desert!

Offline member

  • *****
  • Berichten: 153
Re: Tombouctou nov.2010 bikershome
« Reactie #2 Gepost op: 16-05-2010, 13:24 »
Update Zondag 16 mei 2010.
 
Ruim 100 vaak enthousiaste mail heb ik ontvangen na de eerste bekendmaking van de Bikershome Timbuktu Tour, de BTT. Reacties waaruit bleek dat velen dromen van een reis naar Dakar Timbuktu en de Dogon Vallei. Iedereen wilt schijnbaar mee op avontuur!
Maar omstandigheden in die regio weerhouden de meeste motorrijders ervan om de stap ook daadwerkelijk te zetten en zich in te schijven voor deze trip.
 
Tot nu toe zijn er 5 die-hards die zeggen echt te willen afreizen naar Mali. Alle 5 Vlaamingen.
Peter Penson is een van hen en hij vroeg mij onlangs hoe het er voor staat met de planning.
 
Planning? Bij Bikershome staan onze 4x4's en motoren 365 dagen per jaar klaar voor mensen die op avontuur willen gaan. Zeker voor een reis door Marokko maar ook voor een trip naar Timbuktu.
 
Even wat feiten:
In Marokko rijden ruim 1500km asfalt vanaf TanTan zuidwaarts tot de grens met Mauretanie.
In Mauretanie moeten we de kustweg volgen (ook helemaal asfalt) tot de grens met Senegal. Nergens is het voor touristen toegestaan om in Mauretanie landinwaarts te gaan. We moeten dus noodgedwongen Senegal in om van daaruit Mali binnen te rijden.
Grensovergang Rosso is een "rattenhol" volgens mensen die er geweest zijn. Je bent bijna 100 euro pp kwijt aan smeergeld om de grens te "mogen" passeren. Waarom? Er schijnt minder "hassle" te zijn aan de grenspost Diamma. Pas goed op in Dakar... iedere politie agent is corrupt. Van Nigel hoorde ik dat het vuilnis 15cm dik op de stranden ligt.
Eenmaal in Mali schijnt het beter te zijn...
Hoewel afgeraden wordt door Europeesche regeringen om niet in gebieden ten noorden van de Niger Rivier te reizen vanwege mogelijk terroristische aanslagen en banditisme. Timbuktu ligt in dat gebied...
Ik schijf dit misschien in een wat negatieve stijl op maar zo weet ieder weet waar hij aan begint. (of niet)
 
Anders dan op onze Marokko Tours:
Tijdens deze BTT trip is Bikershome geen gids, regelt niets, geeft wel adviezen en dient onderweg slechts als bezemwagen.
Eventuele problemen onderweg lossen we natuurlijk samen als groep op.
 
Oproep!
Hierbij doe ik een laatste oproep aan hen die twijfelen om zich per email aan te melden voor de BTT. Bij minimaal 10p gaat de reis door, anders blijven we lekker in Marokko.
 
Vriendelijke groet,
 
Peter en Zineb
 
 
 
 
There's no place like home... the desert!

Offline member

  • Member
  • *
  • Berichten: 72
Re: Tombouctou nov.2010 bikershome
« Reactie #3 Gepost op: 16-05-2010, 18:52 »
Hoi Peter,
Wij (Gideon en ik) gaan dus niet mee naar Mali. Wel gaan we in Marokko rijden tussen 10 en 30 december. Dat wordt ofwel met de eigen motor en transport regelen tot Almeria of vliegen naar Marrakesch en dan bij jou de nieuwe tt600 huren. Maar daar komen we dus nog op terug.
Groet,
Wijnand
BMW 1200 GS, Suzuki DRZ 400S, Suzuki GS550