Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: Circuitsluitingen  (gelezen 470 keer)

Offline member

  • *****
  • In order to go faster - go slower
Circuitsluitingen
« Gepost op: 13-11-2009, 14:20 »
http://www.gva.be/nieuws/sport/zaalsport/aid878558/motorcrossers-protesteren-tegen-sluiting-kiezelgroeve-2.aspx

Motorcrossers protesteren tegen sluiting Kiezelgroeve

0 reacties
E-mail bericht
Bookmarken/Delen
11:36 Enkele tientallen motorcrossliefhebbers zijn vandaag naar Brussel afgezakt om te protesteren tegen de sluiting van het motorcrosscircuit van Waterloos in Maaseik. Met een vijftigtal motoren trekken ze deze namiddag vanaf 12.45 uur van Tour en Taxis naar de kabinetten van ministers Muyters, Schauvliege en Peeters in het centrum van de stad.
De motorcrossers zijn verbolgen omdat minister voor Leefmilieu Joke Schauvliege eind augustus totaal onverwacht besliste om de milieuvergunning van circuit ‘de Kiezelgroeve’ te vernietigen, in plaats van de nog lopende procedures af te wachten die nog bij de Raad van State lopen.

Onder meer meervoudig wereldkampioen Stefan Everts is van de partij. Hij klaagt aan dat er nu nog amper circuits zijn in ons land. "De sport lijkt wel ter dood veroordeeld".

Wel tof van Stefan dat hij er bij was!

Post Merge: 13-11-2009, 15:25
http://hln.be/hln/nl/955/Auto--en-Motorsport/article/detail/1028913/2009/11/13/Motorcrossers-vragen-dringend-actie-om-sport-te-redden.dhtml

Motorcrossers vragen dringend actie om sport te redden
Eric Geboers
Meer oefenterreinen en een sluitende wetgeving zijn dringend nodig als we de motorsport van de ondergang willen redden. Met die boodschap trekken verschillende motorcrossorganisaties vandaag langs de kabinetten van minister van Sport Philippe Muyters, minister van leefmilieu Joke Schauvliege en minister-president Kris Peeters.

Beperkt aantal circuits
Het motorcrosscircuit in Neeroeteren dat onlangs zijn milieuvergunning vernietigd zag door toedoen van minister Schauvliege, was voor de sector de druppel. Het tekort aan vergunde circuits beperkt enorm de trainingsmogelijkheden voor motorcrossliefhebbers. Bijgevolg zijn de bestaande circuits overbevolkt, met meer ongevallen van dien.

Bovendien zet het tekort aan tot wildcrossen in bossen of industrieterreinen. Eric Geboers, initiatiefnemer van de optocht, drukt de behoefte uit om "eindelijk op een gereglementeerde manier de sport te beoefenen".

Aanpassing wetgeving
Ter vergelijking: in Nederland zijn er 60 erkende trainingscircuits, in Vlaanderen zijn dat er maar vier: Lommel, Genk, Balen en Lille. Nochtans had de Vlaamse regering in 2002 beloofd om minimum 12 terreinen in te planten. Vaak verhinderen een gebrek aan een maatschappelijk of politiek draagvlak of klachten van actiegroepen of individuen bij de raad van State de implementatie in de praktijk.

Laurent Delbroek, die de belangen van het circuit van Neeroeteren verdedigt, vraagt dat de complexe wetgeving inzake ruimtelijke ordening en leefmilieu (VLAREM) aangepast wordt.

De motorcrossorganisaties slaan ook mea culpa. Ze nemen zich voor om in de toekomst als één koepel te spreken met de door de Vlaamse regering aangestelde expert. "Als we met één stem spreken, kan die persoon zijn werk doen en onze sport redden", aldus Geboers. (belga/ka)
13/11/09 15u01


Advertenti3: