Gebruikersnaam: Wachtwoord:
 

Auteur Topic: Het grote voorstel topic  (gelezen 209577 keer)

Offline member

Re: Het grote voorstel topic
« Reactie #1665 Gepost op: 06-12-2018, 12:41 »
Goedemiddag allen,

Na enige tijd meegelezen te hebben, toch maar eens een profiel aangemaakt om te kunnen bedanken voor de opgedane wijsheden.

Ik ben Michel, 31 jaar jong en woonachtig in Emmen. Voorheen met straatmotoren gereden op de weg en circuit, maar dit jaar mijn Aprilia Tuono ingeruild voor een Husqvarna TE450 uit 2010 en een BMW F650GS uit 2001. Het onverharde heeft me altijd getrokken en toen na een crash de realisatie kwam dat circuit rijden eigenlijk maar belachelijk duur is en meer dan 60 PK op straat onnodig is, heb ik de knoop doorgehakt en rij ik nu mijn (langzame) rondjes op de lokale crossbanen. Vanaf komend jaar wil ik graag meedoen met OTR ritten dus als iemand uit de omgeving nog op zoek is naar iemand om samen met de motor op de kar de noordelijke provincies rond te rijden naar de ritten toe, hou ik me aanbevolen!

Met de komst van de Husqy ben ik ook genoodzaakt geweest om zelf (veel) te gaan sleutelen, want blijkbaar krijg je het achterstallige onderhoud van de vorige eigenaar erbij en de praktische leerweg van rijden op de crossbaan is er een waar regelmatig wat stuk gaat.

Ik hoop vooral dat ik via dit forum nieuwe contacten krijg om samen mee te rijden en er achter kan komen waar enduro trainingen in de buurt gehouden worden om zo mijn motor en mezelf op verantwoorde wijze beter te leren.

groetjes, Michel

Offline member

Re: Het grote voorstel topic
« Reactie #1666 Gepost op: 16-01-2019, 16:10 »
Hallo allemaal.

Ik had al een topic gestart onder 'reisgenoten' maar nu nog even voorstellen haha. Ik ben Martijn uit Flevoland. Ik ben 31 jaar oud. Eigenlijk was ik al jaren aan het sparen voor een Toyota Landcruiser. Maar omdat deze zoooo duur zijn(en ook de maandelijkse kosten als onderhoud en wegenbelasting) ben ik gaan kijken naar iets waar ik net zoveel plezier van kan hebben. Ik ben toen motorlessen gaan volgen. sinds een paar maanden ben ik in bezit van mijn rijbewijs en heb direct erna een motor gekocht. Helemaal gek van KTM, zonder logische onderbouwing, gewoon omdat ik ze er gaaf uit vind zien en vind klinken. Het werd een 1090R omdat ik hier echt helemaal gek van ben geworden door de Chris birch en Adam Riemann filmpjes. Ik ben zo blij dat ik van het landcruiser idee af ben gestapt. Ik heb nog nooit zoveel plezier op de weg gehad als met de KTM. Natuurlijk zijn GS-en, Husqys, Africa Twins enz enz ook gaaf.


Nu ben ik bezig mijn weg te vinden in het onverhard. Dit is nog 10x leuker dan op asfalt merk ik. Alleen nu nog wel erg wennen allemaal. Vooral omdat ik veel alleen rijdt ben ik bang om te vallen, want hoe krijg ik die 205kg weer rechtop haha. Ik ga binnenkort maar eens beginnen met cursussen. Zodat ik kan wennen aan dat het stuur alle kanten op wil in zand en modder. Mijn doel is namelijk reizen op de motor. Ijsland, Marokko, Alpen enz enz

Mochten er mensen zijn die een keer samen willen rijden over stukjes van de TET of de offroad route van Promotor.. stuur dan maar een berichtje.


http://www.maniacsmedia.nl/chevreto/image/06Re


<a href="http://www.maniacsmedia.nl/chevreto/image/06Re"><img src="http://www.maniacsmedia.nl/chevreto/images/2019/01/16/ktm1.th.jpg" alt="ktm1.th.jpg" border="0"></a>

Offline member

  • *
  • toys for boys
Re: Het grote voorstel topic
« Reactie #1667 Gepost op: 17-01-2019, 15:20 »
(...)
Nu ben ik bezig mijn weg te vinden in het onverhard. Dit is nog 10x leuker dan op asfalt merk ik. Alleen nu nog wel erg wennen allemaal. Vooral omdat ik veel alleen rijdt ben ik bang om te vallen, want hoe krijg ik die 205kg weer rechtop haha. Ik ga binnenkort maar eens beginnen met cursussen. Zodat ik kan wennen aan dat het stuur alle kanten op wil in zand en modder. Mijn doel is namelijk reizen op de motor. Ijsland, Marokko, Alpen enz enz
(...)

Een Allroad Basic Training bij BERRT kan ik je van harte aanbevelen. In het begin dacht ik, "ach heb ik niet nodig" maar heb een geweldig mooie dag gehad en sowieso wat geleerd met een zware machine. Het is niet gratis, maar je krijgt er een leerzame dag voor terug!  :)

https://berrt.nl/allroad-trainingen/allroad-basic-training/

Offline member

  • *****
  • Rustig rijden en genieten
Re: Het grote voorstel topic
« Reactie #1668 Gepost op: 17-01-2019, 16:39 »
D.r is vast wel iemand die het voor de helft minder doet.
Man man wat een vermogen.
En of bert nu zoveel beter is?

Offline member

Re: Het grote voorstel topic
« Reactie #1669 Gepost op: 18-01-2019, 15:04 »
Ja precies. Berrrt ziet er op de site wel top uit. Maar ik vind het ook wel n smak geld ja. Ik moet nog kiezen, in t noorden heb ik een andere op het oog.
Ik denk dat over het algemeen de tips die je krijgt wel redelijk gelijk zijn. Het is gewoon dat je ook zelf moet wennen en vertrouwd moet worden met de motor. Dat kan een instructeur je niet zomaar geven voor een paar honderd euro extra :P

Offline member

  • *****
  • KTM 950 Adv / Husqvarna WR360
Re: Het grote voorstel topic
« Reactie #1670 Gepost op: 18-01-2019, 15:15 »
Als zo'n training je 1x de motor goed horizontaal parkeren scheelt dan heb je de kosten er al zo'n beetje uit; afgebroken knipperlichten, gebarsten spiegels, kromme sturen en kapot plastic kost ook geld. Wat dat betreft is het allemaal relatief.


Maar inderdaad, voor een training met eigen motor vind ik het knap veel geld. Of het duur is weet ik niet; ik weet niet hoe goed de instructeurs bij Berrrt zijn. Als dat heel goed is dan is het alsnog niet duur.

Offline member

  • *
  • toys for boys
Re: Het grote voorstel topic
« Reactie #1671 Gepost op: 18-01-2019, 16:16 »
Berrt is alles tot in de puntjes verzorgd, hij gaf mijn training zelf. Kon niet beter!  :)

Je kan ook naar Albert Oosting van Adventure Shield gaan, weet niet wat hij in motorbeheersing doet maar hij wil je zeker en vast wel leren hoe je meer controle krijgt. Eventueel een priveles, mijn inziens wil Albert alles wel. Je kan zelf gratis met hem een dagje rijden in een groep. Kijk hiervoor op zijn facebook pagina.

Jou gevoel ken ik toen ik begin 2017 mijn eerste motor, de KTM 990 Adventure, kocht. Rijden, kiilometers maken, uitdagingen aan gaan, je moet zoveel mogenlijk op de motor zitten dan went alles.

Succes!

Offline member

Re: Het grote voorstel topic
« Reactie #1672 Gepost op: 22-01-2019, 00:18 »
Goedendag allemaal,

Ben sinds kort in het bezit van een DRZ400e om gehoor te geven aan mijn goede voornemen off road te leren rijden. Het leek mij dan ook een logische stap mij bij dit forum aan te melden. De eerste paar honderd kilometer al weggetuft en ben vooralsnog blij met mijn keuze. Ook al waren die km voornamelijk asfalt. En als ik dan iets onverhard tegenkwam dan 10 keer heen en weer op dat ene paadje. Of een braakliggend bouwterein doorploegen. Echt te gek hoe makkelijk dat gaat. Het is wel wat zoeken naar wat onverhards wat ook legaal is, maar met behulp van dit forum al wat kaarten ontdekt. Ik woon in het noorden, dus daar zou genoeg moeten zijn zou je denken. Moet goed komen.

TET, OTR, verweggistan, ongetijwfeld de droom van meeste startende all road rijder, en ook die van mij. Of de DRZ voor mij geschikt is om lang mee op vakantie te gaan moet ik gaan ervaren. OTR is wellicht iets te veel van het goede om gelijk mee te beginnen en is best wat gedoe om aan deel te nemen (geregel en er heen rijden want rijd geen auto). De TET in eigen land lijkt me dan een leukere optie om mee te beginnen. Maar hoop dat de kaartkeuzen die ik maak mij dichter bij huis al plezier bezorgen.

Een training lijkt mij verstandig en het enige wat er echt jammer aan is is dat ze allemaal pas ergens in maart worden gegeven.

Mocht iemand het leuk vinden als ik meerijd dan houd ik mij aanbevolen. Zodra het op is gehouden met vriezen rijd ik weer. Ik ben 45 voor het geval dat belangrijk is en ben tot nu toe gewend om kilometers te maken op een straatmotor. Dus niet helemaal groenAdvertentie: